TFF ve Kulüpler Birliği'nden Flaş Yeni Yabancı Kararı!

26.04.2023 - 10:31 | Son Güncellenme: 26.04.2023 - 11:55

TFF ve Kulüpler Birliği, yakın zamanda bir araya gelip yeni yabancı kuralını karara bağlaması bekleniyor. Konuyla ilgili Attila Gökçe flaş bir açıklama yaptı.

TFF ve Kulüpler Birliği'nden Flaş Yeni Yabancı Kararı!

Spor Toto Süper Lig'de yabancı kuralının 2023-2024 sezonundan itibaren yeinden düzenlenmesi beklenirken, 2023-2024 sezonundan itibaren ise 8+3 kuralının kaldırılacağı iddia ediliyor. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği yeni yabancı kuralında uzlaşma sağlarken Süper Lig'den tek kulüp bu öneriye karşı çıktı. İşte tüm detaylar...

Milliyet yazarı Attila Gökçe, TFF ve Kulüpler Birliği'nin yeni yabancı kuralı ile ilgili alması muhtemel kararı bugünkü köşesine taşıdı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den taraftarı heyecanlandıracak transfer hamlesi!
Habere Git

Gaziantep FK öneriye karşı çıktı

"TFF ile Kulüpler Birliği yabancı oyunculara tümüyle serbestlik tanınmasını tartışıyorlar. Hemen hemen tüm kulüpler ortak bir görüşle sınırlamanın kalkmasını önerirken sadece Gaziantep FK öneriye karşı çıkmış. Şimdi ezber yorumlarla tüm yabancılara kapıları açın şarkıları söylenecek, özellikle medyadaki çoğunluk bu saçmalığın (!) sona ermesi için olaya müdahil olacak.

"Kriterler belirleyelim"

Herkesin görüşüne saygım var. Ama bir şeyi ihmal etmeyelim. Yabancı ile ilgili sınırlama kararlarını ortadan kaldırırken kriterler belirleyelim. Yaş sınırı, +30 oyuncular için TFF’ye fazladan prim ödenmesi, 5 büyük endüstriyel ligden gelenlerle Afrika Asya Latin Amerika’dan gelecek olanlar için ayrı ayrı koşulların uygulanması gibi. 

"Evet rüyalarımız olsun ama sadece uyumayalım"

Ve lütfen… Bizim gençlerimizin yolunu açacak akademilerle teşvik sisteminin belirlenmesi… Bunlar zor işler değil. Sorumluluk, hazırlık ve süreklilikle kısa zamanda gerçekleşecek rüyalardır. Evet rüyalarımız olsun ama sadece uyumayalım."

İlgini Çekebilir
Mauro Icardi, yıldız ismi Galatasaray'a önerdi!
Habere Git

İlk 11'de en az 3 Türk futbolcu bulundurma zorunluluğu bulunuyor

TFF'nin aldığı söz konusu karar gereği, 2021-2022 sezonunda Süper Lig kulüpleri kadrolarında en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabiliyor. Takımlar, sahada ise aynı anda en fazla 8 yabancı futbolcuya yer verebiliyor. Böylece takımların sahada en az 3 Türk futbolcu bulundurma zorunluluğu bulunuyor.

Böylece takımların sahada en az 3 Türk futbolcu bulundurma zorunluluğu bulunuyor. Sahada aynı anda 8 yabancı futbolcuya görev veren teknik adamların, değişiklik sırasında oyuna yabancı futbolcu alacaksa bir başka yabancı futbolcuyu oyundan çıkarması gerekiyor.

TFF, 2021'de yeniden düzenlendiği yabancı kuralında 2022-2023 sezonunda en fazla 12, 2023-2024'te ise en fazla 10 yabancı futbolcuyu kadrosuna katabileceğini açıklamıştı. 2022-2023 sezonunda en fazla 7, 2023-2024'te ise en fazla 6 yabancı futbolcuyu aynı anda sahaya sürülebileceği belirtilmişti.

İlgini Çekebilir
Güneş'ten G.Saray'a hodri meydan: "Biz kazanacağız!"
Habere Git

Büyükekşi: "Yakında karar vereceğiz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz günlerde yabancı oyuncu sayısıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Büyükekşi, "Yabancı oyuncu sayısına bu ay sonuna kadar karar vereceğiz. Yabancı sayısını müzakere ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler