TFF, karar için IFAB'a başvuracak!

20.09.2019 - 22:07 | Son Güncellenme: 20.09.2019 - 22:07

Alanyaspor-Fenerbahçe maçının 45+2'nci dakikadan itibaren yeniden oynanması talebine karşı MHK bir kural hatası olmadığını savunuyor. TFF futbolun kural mercii olan IFAB'a başvuracak

Haber Global'de yer alan habere göre; Fenerbahçe tarafından TFF'ye Alanyaspor maçında ev sahibi takımın attığı iki gol öncesinde kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle yapılan maçın "45+2'den sonra yeniden oynanması" başvurusu Merkez Hakem Komitesi cephesinde olumlu karşılanmıyor.

MHK yönetiminin maçın tekrarlanmasını istemediği, her iki golde de kural hatası olmadığına inandığı, hakemlerin arkasında olduğu belirtiliyor.
TFF, futbol oyun kurallarını yazan kurum olan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'ndan (IFAB) itiraz konusu olan pozisyonlarla ilgili rapor isteyecek.
Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe Kulübü, Alanyaspor ile deplasmanda oynadığı maçta birinci ve ikinci golde kural hatası olduğu iddiasıyla TFF'ye başvurmuş ve maçın 45+2'den sonraki bölümünün yeniden oynanmasını talep etmişti.

Fenerbahçe, ilk gol öncesinde kullanılan taç atışının hatalı yerden kullanılmasının futbol oyun kuralları gereği el değiştirmesi gerektiğini, buna karşılık hakemin daha ileriden aynı takımı taç atışını tekrar kullandırttığını, bu pozisyonun devamının ise gol olarak oyunun sonucuna doğrudan etki ettiğini öne sürüyor.

Yine Alanyaspor'un ikinci golünde rakip oyuncunun out atışı kullanılırken ceza sahası dışına çıkmayarak kendisine avantaj sağladığı ve bu avantaj sayesinde de ikinci golü bulduğunu öne sürüyor.

Senin için hazırladığımız haberler