Türkiye ikinci olursa nasıl seri başı olacak? İşte ihtimaller...

16.11.2021 - 14:03 | Son Güncellenme: 16.11.2021 - 14:07

Türkiye A Milli Futbol Takımı, bu akşam Karadağ ile sonucunda 2022 Dünya Kupası’na doğrudan gidiş bileti alma ihtimalinin de içinde olduğu çok önemli bir maça çıkacak.

Türkiye ikinci olursa nasıl seri başı olacak? İşte ihtimaller...

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Norveç’in Letonya beraberliği sonrası farklı Cebelitarık galibiyetiyle ikinci basamağa çıkan Türkiye, Hollanda’nın da beklenmedik Karadağ beraberliği ile birincilik şansına da yeniden sahip oldu. 

Böylece Karadağ maçı öncesi oyuncularımızın moral ve motivasyonu en üst düzeye çıktı. Ancak Norveç’le kendi sahasında kapışacak olan Hollanda, hâlâ grup birinciliğinin en önemli adayı konumunda.

Polonya'yı geçme ihtimalimiz doğdu

Peki Türkiye grubu ikinci sırada bitirirse seri başı mı olacak yoksa ikinci torbaya mı düşecek? Dün akşam alınan sürpriz sonuçlardan biri de Polonya’nın kendi sahasında Macaristan’a yenilmesiydi. Altı takımlı İ Grubu’nda yer alan Polonya'nın, grup ikinciliğindeki yerini korumasına karşın son sıradaki San Marino’dan alınan 6 puan düşüldüğünde 14 puanda kaldığından, bizim altımızda yer alma ihtimali ortaya çıktı. Dolayısıyla Türkiye, Karadağ’ı yendiği takdirde Cebelitarık puanlarının düşülmesiyle 15 puanı olacak ve Polonya’nın önüne geçebilecek.

Galler'in maçı bir çok sonuca gebe

Diğer yandan 5’li E Grubu’nda yer alan Galler’in 14 puan ve +5 averajı var. Bu akşam Belçika ile oynayacak olan Galler, yenilirse ve Türkiye de maçını kazanırsa, seri başı olma şansını yitirecek. Bu hakkı biz alacağız. Hatta Galler yerini, Hollanda ve Türkiye de kaybederse Portakallar'a ama Hollanda kazanırsa da Polonya’ya bırakmak durumunda kalabilecek. Galler’in grubunu üçüncü bitirmesi durumunda Uluslar Ligi kontenjanından bir play-off bileti olduğunu da belirtelim.

Türkiye nasıl seri başı olacak, işte ihtimaller

Takımımızın grup ikincisi olması durumunda play-off’ta seri başı olma ihtimallerini şu şekilde sıralayabiliriz:

-Türkiye, Karadağ’ı yener Galler de Belçika’ya yenilirse: Türkiye seri başı

-Türkiye, Karadağ’ı yener Galler de Belçika ile berabere kalırsa: Karadağ önünde 4 farklı kazandığında Türkiye seri başı.

-Galler’in gerisinde kalması durumunda Türkiye, Karadağ’ı 5 farklı yenerse: İsveç yerine seri başı.

Senin için hazırladığımız haberler