Yılport Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan Şampiyonluk Açıklaması Yaptı

Burak Alaca
14.04.2023 - 19:18 | Son Güncellenme: 14.04.2023 - 19:41

Yılport Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan’dan TFF 1.Lig şampiyonluğu ve gündeme dair önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar...

Yılport Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan Şampiyonluk Açıklaması Yaptı

Nazım Türknas-AJANSSPOR

TFF 1.Lig'den Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Yılport Samsunspor'un genel müdürü Soner Soykan kazandıkları şampiyonluk ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"11 senelik aranın ardından çok iyiyiz"

Eyüpspor'un Gençlerbirliği'ne 2-0 yenildiği maçı canlı olarak takip ettiğini söyleyen Soykan "11 senelik aradan sonra çok çok iyiyiz, mutluyuz. Biraz da erken oldu tabi, haliyle emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok keyifliyiz. Başkanımız iftar yemeğindeydi zaten, biraz yoğundu. Biz de telefonun başında bekliyorduk çünkü Gençlerbirliği bize kök söktürmüştü orada ki maçta. Haliyle bizim gibi, Eyüpspor gibi takımlara ters gelen bir ekip. Açıkçası ben de bu sebeple umutluydum ve çok şükür Allah nasip etti." dedi.

"Şampiyonluk birlik beraberlik ile geliyor"

Şampiyonluğa giden yollarını anlatan Genel Müdür Soykan "Sayın Başkanımız Yüksel Yıldırım’ın Samsunspor'u alıp şirketleştirmesinden sonra, Samsunspor'un çehresi değişti. İnsanlar bu değişimle beraber hemen 1-2 senede bir şeyler görmek istediler tabi. Sonuçta başkanımız ve yönetimimiz her şeyi planlayarak, yapılandırarak doğru adımlar attık. İcra kurulu yapılanması yaptık, ilk hamlemizde Hüseyin hocamızı takımın başına getirmek oldu. O da sağolsun şehirle bütünleşti, birliktelik oluşturdu. Biz hep biliyorduk; şampiyonluk, iyi oyuncularla değil, birlik beraberlikle geliyor. Biz de bunu sağladık." dedi.

İlgini Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Samsunspor’a tebrik
Habere Git

"Semt takımları yerine şehir takımları gelsin"

Süper Lig'de semt takımlarından ziyade şehir takımlarının sayısının fazla olmasının ligin marka değerini arttıracağını belirten Soykan "Samsun bir futbol şehri biliyorsunuz; yetiştirdiği oyuncular, taraftarı, marka değeri... Gerçekten efsaneler yetiştirmiş bir şehir. Uzun bir ara vermiştik ve Yüksel Yıldırım'ın vizyonu ve yönetimimizin de özverili çalışması sonucunda ilk hedefimiz olan Süper Lig'e ulaştık. Taraftarımıza da çok teşekkür ediyorum, bizi neredeyse hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Şehir takımlarının varlığı, semt takımlarına göre ligin marka değerini çok daha fazla arttırmakta." dedi.

"Hedef kümede kalmak değil, ilk 10!"

Önümüzdeki sezon Süper Lig'de hedeflerinin ilk 10'a girmek olduğunu urgulayan yönetici “Süper lig için kümede kalma hedefimiz yok, ilk senemizde en kötü ilk 10 sırada yer almak istiyoruz. Ondan sonra ki sezonlarda da Avrupa kupalarına katılmak ve başarılı olmak istiyoruz. Ardından da Süper Lig'de de şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Zaten VAR sisteminin varlığı da çok doğru bir sistem, eşitlik bakımından. Ayrıca alt yapı konusunda bizde kendi akademimizle beraber tekrar Türk futboluna renk katmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Pendikspor maçı perçinledi"

Pendikspor'u 10 kişi 4-2 yendikleri maçın sezonun kırılma noktası olduğunu söyleyen Soykan "Hüseyin Eroğlu hocamız benden 4-5 yaş büyük, futbolculuk dönemimizde çok kısa süreli bir birlikteliğimiz de olmuştu, takım arkadaşıydık. Biz takımımıza çok inanıyorduk ama iyi kadrolar bazen dezavantaj olabiliyor. Hüseyin hoca da bu mutfağa girdiğinde, ekibi çok iyi yönlendirdi. Hem kendisi kaliteli, hem de yanında ki ekibi çok özverili çalışıyorlar. Hoca geldikten sonra 'bu sene de olmayacak galiba' diyeceğimiz hicbir maç olmadı. Bizi seven, sevmeyen herkese net bir şekilde göstererek üst lige çıktığımızı düşünüyorum. Bunu da perçinleyen maç 10 kişi kaldığımız Pendikspor maçıydı. 10 kişi kalmamıza rağmen, oyun üstünlüğünü kaybetmeden maçı da 4-2 kazanmıştık." dedi.

İlgini Çekebilir
6 puan silinmesini isteyen Beşiktaş'tan Samsun'a kutlama
Habere Git

Kırmızı kazak satışta

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'nun sezon içinde sıklıkla giydiği kırmızı kazağın taraftar mağazasında satışa çıktığını söyleyen Soykan "Hüseyin hocamızın uğurlu kırmızı kazağı çok ilgi görüyor. Biz de mağazamızdan kırmızı kazak satışlarımızı başlattık zaten. Az daha hoca da zaturre olacaktı zaten, soğuk havada bile montsuz kırmızı kazakla durmak zorunda kaldı. Sağolsun biraz kendini riske attı... Şimdi de zaten tam da havalar ısınırken kazağı nasıl giyeceğim diye düşünüyordu, çok şükür daha fazla ısınmadan hallettik. Ayrıca Başkanımız Yüksel Yıldırım’ın da siyah kazağı çok uğurlu geldi. Benim totemim ise skor sıkıntılıysa, oturduğum yeri değiştiririm, onun da faydası olur..." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler