Giresunspor Başkanı Nahid Yamak Küme Düşmenin Kaldırılmasını İstedi

Eren Tuncay
06.03.2023 - 14:33 | Son Güncellenme: 06.03.2023 - 23:49

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak, deprem nedeniyle, Süper Lig'den düşmenin kaldırılmasını gerektiğini söyledi. Yamak, Hakan Keleş'e dair de konuştu..

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak Küme Düşmenin Kaldırılmasını İstedi

AJANSSPOR-HABER

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor'un çekildiği Süper Lig'den küme düşmenin de kaldırılması istendi. Söz konusu talep Bitexen Giresunspor Başkanı Nahid Ramazan Yamak'tan geldi. 

"Bu sezon ligden düşme çok doğru değil"

D-Smartspor'a konuk olan Giresun'un yeni başkanı Nahid Yamak, "Şu anki süreçte depremden etkilenen kulüpler zor durumda. Bu şartlarda ligden düşmenin olması çok doğru değil" diye konuştu 

"Hakan Keleş ile yola devam edilecek"

Yamak, son 8 haftada galibiyet yüzü göremeyen ve düşme hattına gireleyen takımın teknik direktörü Hakan Keleş'in geleceğine dair de konuştu. Yamak, "Hakan Keleş’i değiştirmek için en az 5-6 kişiyi daha değiştirmek gerekir. Çünkü sadece teknik direktör değil, yönetici gibi de çalıştı. Dürüstlüğüne ve çalışkanlığına güvaniyoruz. Hoca ile yolları ayırmamız gibi bir durum söz konusu değil. Giresun’da evin evladı gibi. Kendisi kulüp için çok önemli bir isim" dedi. 

İlgini Çekebilir
Giresunspor’da Serginho krizi çözüldü
Habere Git

"FIFA'dan 2 dönem cezamız var"

Kulüp kapalı olan transfer tahtası için de konuşan Yamak, "Şu anda transfer tahtamız kapalı. Açtırsak da transfer yapamıyoruz çünkü FIFA’dan iki dönem cezamız var. Savaştığımız cephe çok fazla. Bütün futbolcularla tek tek konuştum. Hepsine ‘FIFA’ya şikâyet olayını kaldırıyorsunuz. Ben size avukatınızdan ve FIFA’dan daha yakınım. Bir sorununuz olduğu zaman bana gelmelerini söyledim.’ Hakan Keleş de takımın ligden düşmeyeceğini söyledi" diye konuştu. 

"Alt yapı tehsisi ve kamp merkezi"

Giresunspor'daki hedefeleri konusunda da konuşan Yamak, "Altyapı için bir arazi almayı düşünüyoruz. Altyapı için yeni sahalar yapmak istiyoruz. Ayrıca Giresun’daki yaylalarımızdan birinde kamp tesisi yapmayı planlıyoruz. Bu bizi ciddi bir maliyetten de kurtaracak. İki önemli hedefim, yeni kulüp binası ve kamp merkezi yapmak" dedi. 

Giresunspor 2828 üye olacak

Yaptıkları seçime katılımın düşük olduğunu da kaydeden Yamak, "Üyelik sistemi bizim kanayan yaramız. Giresunspor’un kongresinde 235-236 kişi oy kullanıp başkan seçiyor. Bu kulübe yakışmayan bir sayı. Bununla ilgili olarak, 2828 kişiyi üye yapmak için harekete geçtik. Bir Giresunspor kimliği çıkartacağız ve üye olanlara forma hediye edeceğiz. Hem kulübe gelir imkânı olacak, hem de daha çok kişinin katılımıyla başkanlık seçimleri gerçekleşecek" dedi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaraylı eski yöneticiden türkü şov!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler