Ümit Özat Shane Larkin ve Melissa Vargas'ın milli takımda oynamasını eleştirdi

Burak Alaca
04.09.2023 - 17:41 | Son Güncellenme: 04.09.2023 - 18:24

Ümit Özat son dönemde ülkemizde özellikle Voleybol ve Basketbol'da gündemde olan devşirme oyuncu konusunu Shane Larkin ve Melissa Vargas üzerinden yorumladı.

Ümit Özat Shane Larkin ve Melissa Vargas'ın milli takımda oynamasını eleştirdi

AJANSSPOR-HABER

Radyospor yorumcusu Ümit Özat, Trivela programında Melissa Vargas ve Shane Larkin'in Milli Takıma seçilmesini eleştirdi. Özat, Galatasaray'ın transferleri ve Fenerbahçe'deki gündeme dair de çarpıcı konuştu. 

"Milli takımda oynuyor Türkçe bilmiyor"

Son dönemde ülkemizde gündemde olan milli takımların oyuncu devşirme konusuna değinen Ümit Özat "Milli Takım'da oynuyor Türkçe bilmiyor. Kalkacaklar beni eleştirecekler. Ne oldu senin milliyetçi duyguların! Hani bayrak, hani milliyet? Oyuncunun emeğine yüzde yüz saygı duyuyorum. Ama Türkçe bilmeden Milli Takım'da oynuyor." ifadelerini kullandı.

"Shane Larkin'in Milli Takım'da ne işi var?"

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun geçtiğimiz günlerde devşirme oyuncu statüsünden çıkaran Anadolu Efesli Shane Larkin hakkında konuşan Özat "Futbolda eğer bir yere gelmek istiyorsanız basketbolda ve voleyboldaki gibi yapılaşın. Shane Larkin'in de Milli Takım'da oynamasını istemiyorum. Larkin'in Milli Takımı'nda ne işi var? Gitsin Amerika Birleşik Devletleri'nde oynasın." dedi.

İlgini Çekebilir
Shane Larkin: Türkiye'ye olan sevgim basketbolun çok ötesinde
Habere Git

"Melissa Vargas tek başına şampiyon yapmadı"

CEV Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğa uzanan Filenin Sultanları'nda final MVP'si Melissa Vargas'ın devşirilmesini de eleştiren Ümit Özat "Melissa Vargas'ı da görmezlikten gelemeyiz. Başarıya ihtiyaç var diye özünden taviz vermeyeceksin. Ben bunu kabul etmiyorum. Bu büyük bir başarı. Kulüp takımı değil, Milli Takım. Kulüp takımında sınırsız yabancı olsun. Ona bir şey demiyorum. Tek başına Milli Takımı şampiyon yapmadı." dedi.

"Filenin Sultanları özel uçakla gelebilirdi"

Avrupa Şampiyonu olan Kadın Voleybol A Milli Takımı'nın Belçika'nın başkenti Brüksel'den ülkemize tarifeli uçakla dönmesini eleştiren programcı "Filenin Sultanları'nı tebrik ediyorum. Özel uçakla gelmediler. Ama basketbola ve voleybola gereken destek verilmiyor. Özel uçak sağlanabilirlerdi. Yazık." dedi.

"Premier League'de oynuyorsa neden orayı bırakıp Türkiye'ye geliyor?"

Galatasaray'ın transfer hedefi konumundaki Tottenham'lı oyuncular Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele'yi değerlendiren eski futbolcu "Geçen sene Davinson Sanchez'in 29 maç oynadığı söyleniyor. Galatasaray'ın planlamasında şöyle bir yanlış vardı. Orta sahanın telafisini yapabilirdi. Stoperin telafisini yapamazdı. Galatasaray'ın stopere yüzde bin ihtiyacı vardı. Şampiyonlar Ligi'ne katılan bir takımın stoper transferini bugüne bırakması doğru değildi. Bence  iyi bir transfer. Fırsat transferi beklenmiş olabilir; ama denk gelmeyebilir. Ama Premier Lig'de oynuyorsa, orayı bırakıp neden Türkiye'ye gelir? Oynamıyorsa gelir. Tottenham'da 3 milyon Euro'dan az para almaz. Buradan 6-7 milyon  almazsa gelmez. Kulüpler raydan çıktı. Bu paralar nereden çıkıyor? Bu sadece bir takım için değil; Galatasaray ve Fenerbahçe için. Paralar geri dönmese iki takım da zor anlar yaşayabilir. Premier Lig'den oyuncu almak kolay değil."
dedi.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz: "Acaba Vargas'ın erkek kardeşi var mı?"
Habere Git

"Salih Özcan'ı alan büyük iş yapar"

Fenerbahçe ve Galatasaray ile adı anılan Borussia Dortmund'un milli 6 numarası Salih Özcan'ın transferinin büyük iş olacağını söyleyen Özat "Salih Özcan'ı kim almışsa büyük iş yapar. Hele Fenerbahçe, Salih Özcan'ı 6 numaraya alırsa çok büyük iş görür." dedi.

"Fenerbahçe'de çok büyük bir sorun var"

Fenerahçe'nin kalesini koruyan İrfan Can Eğribayat'ın Twente maçı sonrası açıklamalarını talihsiz olarak yorumlayan Ümit Özat "Fenerbahçe'de çok büyük bir sorun var. O da kaleci İrfan Can sorunu. İsmail Kartal dünkü maçta "Bu takımın lideriyim" dedi. İrfan Can, Twente maçı sonrası hocayı zor durumda bırakan bir söz söyledi. Dün "İki üç maç daha böyle oynasam Milli Takıma alacaklar" dedi. Bu nasıl bir söylemdir? Bu nasıl bir patavatsızlık. Ama İsmail Kartal dün bu takımın lideri benim. "Kaleci Livakovic' diyerek son sözü söyledi. Göztepe taraftarının tezahüratına salya sümük tepki verdin. İki maçta nasıl bu kadar özgüven sağladın. Çok talihsiz bir açıklama." dedi.

"Fasülye gibi nimetten sayıyorsun"

İrfan Can Eğribayat'ın açıklamalarının teknik direktörünü zor durumda bıraktığını vurgulayan eski Fenerbahçeli futbolcu "Fenerbahçe bir tane yedek kaleci alsa Galatasaray veya Beşiktaş İrfan Can'ı alır mı? Kendini fasülye gibi nimetten saymasın. Fenerbahçe'de hocanı zorda koyuyorsun. Altay'ı zorda koyuyorsun. Milli Takım teknik direktörlerini zor durumda bırakıyorsun." dedi.

İlgini Çekebilir
Ataman hedef gösterdi, Erdem Can sahip çıktı!
Habere Git

"Kafası kırık"

Fenerbahçe'nin evinde timsah beslemesiyle dikkatleri çeken yeni transferi Ryan Kent hakkında konuşan Ümit Özat "İnsan aslan, kaplan, yılan, timsah neden besler. Ryan Kent'in kafadan kırık olduğunu düşünüyorum. Sıkıntılı bir tip olduğunu düşünüyorum. Neye göre bunu aldın? Hoca gelmeden transfer yapıyorsun. O yanlış. Doğruları söyleyip yanlışyları söylemeyelim mi?" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler