Ali Koç, Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörünün Yerli Olacağını Açıkladı!

Ali Bozkurt
17.06.2023 - 15:48 | Son Güncellenme: 17.06.2023 - 19:25

Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de yapılan Mali Genel Kurulu'nda başkan Ali Koç, konuşma yaptığı sırada takımın başına gelecek teknik direktörünün yerli olacağını duyurdu. Detaylar...

Ali Koç, Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörünün Yerli Olacağını Açıkladı!

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Mali Genel Kurulu'nda konuşan başkan Ali Koç, Jorge Jesus'un yerine gelecek teknik direktörün yerli olacağını duyurdu. İşte ön plana çıkan isimler ve detaylar...

''Türkiye'yi bilen hoca olsun''

Jesus sonrası takımın başına geçecek olan teknik direktör konusunda açıklama yapan Ali Koç, "Hocayı merak ediyorsunuz. Danışmıyorsunuz diyorsunuz. Onlarca kişilerle istişare ettik. Bir kısmı diyor 16 senedir sadece Türkler şampiyon oldu diyor. Başkası Türkiye'de şu an bize göre kimse yok, diğeri Türkiye'yi bilen yabancı olsun diyor. Bugün piyasada müsait olan dünya çapında geçen seneye göre çok fazla hoca var" dedi.

''Türkiye'de çalışmamış hoca riskli olur''

Türkiye'de çalışmayan bir hocanın riskli olacağını savunan Ali Koç, "Şahsi düşüncem ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın düşüncesi bizim Türkiye'yi hiç bilmeyen, hiç çalışmamış, ismi ne olursa olsun bir hocayla yeni sezona başlamanın riskli olduğuna karar verdik" dedi.

İlgini Çekebilir
CANLI I Seçim kararı alacak mı? Ali Koç genel kurulda konuşuyor
Habere Git

''Camiayı bilenler gündemde''

Yeni teknik direktörün camianın evladı olacağını söyleyen Ali Koç, "Diğer taraftan camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Samandıra'ya o ruhu aşılayacak biri olsun düşüncesi de var. Türkiye'yi iyi bilen yabancı hoca sayısı 3'ü geçmiyor. Türkiye Ligi'ni bilen yıllarca hocalık yapmış, bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4'ü geçmiyor. Bir sürü isimlerle heyecanlandırılıyorsunuz. Camiayı bilen hizmet etmiş, anlayan Türk olan 2 tane hoca çıkıyor. Bu sene tercihimiz camiayı çok iyi bilen bir Türk hocayla çalışmanın bizim için en iyi olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

''Fenerbahçe'yi kudretli hale getirmemiz lazım''

Takımın başına gelecek olan teknik adama destek olunması gerektiğini açıklayan Ali Koç, "Biz kimle devam edeceksek 7'den 70'e kenetlenmediğimiz takdirde ağzınızla kuş tutsanız başarı gelmeyecektir. Çünkü çok fazla dış etkenlerle mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz. Bizim tekrar Fenerbahçe'yi kudretli hale getirmemiz lazım" dedi.

İşte ön plana çıkan isimler

Ali Koç'un yerli teknik direktörü işaret etmesinden hemen sonra gündeme Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu gelirken bazı taraftarlar ise Ersun Yanal, Aykut Kocaman ve İsmail Kartal ismini gündeme getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler