Takımıyla antrenmana çıkmadı, Beşiktaş'a geliyor! 3 yıldız daha listede...

Özgür Koç
03.02.2024 - 13:18 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 15:29

Devre arası transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ın uzun süredir peşinde olduğu Portekizli stoper William Carvalho transferini bitirmeye çok yakın. İşte detaylar...

Takımıyla antrenmana çıkmadı, Beşiktaş'a geliyor! 3 yıldız daha listede...

AJANSSPOR - HABER

Kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Avrupa'nın büyük liglerinde transferin döneminin bitmesinin ardından ilgilendiği futbolcuları ekonomik olarak daha uygun bedelle transfer etmek istiyor.

Hsaan Arat: "Fiyatlar yarı yarıya inmeye başladı"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, transfer çalışmalarıyla ilgili Sözcü'ye yaptığı açıklamada, “Zor ortamdan çıkmak için mücadele ediyoruz. Önceliğimiz stoper transferi. 6 ve 8 numara için de çalışıyoruz. Avrupa’da transfer bitince fiyatlar yarı yarıya inmeye başladı. Kulübü düşünmek zorundayım. Beşiktaş’a gönül verenler iyi bilsin ki en doğru olanı yapacağız. 60 günlük bir yönetimin bu kadar acımasızca eleştirilmesi bizleri üzüyor.” ifadelerini kullandı.

İspanyol basınından Carvalho ve Isco iddiası

Öte yandan İspanyol basını, siyah beyazlı yetkililerin William Carvalho ve Isco transferlerini bitirmek için İspanyo'da olduğunu ileri sürdü.

Betis, Carvalho'nun maaş yükü nedeniyle transfere sıcak bakıyor

Elgoldigita'nın haberine göre; Beşiktaş, Real Betis'in 31 yaşındaki Portekizli ön liberosu William Carvalho'nun transferini bitirmeye yakın. Haberde, Carvalho'nun bu çarşamba Real Betis antrenmanına katılmamasının yıldız futbolcunun Beşiktaş'a satılacağı iddiasını güçlendirdiği kaydedildi.

Türkiye'de transfer için 9 Şubat'a süre olduğu belirtilerek, İspanyol ekibinin maaş yükünü fazla bulduğu Carvalho için bu olası fırsatı değerlendirmek istediği ifade edildi. 

Kartal, Betis'ten Isco'yu da istiyor

İspanyol spor sitesi Minuto En Cancha ise Beşiktaş'ın Real Betis'in 'on numarası' Isco ve Getafe'nin stoperi Domingos Duarte ile ilgilendiğini yazdı.

Isco'nun Betis ile olan sözleşmesini 2027'ye kadar uzatmasına rağmen Beşiktaş'ın yıldız oyuncuyu transfer etmek için ısrarını sürdürdüğü iddia edildi. Siyah beyazlıların Isco'yu transfer etme isteğinin, Betis taraftarlarını da tedirgin ettiği vurgulandı. 

Isco olmazsa Klassen

Beşiktaş'ın Isco transferini gerçekleştirememesi halinde, sezon başında bedelsiz olarak transfer olduğu Inter'de istediği süreleri bulamayan 30 yaşındaki Hollandalı oyuncusu Davy Klaassen'e yöneleceği iddia edildi.

Savunmaya Domingos Duarte

Yine İspanyol basınının idasına göre, stoper bölgesine de takviye yapacak olan Kara Kartal'ın Getafe'de oynayan 28 yaşındaki Portekizli savunmacı Domingos Duarte'yi kadrosuna katmak istediği belirtildi.

Carvalho'nun piyasa değeri 6 milyon Euro

Beşiktaş'ın transfer listesindeki isimlerden Portekizli ön libero William Carvalho'nun Betis olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Güncel piyasa değeri 6 milyon Euro olan 1.83m boyundaki 31 yaşındaki yıldız, bu sezon 16 maçta forma giyerek 3 asist kaydetti.

Fernando Santos'un öğrencisiydi

Kariyerinde Sporting, Fátima, Brugge ve Betis formaları giyen Carvalho, Portekiz Milli Takımı'nda ise 80 maça çıktı. Tecrübeli oyuncu bu karşılaşmalarda 5 gol ve 3 asist asistlik performans sergiledi.

Öe yandan William Carvalho, milli takımda Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos'un öğrencisi olmuştu.    

Klassen sezon sonunda serbest kalıyor

Ajax'tan bedelsiz olarak tranfser olduğu Inter'de beklediği forma şansını bulamayan Hollandalı milli futbolcu Davy Klassen, İtalyan ekibinde 14 maçta 338 dakika süre alabildi. 30 yaşındaki orta saha bir gol kaydetti. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Klassen'in güncel piyasa değeri ise 5 milyon Euro.

Duarte 14 maçta oynadı

Beşiktaş'ın stoper adaylarından Domingos Duarte, bu sezon Getafe formasıyla 14 maçta sahaya çıkıp bir gol kaydetti. 1.92m boyundaki 28 yaşındaki Portekizli savunmacının kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Duarte, 3 kez de milli takım forması giydi.    

Isco'dan 28 maçta 6 gol, 5 asist

Yıllarca formasını giydiği Real Madrid ile 19 kupa kazanan Isco, 2022 yılında Sevilla'ya transfer olmuştu. İspanyol 10 numara bu sezon başında ise Real Betis kadrosuna katıldı. Güncel piyasa değeri 8 milyon olan tecrübeli yıldız, Betis formasıyla 28 maçta 6 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Isco, 38 kez de İspanya Milli Takımı formasını terletirken 12 gol attı, 6'da asist yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler