TFF 2. ve 3. Lig'in yayın haklarının yeni sahibi belli oldu

Aleyna Gürgen
02.11.2023 - 19:53 | Son Güncellenme: 03.11.2023 - 00:02

Yayın hakları için süren görüşmeler sonuç verdi, TFF 2. ve 3. Lig'in yayın haklarını Filbox'ın alması ile maçlar bu platform üzerinden yayınlanacak.

TFF 2. ve 3. Lig'in yayın haklarının yeni sahibi belli oldu

Geçtiğimiz yıl Fuchs Sports ile yayın hakları konusunda bir skandalı yaşayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF 2. ve 3. Lig'in yayın hakları için kararını verdi. Liglerdeki maçlar artık Filbox üzerinden izleyici ile buluşacak. 

TFF'den yeni yayıncı kuruluş kararı

Bu yıl TFF 2. ve 3. Lig maçlarının hangi yayıncı kuruluş tarafından yayınlanacağı yönündeki görüşmeler sonuç verdi. Radyospor programcısı Yağız Sabuncuoğlu'nun aktardığı bilgilere göre TFF, 2. ve 3. Lig maçlarının yayın hakları için Filbox ile anlaşmaya vardı ve sözleşme imzalandı.

Filbox bir yayın hakkı daha istiyor

Haberin detaylarına göre TFF 2. ve 3. Lig'in yayın haklarını alan Filbox ayrıca Kadınlar Süper Ligi'nin yayın haklarını da almak istiyor. Konu hakkında TFF ve yayıncı kuruluş arasındaki görüşmeler hâlâ devam ediyor. 

Yayıncı kuruluştan skandal hareket

Filbox'ın öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu, TFF 2. VE 3. Lig'in yayın hakları için Fuchs Sports ile anlaşmıştı. 2022-2023 sezonu maçlarının canlı yayınları için anlaşmaya varılan kuruluş, veri toplama geliri hariç TFF'ye 6 milyon Türk Lirası ödeme yapacaktı. Fakat Fuchs Sports'un kulüplere taahhüt ettiği nakit ödemeyi yapmaması üzerine yayın sözleşmesi sezon bitmeden TFF tarafından tek taraflı olarak sonlandırdı.

Peki Filbox nedir? Filbox ne zaman kuruldu?

10 Yıldır Türkiye’de Platform İşletmeciliği Yapan FİLBOX 2019 Yılında KÖSEOĞLU MEDYA tarafından satın alındıktan sonra AYHAN KÖSEOĞLU yönetiminde yayıncılığa devam etti.   Dijital yayıncılıktaki son trendler takip edilerek, elektronik yayıncılığın dinamiklerine göre kendini sürekli yenileyen ve geliştiren FİLBOX, abonelerine en iyi içerik ve hizmeti en kaliteli şekilde sunmayı hedefliyor. Dünyadaki en yeni teknolojileri zengin ve kaliteli içerik ile buluşturarak izleyicilerine sunan FİLBOX, bünyesinde; Türkiye, ABD, Fransa, Çin, Rusya,  Almanya, Macaristan ve tüm dünya sinema ve TV sektörünün en rafine içeriklerini büyük bir hassasiyet ile izleyicisine sunmakta.

FiLBOX Nasıl Kullanılır?

Kullanıcılar akıllı telefon, tablet, Apple TV ve Android TV’lerine iOS App Store/Google Play Store’dan FiLBOX uygulamasını indirerek veya app.filbox.com.tr üzerinden kredi kartı ve/veya promosyon koduyla üye olarak platformdaki içerikleri izleyebilirler. 

Senin için hazırladığımız haberler