Süper Lig'de EuroLeague hegemonyası bu yıl son bulacak mı? İşte takımların ligin dengeleri

Burak Alaca
25.09.2023 - 17:41 | Son Güncellenme: 25.09.2023 - 20:42

Basketbol Süper Ligi ekipleri yaz aylarında dengeleri değiştirecek hamlelere imza attı. Peki gelecek sezon ligdeki Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes hegemonyası kırılacak mı?

Süper Lig'de EuroLeague hegemonyası bu yıl son bulacak mı? İşte takımların ligin dengeleri

Burak ALACA-AJANSSPOR

2018-2019 sezonundan bu yana Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde final serilerinde Türk Hava Yolları EuroLeauge'deki temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'ten en az biri yer alıyor. Bu iki ekip haricinde son şampiyon olan takım ise 2014-2015 yılında Pınar Karşıyaka'ydı. Peki bu yaz aylarında takımlardan gelen önemli yatırımlar sonrasında başlangıç safhasında ligde güç dengeleri nasıl?

Son şampiyonda köklü değişiklikler

Basketbol Süper Ligi'nde 2022-2023 sezonunu Koç Ergin Ataman ile şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes ilk büyük değişikliği sezon sonunda takımın başında normal sezonu lider tamamlayan Türk Telekom'dan Erdem Can'ı getirerek yaptı. Takımın geldiği günden beri bel kemiği olan son Finaller MVP'si Sırp guard Vasilije Micic'i NBA kaptıran Efes kadrosunda hatrı sayılır değişikliklere gitse de kağıt üstünde rakiplerine nazaran ciddi bir siklet farkıyla önde ve çok güçlü bir şampiyonluk adayı.

Fenerbahçe kupa için dönüyor

Geçtiğimiz sezon yarı finalde Anadolu Efes'e 3-1 ile elenen Fenerbahçe Beko yaz aylarında kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Pivot rotasyonunda kaliteyi zirveye çeken Sarı-Lacivertliler, forvet rotasyonunu Nate Sestina ile genişletti. Yaz aylarında oyun kurucu rotasyonunda Nick Calathes eksenli bir değişikliğe gitmesi beklenen Fenerbahçe'de Raul Neto transfer edildikten kısa süre sonra patellar tendonu kopunca Yunan guard Calathes ile devam kararı alındı. EuroLeague'deki temsilcimiz Şehmuz Hazer, Melih Mahmutoğlu, Metecan Birsen ve Sertaç Şanlı gibi isimlerin bulunduğu yerli rotasyonu ile ligde fark yaratacak ve şampiyonluğun yine en büyük iki adayından biri olacak.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'te yeni kaptan belli oldu
Habere Git

Finalist Karşıyaka'dan 3 oyuncu değişikliği

Geçtiğimiz sezon etkili play-off performansı ile ligde finale kadar tırmanan Pınar Karşıyaka'nın yabancı rotasyonunda kilit rol oynayan yabancılar; Braian Angola, Angel Delgado ve Mindaugas Kuzminskas yaz aylarında takımda ayrıldı. İzmir ekibi; Errick McCollum, Jaylon Brown ve Vitto Brown ile yola devam ederken, Berkan Durmaz hariç yerli rotasyonunu da korudu. Karşıyaka'da giden yabancıların yeri ise; Vernon Carey, Darrun Hilliard ve Kelan Martin eklemeleri yapıldı. Kadrosunu önemli oranda muhafıza eden ve önemli transferler yapan Kaf-Kaf normal sezonu iyi geçirip, play-off'ta her takım için tehdit oluşturacaktır.

Telekom yeni ve güçlü

Geçtiğimiz sezon Erdem Can yönetiminde BKT EuroCup'ta final oynayan, Süper Lig'de ise normal sezonu lider tamamlayan Türk Telekom'da yaz aylarında neredeyse tüm kadro ve koç değişti. Göreve Sırp Koç Nenad Canak'ı getiren Ankara ekibi EuroLeague ve EuroCup düzeyinde çok önemli transferlere imza attı ve baştan rekabetçi olabilecek bir yapı kurdu.

Beşiktaş geçen sezona sünger çekmek istiyor

Geçen sezon küme düşmekten son haftada kurtulan ve sezon başında kurduğu başarısız yapıyı sezon ortasında yaptığı by pass işlemi ile hayata döndüren Beşiktaş yönetimi bu yaz Genel Menajerlik görevine Bursaspor'da başarılı bir dönem geçiren eski oyuncusu Nedim Yücel'i getirdi. Sonrasında yine Bursaspor'dan Koç Dusan Alimpijevic'i getiren Kara Kartal transferde ise oldukça kaliteli isimlere gitti. Mevcut kadrosu ile iyi bir hazırlık dönemi geçiren Beşiktaş, Süper Lig'de sürpriz yapmaya aday takımlardan...

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, NBA yıldızı ile sosyal medyadan flörtleşti!
Habere Git

Galatasaray'da Mitrovic ne istediyse o oldu

Geçtiğimiz yıl istikrarsız geçen sezonun son periyodunda Andreas Pistolis ile yolları ayırarak takımın başına Karadağlı Koç Zvezdan Mitrovic'i getiren Galatasaray Nef, yaz aylarında kadrosunu tecrübeli çalıştırıcının istekleri doğrultusunda yeniledi. Takıma 3 EuroLeague yıldızı ve milli oyuncular Buğrahan Tuncer, Samet Geyik'i katan Sarı-Kırmızılılar yeniden rekabetçi olmayı hedefliyor.

Bahçeşehir Koleji iddialı bir kadro kurdu

Süper Lig'de geçtiğimiz sezon play-off dışında kalan 2021-2022 FIBA Europe Cup şampiyonu temsilcimiz Bahçeşehir Koleji yaz aylarında önemli transferlere imza attı. Sinan Atalay yönetiminde devam edecek olan Kırmızı Ejderler geçtiğimiz sezon Türk Telekom'da yıldızlaşan Axel Bouitelle, Tony Taylor ve EuroLeague tecrübesi olan uzun forvet Tyler Cavanaugh'ı kadrosuna katarken geçen sezonun flaş ismi Jerry Boutsiele'yi de takımda tuttu. Güçlü kadrosu ile Bahçeşehir Koleji iyi bir koç performansı da gelirse başarılı bir sezon geçirmek için hazır gözüküyor.

Editörün seçimleri:

Üst sıralara aday takımlar: 

-Anadolu Efes

-Fenerbahçe Beko

-Türk Telekom

-Beşiktaş 

-Pınar Karşıyaka

-Galatasaray Nef

 

Play-off için iddialı ekipler:

-Bahçeşehir Koleji

-Darüşşafaka Lassa

-Tofaş 

-Manisa BB

-Bursaspor Info Yatırım

-Aliağa Petkim

 

Düşme ve Play-off arasında sıkışacak takımlar:

-Onvo Büyükçekmece

-Çağdaş Bodrumspor

-Yukatel Merkezefendi Belediyesi

-Reeder Samsunspor

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Rus devini dize getirdi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler