Al Hilal'den Mbappe Israrı! Paris Saint Germain Teklifi Kabul Etti

Akın Ungan
25.07.2023 - 08:09 | Son Güncellenme: 25.07.2023 - 08:30

Son dakika | Kylian Mbappe'yi kadro dışı bırakan Paris Saint Germain, Suudi Arabistan takımı Al Hilal'in 300 milyon Euro'luk transfer teklifini kabul etti.

Al Hilal'den Mbappe Israrı! Paris Saint Germain Teklifi Kabul Etti

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Ligue 1 devi Paris Saint Germain'den ayrılması beklenen Kylian Mbappe için Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal'den rekor bir teklif yapıldı. Fransız takım, Al Hilal'in teklifini kabul etti.

PSG, Al Hilal'in teklifini kabul etti

Suudi Arabistan Pro Lig yaptığı transferler ile gündeme gelirken transfer listesine eklenen yeni isim Kylian Mbappe oldu. Sky Sports tarafından aktarılan bilgilere göre lig ekiplerinden Al-Hilal, PSG yıldızı için Fransız kulübe 300 milyon Euro bonservis teklif etti. PSG ise yollarını ayırması beklenen oyuncusu için bu rekor teklifi kabul etti.

Kylian Mbappe’ye yıllık 700 milyon Euro

Transfer bedeli olarak 300 milyon Euro teklif edilen Mbappe’nin alacağı maaş da merak konusu oldu. Al-Hilal’in 24 yaşındaki forvet oyuncusuna yıllık 700 milyon Euro teklif ettiği öğrenildi. Mbappe bu teklifi kabul etmesi durumunda aylık 58.3, haftalık 13.3, günlük ise 1.9 milyon Euro kazanacak. Genç futbolcunun saniyelik geliri ise 22 Euro olacak. 

İlgini Çekebilir
Herkesi şaşırtan rakamlar: Wilfried Zaha'nın maliyeti açıklandı!
Habere Git

Arabistan’a gitmektense yedek kulübesinde kalır

PSG’nin Al-Hilal tarafından yapılan teklifi kabul ettiği iddia edilirken Mbappe’nin bu transferi istemediği aktarıldı. Relevo'nun haberine göre 24 yaşındaki futbolcunun Arabistan’a gitmek istemediği belirtildi. Mbappe’nin Arabistan’a gitmektense 1 yıl yedek kulübesinde beklemeyi tercih edeceği dile getirildi. 

Mbappe’nin aklı Madrid’de

24 yaşındaki Fransız forvetin Arabistan’a transfer olmak istememesinin ardından kariyer planının ne olacağı merak edildi. L’Equipe tarafından aktarılan bilgilere göre Paris Saint-Germain oyuncusunun aklında Arda Güler’in de formasını giydiği Real Madrid var. Fransız gazetesinin iddiasına göre Mbappe’nin Real Madrid'den başka bir takıma gitmesi neredeyse imkansız. 

PSG ile anlaşmadı, kadro dışı kaldı

L’Equpie daha öncesinde PSG’nin Kylian Mbappe ile yeni bir sözleşme imzalamak istediğini iddia etti. Ekibin bu isteğine olumsuz yanıt veren Mbappe kadro dışı bırakıldı. Yıldız futbolcu takımın Japonya kampından çıkarıldı. 

İlgini Çekebilir
Onur Ayık yeniden Ümraniyespor'da
Habere Git

Kadro dışı kalanlarla beraber çalıştı

PSG tarafından kadro dışı bırakıldığı söylenen Kylian Mbappe yeni idman görüntüleri ile gündem oldu. Tesislerde idman yapan Mbappe’nin, kadro dışı bırakılan diğer PSG oyuncuları Wijnaldum, Paredes ve Diallo ile beraber çalıştığı görüldü. 

Mbappe'nin geçen sezonki performansı

24 yaşındaki forvet Kylian Mbappe geçen sezon PSG için 43 resmi maçta forma giydi. Fransız ekip için sahaya çıktığı anlarda 41 kez fileleri havalandırmayı başaran futbolcu 10 golün de asistini yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler