Beşiktaş Taraftarı Tolgay Arslan'ı Affeder Mi?

Ajansspor
25.09.2022 - 18:07 | Son Güncellenme: 25.09.2022 - 19:07

Beşiktaş'tan olaylı şekilde Fenerbahçe'ye giden, bugünse Udinese'de oynayan Tolgay Arslan, taraftar affederse Kara Kartal'a dönebileceğini söyledi...

Beşiktaş Taraftarı Tolgay Arslan'ı Affeder Mi?

AJANSSPOR HABER

İtalya Serie A ekiplerinden Udinese ile iyi bir sezon geçiren Tolgay Arslan, Beşiktaş taraftarının kendisini affetmesini bekliyor. Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye olaylı bir geçiş yapan Arslan, önceki gün Aspor yayınına bağlandı. 32 yaşındaki orta saha, "Beşiktaş taraftarı affederse elbette gelirim. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Beşiktaş hep kalbimde olacak" dedi. Peki Tolgay neden af bekliyor? Gelin geçmişe kısa bir yolculuk yapalım...

8-0'ın rövanşında kapıyı açtı

Ocak 2015'te Hamburg'dan Beşiktaş'a transfer olan Tolgay Arslan, siyah beyazlılarda iki şampiyonluk yaşadı. Ama onun siyah beyazlı formayla unutulmayacak yapan an Liverpool'a attığı goldü! 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ı 8-0 ile ağır bir yenilgiye uğratan Liverpool'dan adeta rövanşı alan bir goldü. Çok büyük bir goldü.

Liverpool'a tarihi bir gol attı

Beşiktaş, 26 Şubat 2015'te 1-0 yenildiğ ilk maçın rövanşı için Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Liverpool'u ağırladı. 72. dakikada Tolgay Arslan, ceza sahası dışından muhteşem bir şutla Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 90 dakika da bu skorla tamamlanınca maç uzatmalara gitti. Nihayetinde uzatmalarda da gol olmadı ve penaltılarda kazanarak tur atlayan taraf Kara Kartal oldu.

"Soyunma odasında dürüm yedi" 

2018-19 sezonun ilk devresinde Tolgay Arslan ile Beşiktaş arasında ipler koptu. İddialara göre oyuncu Medipol Başakşehir maçının devre arasında soyunma odasında dürüm yemişti. Tolgay Arslan ise çok sonraları bu durumu şöyle açıkladı: "Beşiktaş'ta dürüm muhabbeti çıktı. Normal düşünürseniz devre arasında nasıl dürüm yiyebilirsin. İnsanlar da buna inandı, şaka gibi oldu. Ben de bir şey demedim, ardından kadro dışı kaldım."

Fikret Orman, suni çime yolladı

Oyuncu, 3 ay kadro dışı kaldığı dönemde yönetimin kendisine mobbing uyguladığını savundu. Tolgay Arslan, bu süreçte PAF takıma dahi gönderilmediğini; tek başına suni çimde idman yapmak zorunda kaldığını açıkladı. Dönemin başkanı Fikret Orman da medyaya verdiği demeçlerde Tolgay Arslan'a yönelik sert açıklamalar yaptı. Sözleşmesi bitene kadar kadro dışı bırakılacağını söyleyerek gözdağı verdi.

Güneş'ten Tolgay'a: "Ne babası"

Yine dönemin teknik direktörü Şenol Güneş de bir basın toplantısında Tolgay Arslan'ı açıkça oynatmayacağını beyan etti: "Seni kadroya almayacağım ona göre. Gidebilirsin. Git kulüp bul. 'Sen benim babamsın' dedi. 'Ne babası' dedim. 'Gidiyor, istiyorlar... İstiyorlar mı, git o zaman. Ben seni düşünmüyorum' dedim." 

Beşiktaş'a 3.2 milyon Euro kazandırdı

Ancak Ocak 2019'da Fenerbahçe, Tolgay Arslan'a talip oldu. 3 milyon 200 bin Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş tarafından ezeli rakibine verildi. Siyah beyazlılar, böylece 450 bin Euro bedelle aldığı Tolgay Arslan'dan hem sportif hem de mali açıdan çok kârlı bir sonuç almıştı. Buna rağmen bu ayrılık taraftarlarda kızgınlık yaratmadı değil. Ama bunun temel nedeni Tolgay Arslan'ın yaptığı açıklamalardı.

"Çocukken Fenerbahçeliydim" deyince

Beşiktaş'ta yaşadıklarından haklı olarak etkilenmiş ve bir kızgınlık duymuştu. Tolgay Arslan, Fenerbahçe'ye transfer olunca çocukluğunda Fenerbahçeli olduğunu da açıkladı. Beşiktaşlıları kızdıran da bu oldu. Çünkü oyuncu, Beşiktaş'a transfer olduğunda da Beşiktaşlı olduğunu açıklamıştı. Tüm bunların yanı sıra sosyal medyada Tolgay Arslan'ın küçükken Galatasaray formalı fotoğrafları da paylaşıldı.

Fenerbahçe'de işler yolunda gitmedi

Beşiktaş'ta 132 maça çıkarak, 3 gol ve 12 asiste imza atan Tolgay Arslan, Süper Lig'de iki şampiyonluk kupası da kazandı. Ki kariyerinde başka da şampiyonluk bulunmuyor. Finali iyi bitmese de başarılı geçen siyah beyazlı günlerin aksine Fenerbahçe dönemi pek parlak olmadı. Uzun süre kadro dışı kalmanın sıkıntısını Fenerbahçe'deki ilk döneminde yaşadı. Üstüne bir de sakatlık yaşayınca istenilen performansı ortaya koyamadı.

Udinese'de yeniden parladı

Sarı lacivertli formayla sadece 33 maça çıkabilen Tolgay Arslan, 2 gol ve 2 asist kaydetti.  Fenerbahçe'den Eylül 2020'de ayrılarak bugün formasını giydiği Udinese'ye bedelsiz olarak transfer oldu. Halihazırda Serie A'da lider olan Udinese'de bugüne kadar 70 maça çıkan Tolgay Arslan, 5 gol atarken 2 de asist yaptı. Performansıyla da Udinese'de yeniden parladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de derbi öncesi yüzleri güldüren gelişme
Habere Git

O da Yusuf Demir gibi milli hakkı kaybetti

Bugünlerde Yusuf Demir üzerinden yapılan gurbetçilerin milli takımda oynama tartışması Tolgay Arslan için de yoğun şekilde yapılmıştı. Çünkü milli takımların altyapısında önce Türkiye'yi sonra da Almanya'yı tercih etmişti. İki kez Türkiye, iki kez de Almanya'yı seçtiğinden A takım düzeyinde olmasa bile alt yaş gruplarında iki kez federasyon değiştirdiği için Türk Milli Takımı'nda oynama şansını kaybetti. FIFA'ya yapılan başvurulardan da sonuç alınamadı.

Bir "CometoBesiktas" lazım

32 yaşındaki Tolgay Arslan'ın yolu bir gün yeniden Beşiktaş'a döner mi bilinmez. Ama bunun için onun da söylediği gibi Beşiktaş taraftarından bir "CometoBesiktas" çağrısı gelmesi şart. İnsanlar en çok sevdiklerine kızar. Tolgay Arslan da ne olursa olsun siyah beyazlı taraftarların sevdiği ve anılarında yer eden bir futbolcu...

Senin için hazırladığımız haberler