Turkish Open sona erdi..

11.09.2015 - 10:40 | Son Güncellenme: 11.09.2015 - 10:40

Maximum Kart sponsorluğunda, Playmaker ve Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Çanakkale Valiliği, Bozcaada Büyükşehir Belediyesi ve Bozcaada Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Maximum Kiteboard Turkish Open” sona erdi.

Maximum Kart sponsorluğunda, Playmaker ve Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Çanakkale Valiliği, Bozcaada Büyükşehir Belediyesi ve Bozcaada Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Maximum Kiteboard Turkish Open” sona erdi. Şampiyonada bu yıl; Kitefoil, Freestyle Twintip Slalom Open ve Big Air disiplinlerinde yarışlar gerçekleşti. Toplam 50 sporcunun yarıştığı şampiyonada derece alan sporcular para ödülünü paylaştı.

Maximum Kart isim sponsorluğunda düzenlenen, Türkiye’nin kiteboard sporunda en iyilerinin belirlendiği “Maximum Kiteboard Turkish Open” sona erdi. 12 kadın, 32 erkek olmak üzere toplam 44 sporcunun kıyasıya yarıştığı şampiyonada sporcular 7 gün boyunca farklı disiplinlerde yarıştı.

Kiteboard Şampiyonası’nda ilk defa Big Air kategorisinde yarışıldı

Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve su üstünde en yükseğe çıkarak yapılan riskli hareketlerin jüri tarafından puanlandığı “Big Air” yarışları, Bozcaada’nın 40 knotluk fırtına rüzgarıyla nefesleri kesti. Big Air kategorisinde bayanlarda Arzu Taylan birinci olurken, ikinci Çisil Özen, üçüncü ise Joanna Schubert oldu. Big Air erkeklerde birincilik Sedat Çelenk’in olurken, ikinci Canberk Ergün, üçüncü ise Caner Öztürkler oldu.

“Kiteboard Open” kategorisinde Arzu Taylan erkekleri geride bırakarak finalde Sedat Çelenk’in rakibi oldu. Türkiye’de ilk kez, bir kadın ve bir erkek kiteboard sporcusunun karşı karşıya geldiği şampiyonada muhteşem bir mücadele veren iki deneyimli sporcunun finali izleyenleri büyüledi. Final sonucunda Sedat Çelenk rakibini geçerek bu disiplinin genel klasman 1’incisi oldu.

Freestyle’da ödüller sahiplerini buldu

Kiteboard’un ana disiplinlerinden biri olan Freestyle kategorisinde kadın sporcular başarılı performanslar sergiledi. Sporcular, zaman zaman 30 knot hıza çıkan rüzgarla paraşütlerini gökyüzünde dalgalandırdılar. Yoğun rekabetin yaşandığı şampiyonada bayanlarda Çisil Özen birinci oldu. İkincilik Arzu Taylan’ın olurken, üçüncülük ise Joanna Schubert’in oldu. Erkeklerde Taner Aykurt birincilik madalyasını alırken, ikinci Nicolas Freaud, üçüncü Serkan Erkek’in oldu.

Kitefoil’de şampiyon Bilge Öztürk

Maximum Kiteboard Turkish Open’da kitefoil disiplininde de yarışlar gerçekleşti. Kitefoil’de kadınlarda Bilge Öztürk’ün birinciliğinin ardından Vanese Ginyol ikinci, Ferda Öztürkler üçüncülük elde etti. Erkeklerde Kitefoil’de ise birincilik kupası Ejder Ginyol’un olurken, ikincilik Armağan Esrolak, üçüncülük ise Süleyman Cezayirli’nin oldu.

Sup Race’de renkli görüntüler yaşandı

Şampiyonada özellikle rüzgarın az olduğu zamanlarda yapılan Sup Race yarışları izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Sup Race’de bayanlar kategorisinde kıran kırana geçen yarışlar sonucunda mücadeleyi Nina Ergin kazandı. İkincinin Suzan Oviedo olduğu yarışlarda üçüncülük Gül Oy Altay’ın oldu. Erkeklerde ise Musa Uysal birinci olurken, ikinci Caner Öztürkler, üçüncü ise Alexander Bachev oldu.

Twintip’de şampiyonlar madalyalarını aldı

Şampiyonanın bir başka ayağı da Twintip disiplininde düzenlendi. Twintip’de bayanlar da birincilik madalyası Bilge Öztürk’ün olurken, ikincilik Başak Çakmak ve üçüncülük Ferda Öztürkler’in oldu. Erkeklerde Armağan Ersolak birinci olduğu şampiyonada, ikinci Musa Uysal,üçüncü Süleyman Cezayirli’nin oldu.

Senin için hazırladığımız haberler