Graeme Souness ile Roy Keane Canlı Yayında Katar İçin Kapıştı

Feride Kara
24.11.2022 - 12:26 | Son Güncellenme: 24.11.2022 - 12:32

İngilizler'in efsane futbolcusu Roy Keane’in Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesini sert eleştirmesine Galatasaray’ın eski hocası Graeme Souness şoke edici karşılık verdi. İşte detaylar.

Graeme Souness ile Roy Keane Canlı Yayında Katar İçin Kapıştı

AJANSSPOR-HABER 

Eski Manchester United efsanesi Roy Keane, Arjantin-Suudi Arabistan maçı sonrası İngiliz ITV kanalındaki yayında Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesine yönelik eleştirilerde bulundu. İrlandalı eski futbolcu ile aynı yayında bulunan Galatasaray'ın eski teknik direktörü ve Liverpool'un İskoç efsanesi Graeme Souness, Keane'i adeta terse yatırdı.  

Keane: Katar'ın yaptıkları korkunç

Dünya Kupası’nın Katar’da düzenlenmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Keane, “Dünya Kupası burada olmamalı. Yabancı işçilere ve eşcinsellere yapılanlar gerçekten korkunç. İnsan hakları karnesi bu kadar zayıf olan bir ülkede bu organizasyonun düzenlenmesi etik açıdan çok yanlış” dedi. 

“Bizde onun ülkesine çok kötülük yaptık” 

Keane'in bu sözlerine Graeme Souness, itiraz etti. Kendisini Britanyalı olarak tanımlayan İskoç kökenli Souness, “Tarihte bizim de bazı kusurlarımız oldu. Roy’un ülkesi İrlanda’ya çok kötülük yaptık” dedi.  Politik olarak da Muhafazakar Parti'yi destekleyen Souness'in bu günah çıkarma anlamına gelen sözleri İngiltere’de pek hoş karşılanmadı.  

Galatasaray'a 2 kupa kazandırdı

Liverpool'da futbolcu olarak tarihi başarılar kazanan Graeme Souness, 1991-94 yılları arasında da yıldızlaştığı takımın teknik direktörlüğünü yaptı. 1995-96 sezonunda Galatasaray’ı çalıştıran Souness, sarı kırmızılı ekibe Türkiye Kupası ve o dönem Cumhurbaşkanlığı Kupası adı altında oynanan Süper Kupa'yı kazandırdı. 
 

Kadıköy'de Ulubatlı Souness oldu!

Galatasaray, 1-0 kazandığı ilk maçın 24 Nisan 1996'da Kadıköy'deki rövanşında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla kupayı kazandıran İskoç teknik adamın orta sahaya Galatasaray bayrağını dikmesi tarihi anlardan biri oldu. Bu hareketinden ötürü Galatasaraylılar ona 'Ulubatlı Souness' lakabını taktı. Bu lakap için feyz alınan kişiyse İstanbul'un fethi sırasında bayrağı diken ilk Türk askeri Ulubatlı Hasan’dı.  

Senin için hazırladığımız haberler