Taç tartışması yeniden gündem oldu!

06.05.2019 - 14:27 | Son Güncellenme: 06.05.2019 - 17:27

Taç tartışması yeniden gündem oldu!

Derbide yeniden taç tartışması. Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray - Beşiktaş derbisindeki bir taç kararı tartışma konusu oldu. Beşiktaş'ın kendine verilmesine beklediği taç atışını sarı-kırmızılılar kullandı ve ardından gol geldi.

Ligin ilk yarısında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe ve geçtiğimiz seneki Beşiktaş - Fenerbahçe derbilerinde de taç atışları olay yaratmıştı.

Süper Lig'in 31. haftasındaki Galatasaray - Beşiktaş derbisinde hakem Bülent Yıldırım, sarı kırmızılıların ilk golü öncesinde yaşanan pozisyonda topun Caner Erkin'e çarparak taca çıktığı yönünde karar verdi.

Bu taç atışının hemen ardından oluşan pozisyonda Galatasaray'da Henry Onyekuru topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol sonrası Beşiktaşlı futbolcular yoğun itirazlarda bulunsa da karar değişmedi.

VALBUENA'NIN TAÇ POZİSYONU

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın 72. dakikasında sarı lacivertlilerin golünden önce yaşanan taç pozisyonu gündem olmuştu.

AYKUT KOCAMAN: TAÇ HIRSIZLIĞI OLDU

Jailson'un golü öncesine Valbuena ile Belhanda arasında taç tartışması yaşanmış ve ardından Fenerbahçe'nin kullandığı taç atışı sonrası gol gelmişti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda geçtiğimiz sezon oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe maçı sonrası Fenerbahçe'nin o dönem teknik direktörlüğünü yapan Aykut Kocaman, şu ifadeleri kullandı:

"Hayatımda, yaşadığım ender sahnelerden birini gördüm. Beşiktaş'ın stadında taç hırsızlığı oldu. Ben bugüne kadar böyle bir şey görmemiştim.

Taç bizimdi. Taçı Beşiktaşlı futbolcu hızlı attı ve hakem oyunu durduramadı."

Şenol Güneş de bu sözlere, "Bize taç veren yok ki bizim tacımız yok. Bir tek şampiyonluk tacımız var onu da emekle aldık" diyerek yanıt vermişti.

(Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler