TFF Başkan Adaylığına Başvuruda Son Gün İşte Son Durum

Ali Bozkurt
14.06.2023 - 23:14 | Son Güncellenme: 14.06.2023 - 23:18

Ankara'da 22 Haziran Perşembe günü yapılacak olan TFF Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olmak isteyenler için başvuru süresi bugün sona eriyor. İşte son durum.

TFF Başkan Adaylığına Başvuruda Son Gün İşte Son Durum

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu'nda adaylık başvurusu için süre bugün doluyor. Adayların 22 Haziran 2023'te Ankara'da yapılacak genel kuruldan 7 gün önce başvuruda bulunması gerekiyor.

Aday adaylığı için 5 ıslak imza şartı

TFF'nin ana statüsünde belirtilen koşullara göre başkanlığa aday olmak iteyenlerin 7 gün önce TFF Genel Sekreterliği’ne yazılı olarak başvurmak zorunda. Aday adaylığı için en az 5 genel kurul delegesinin ıslak imzalı teklifinin olması şart.

Her üye ancak bir kişiye imza verebiliyor

TFF Genel Kurulu'nun her bir üyesi ancak bir kişinin adaylığı için ıslak imza verebiliyor. Bugün adaylık başvuru süresinin dolmasının ardından genel kurulun yapılmasına 6 gün kala adayların isimleri TFF internet sitesinden resmi olarak duyurulacak.

İlgini Çekebilir
TFF Beşiktaş'ı dinlemedi: Galatasaray ve Fenerbahçe'ye tescil
Habere Git

Adaylık için az 61 ıslak imza lazım

Aday adaylığı da genel kurulda yarışacak anlamına gelmiyor. Seçime girmek için bir adayın toplam delege sayısının beşte birinin ıslak imzasını da alması gerekiyor. Bu da 307 delgeden en az 61'nin imzasına ihtiyaç duyuluyor demektir.

Büyükekşi, gerekli imzaları topladı

Yeniden aday olacak olan ve son yapılan Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki kulüplerin büyük çoğunluğunun da desteğini alan Mehmet Büyükekşi, gerek aday adaylığı gerekse de kesin adaylık için lazım olan imzaları toplamaya çok erkenden başlamıştı.

İlgini Çekebilir
TFF seçimine tek adayla giriliyor, isim belli oldu!
Habere Git

Koç: Büyükekşi tek aday girecek gibi

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, pazartesi günü yapılan toplantının ardından çok adaylı bir seçim arzu etseler de büyük ihtimalle Mehmet Büyükekşi'nin seçime tek aday olarak gireceğini söyledi. Daha önce aday adaylığını kamuoyuna duyuran Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu'nun aday adaylığı için gerekli imzaları bulup bulmadığı akşam 17.00'ye kadar kesinleşecek.

Senin için hazırladığımız haberler