Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'tan Trabzonspor maçı yorumu

Akın Ungan
08.05.2024 - 22:55 | Son Güncellenme: 08.05.2024 - 23:22

Fatih Karagümrük, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Trabzonspor'a 4-0 yenildi. Maçın ardından teknik direktör Tolunay Kafkas açıklama yaptı.

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'tan Trabzonspor maçı yorumu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fatih Karagümrük ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Fatih Karagümrük, maçı 4-0 kaybederek kupaya veda etti. Mücadelenin ardından Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas açıklamalarda bulundu.

"Üçü yiyorsan dördü yemeyeceksin"

Tolunay Kafkas, "İlk yarı hem oyun üstünlüğü ve pozisyon üstünlüğü var gibiydi. İkinci yarı gollerden sonra takım dağıldı. Bizim için iyi olan üçü yiyorsan dördü yemeyeceksin, beşi yemeyeceksin, ikiyi yemeyeceksin. Oyuna girenlerin en büyük sıkıntısı çok istediğimiz katkıyı alamadık onlardan" şeklinde konuştu.

"Düştüğün yerden kalkabilmek önemli"

Kafkas, "İkinci devre mücadele gücümüz de düştü. Bu yeni bir şey değil. Bu uzun zamandan beri olan bir şey ve bunu aşmaya çalışıyoruz. Ben de oyuncularım da. Bu bizim eksikliğimiz. Dört de yiyebilirsin futbolda beş de yiyebilirsin. Düştüğün yerden kalkabilmek önemli. Ağır bir skor oldu, beklemediğimiz bir skor oldu. Trabzonspor hak ederek kazandı. Çok tebrik ediyorum. Finalde başarılar diliyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Olimpiyat'ta Karadeniz fırtınası! Trabzonspor finalde...
Habere Git

"Kümede kalmak istiyoruz"

Kafkas, "Lige dönüyoruz. Ligde de 3 maçımız var. Bu maçlarda da alacağımız maksimum puanlarla da kümede kalmak istiyoruz. Bu gibi takımlara karşı oyunun tamamını oynamanız lazım. Biz bugün oyunun ilk devresini oynadık ama maç 90 dakika. Oynayamadık, bitiremedik. İkinci yarı mücadele demedik. Gollerden sonra dağıldık. Bu 3 maça bunları yansıtmamamız gerekiyor. Bu bizim için uyarı. Bunu dikkate alacağız" ifadelerini kullandı.

"Feghouli'nin aldığı ceza doğru"

Sofian Feghouli'nin aldığı ceza hakkında konuşan Kafkas, "Feghouli'nin aldığı ceza doğru. Şu açıdan doğru. Kırmızı kart doğru. Maçtan sonra hakeme hakaretten 3 maç yedi yanılmıyorsam. Ama büyük takımın oyuncuları adamın suratına küfrederken, onu duymazdan gelenler, yine söylüyorum bazı anlama özürlüler var çok da sinirleniyorum onlara hani rolümüz gereği bir şey söyleyemiyoruz. Herkesin bir standartı olsun. O standartın içerisinde cezalar verilsin. İşte oynanan bir Trabzonspor - Fenerbahçe maçı var. Verilen cezalar var, ama işte bizim gibi kulüplere geldi mi çat diye veriyor, 5 maçta veriyor 6 maçta veriyor. O zaman da sen neyden bahsedeceksin. Onu anlamıyorum. İyi olmak kolay ama adaletli olmak çok zordur. Bir hadisle bitireyim. Adaletin olmadığı yerde Allah'ın rahmeti ve bereketi de olmaz. Türk futbolu böyle bir durumda. Maalesef yani. Daha önceki Fenerbahçe maçındaki verdikleri kararlar doğrudur, 2-3 gün sonra da özür diledim maksatımı aştım. Aslında söylemek istediğim o değildi. Ama hakemlerin ve federasyonund a bir standartı olsun" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler