Cem Dizdar: "Tarihsel olarak Türkiye’de futbol şizofrenik"

Akın Ungan
07.05.2024 - 20:00 | Son Güncellenme: 07.05.2024 - 20:12

Ünlü yorumcu Cem Dizdar, Süper Lig'de 35'inci hafta maçlarının bitmesiyle şampiyonluk yarışını değerlendirdi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cem Dizdar: "Tarihsel olarak Türkiye’de futbol şizofrenik"

Yazdığı köşe yazıları ve çıktığı televizyon programlarında yaptığı çarpıcı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Cem Dizdar, dün akşam Habertürk ekranlarında Mehmet Ayan’ın sunduğu Geçiş Oyunu programında Türk futbol gündemi hakkında konuştu.

"Türkiye’de kültürel şizofreni var"

Anadolu'da yaşayan kesimin İstanbul takımlarını desteklemesine dikkat çeken Cem Dizdar, “Tarihsel olarak Türkiye’de futbol şizofrenik. Benim Samsun’da doğup büyüyen bir çocuk olarak Beşiktaş’ı tutuyor olmam kültürel olarak bir şizofrenidir. Samsunlu bir çocuğu Beşiktaşlı yapan bir kültürle mücadele ediyoruz. Bunu İngiltere’de göremezsin. İngiltere’de birinin doğduğu şehrin takımını desteklememesi akıllara ziyandır. Almanya’da, İspanya’da bunlar düşünülemez şeylerdir” ifadelerini kullandı.

"Güçlülerin sıkıntısı herkesin sıkıntısıymış gibi anlatılır"

Yaptığı çarpıcı açıklamalara devam eden Dizdar, “Ülkenin gerçeği diye varsaydığımız ‘güçlülerin kendi arasındaki mücadele’ sanki herkesin yaşadığı bir sıkıntıymış gibi anlatılır. Samsunspor’un, Rizespor’un, Antalyaspor’un, Denizlispor’un yaşadıkları bunlardır" şeklinde konuştu.

Üç büyüklere gönderme

Programda konuştuğu sırada üç büyüklere de gönderme yapan Cem Dizdar, “Sürekli ligin üç güçlü aleyhine dizayn edildiği varsayılıyor. Ligde tabii ki problemler olmuyor değil. Problemler buradan doğuyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu rahatlıkla borçlanan takımlar herhangi bir ligde yarışamazlar. Bu bir sorundur. ‘Topluma mal oluyor’ denilerek göz ardı ediliyor” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler