Bursaspor'da Tamer Tuna dönemi sona erdi

Ali Bozkurt
07.03.2022 - 00:43 | Son Güncellenme: 07.03.2022 - 00:57

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor, 2.5 ay önce takımın başına gelen teknik direktör Tamer Tuna ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Bursaspor'da Tamer Tuna dönemi sona erdi

AJANSSPOR HABER

Spor Toto 1. Lig ekibi Bursaspor'da Teknik Direktör Tamer Tuna ile yollar ayrıldı. Timsah,  2.5 ay önce takımın başına getirilen Tamer Tuna ile karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshettiklerini açıkladı. İşte detaylar..

 

Karşılıklı anlaşarak yollar ayrıldı

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz Teknik Direktörü Tamer Tuna ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Bugüne kadar kulübümüze yapmış olduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkür eder, önümüzdeki Spor yaşantısında başarılar dileriz." denildi.
 

Süper Lig şampiyonluğundan 2. lige

Bir zamanlar Süper Lig'de şampiyon olan Bursaspor, PTT 1. Lige düştükten sonra bir türlü Süper Lig'e geri dönemedi. Takımda genç oyuncularla mücadele veren Yeşil-Beyazlılar, 1. Lig'de de kötü gidişata dur diyemedi. 18. sırada bulunan Bursaspor, 25 puanla bir alt lige düşme tehlikesi yaşıyor.

Teknik direktör dayanmıyor

Bursaspor, bu sezon 4 teknik direktör ile çalıştı.  Mustafa Er, Fatih Tekke, Özcan Bizati ile yollarını ayıran Timsah, 2.5 ay önce takımın başına getirilen  Tamer Tuna ile de anlaşamayarak yollarını ayırdı.

7 sezonda 16 teknik direktör sezonu bitiremedi

Yeşil-beyazlı ekip, en son 2014-2015 sezonunu Şenol Güneş ile başlayıp bitirmiş ve Süper Lig'de 5. olmuştu.  2015-2016 sezonundan itibaren Samet Aybaba, Ertuğrul Sağlam, İrfan Buz, Mesut Bakkal, Paul Le Guen'in aralarında olduğu 15 teknik adamla çalışan Bursaspor bir türlü istikrarı tutturamadı. Bu süreçte 16 kez teknik direktör değişikliği yaşandı, Mustafa Er iki kez göreve getirildi.

Bursaspor, bir dönem Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan, Göztepe, Sivasspor ve Antalyaspor'u da çalıştıran Tamer Tuna ile anlaşan Bursaspor, Tamer Tuna'yla da yollarını ayırdı.

3 yılda 4 başkan

Yeşil-beyazlıların dikkat çeken bir diğer istatistiği ise son 3 yılda 4 kez başkan ve yönetimin değişmesi oldu.  Kulübün başkanlığına, 1. Lig'e düşmesinin ardından 2019 yılında Ali Ay'ın yerine Mesut Mestan geldi. Mestan sadece 1 yıl görev yaparak koltuğu Erkan Kamat'a teslim etti.  Kamat ise bir sonraki kongrede yerini Hayrettin Gülgüler ve ekibine bıraktı.

Gülgüler ekibi sadece yarım sezon kulübün başında kaldıktan sonra istikrarı sağlayamadı ve olağanüstü kongreye gitme kararı alarak, görevi Ömer Faruk Banaz'a devretti.

Senin için hazırladığımız haberler