Şok çıkış: 'Eğer onlar olmuyorsa alternatiflere bakalım'

17.07.2020 - 10:34 | Son Güncellenme: 17.07.2020 - 10:42

beIN Sports’un kulüplerden bir indirim daha talep etmesi gündeme bomba gibi düştü. Kulüp başkanları ise bu durumdan bir hayli rahatsız.

Şok çıkış: 'Eğer onlar olmuyorsa alternatiflere bakalım'

2016’da yıllık 500 milyon dolar bedelle Süper Lig yayın ihalesini 5 yıllığına kazanan beIN Sports 2019-20 sezonu başında kulüplerden indirim talep etmiş, yoğun pazarlıklar sonucu bu indirim talebi kabul edilmişti.

Yayıncı kuruluş şimdi ekstra bir indirim talebiyle daha kulüplerini kapısını çaldı. Peki kulüpler bu talep için ne düşünüyor? İşte 6 kulüp başkanının Hürriyet’e yaptığı açıklamalar:

Ahmet Nur Çebi (Beşiktaş Başkanı)

Bu gibi süreçlerde aynı yolda yürüyenler birbirlerine destek olmalı. Covid-19 sürecinde taraftarsız oynamak zorunda kalan kulüplerimizi ilk yayıncı kuruluş terk etti. Acı ama gerçek olan şu ki; bir de bunun üstüne yeni dönemde ödemeleri gereken parayı yarı yarıya indirmek istiyorlar. Yapılmış sözleşmeyi yeniden revize etmeye çalışıyorlar. En büyük ödeme kalemimiz olan futbolcularımız, ücretlerinde 1 Euro bile indirimi kabul etmeyip kontratlarını feshedip gidiyorlar.

Mehmet Sepil (Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı)

Yayıncı kuruluş ile 3 yıl önce yapılan anlaşmaya göre yıllık 500 milyon dolarlık ödemenin yarısı dolar, yarısı TL olarak yapılacaktı. İlk 2 yıl her şey normal gitti. Üçüncü seneden itibaren kontratta değişiklik talepleri gelmeye başladı. İndirim verildi, fiyat düştü. Koronavirüs nedeniyle, yayıncı kuruluş fiyatta tekrar indirim istedi. Kulüpler özel bir durum olduğu için konuşulabileceğini iletti. Fakat istenen indirimin kabul edilmesi mümkün değildir. Her yıl ödeme maddelerinde yenileme isteniyor. Yayıncı kuruluşla yapılan 5 yıllık sözleşme, sürekli pazarlık edilen kontrat haline geldi. Bunu kabul edemeyiz.

Mecnun Otyakmaz (Sivasspor Başkanı)

Kulüpler Birliği olarak biz de bıktık nahoş konulardan. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, Kulüpler Birliği bu konuda kesinlikle taviz vermeyecektir. Eğer onlar olmuyorsa, alternatifine bakmak gerekir. Herkes attığı imzanın arkasında durmalı.

Adil Gevrek (Yeni Malatyaspor Başkanı)

Geçen yıldan beri hep aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Yayıncı kuruluşun bu tavrını, indirim talebini tasvip etmiyoruz. Kulüpler Birliği ile TFF, kurulan komisyonda ortak yürüyor. Yayıncı kuruluşun teklifini kesinlikle kabul etmiyoruz.

Berna Gözbaşı (Kayserispor Başkanı)

Kulüpler Birliği toplantısında konu ile ilgili karar alındı ve gerekli yerlere bildirildi. Umarız yayıncı kuruluş böyle bir düşünce içine girmez. Böylesine ciddi ve büyük bir kurum, yaptığı anlaşmanın arkasında durmalı. Dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk yaşanacağını düşünmek istemiyorum.

Hilmi Kulluk (Konyaspor Başkanı)

Biz zaten yapılandırmaya gittik. 2016’da yapılan sözleşme ile şimdiki arasında büyük fark var. Yayıncı kuruluş ödemesi gereken parada istediği indirimi yaptırdı. Dolayısıyla yeniden bir indirim yapılmasını kabul etmemiz imkansız. Konyaspor olarak bu işin takipçisiyiz.

Senin için hazırladığımız haberler