Ümraniyespor-Fenerbahçe: 1-2 (Maç Sonucu-Özet)

23.01.2023 - 21:35 | Son Güncellenme: 23.01.2023 - 23:08

Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda HangiKredi Ümraniyespor'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve karşılaşmadan detaylar.

Ümraniyespor-Fenerbahçe: 1-2 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, ligin ilk devresinde evinde 3-3 berabere kalarak puan kaybettiği Hangi Kredi Ümraniyespor'dan bu kez 3 puan almasını bildi. Sarı lacivertliler 3 puanı, 89. dakikada Ümraniyeli Tomislav Glumac'ın kendi kalesine attığı golle kazandı.

Ümraniyespor'un tek golü ise 77. dakikada Umut Nayir'den geldi.

Enner Valencia ofsayta takıldı

İlk yarıda Ümraniyespor'a göre sahanın hakimi olan Fenerbahçe, birçok pozisyon bulmasına rağmen sonuca gidemedi. Sarı-lacivertli takım 45. dakikada Enner Valencia ile golü buldu ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. İlk yarı da 0-0 berabere tamamlandı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında HangiKredi Ümraniyespor ile Fenerbahçe arasındaki maçın ilk yarısı, 0-0 tamamlandı.

Karşılaşmadaki ilk etkili atak, 10. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Sol çaprazda topla buluşan Rossi'nin sağ ayağıyla plase vuruşunda, kaleci Orkun Özdemir topu çeldi. Sağ çapraza açılan topa bu kez Batshuayi vurdu. Orkun'un bir kez daha önlediği topu Rossi kafayla tamamlamak istedi. Meşin yuvarlağı savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

13. dakikada orta sahadan aldığı topla hareketlenen ve rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına giren Valencia, kaleci Orkun Özdemir ile karşı karşıya kaldı. Valencia, Orkun'u da çalımlamak isterken, son anda meşin yuvarlağı çelen Orkun mutlak bir golü önledi.

Mücadelenin ilk yarısı, golsüz sona erdi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Galatasaray'ın transferi Hasan Ali Kaldırım'a bağlı!
Habere Git

Batshuayi sahneye çıktı

Fenerbahçe aradığı golü karşılaşmanın 74. dakikasında buldu. Attila Szalai'nin müthiş pasıyla topu çok iyi kontrol eden Belçikalı yıldız, Ümraniyespor savunmasının hatasını da aaffetmedi ve topu filelere gönderdi. 

Batshuayi'nin 14. golü

Bu sezon Kanarya ile 21 maçta sahaya çıkan 29 yaşındaki golcü oyuncu 14 gol ve 1 asist kaydetti.

Umut Nayir hemen karşılık verdi

Fenerbahçe'nin Batshuayi ile attığı gole Ümraniyespor hemen karşılık verdi. Karşılaşmanın 77. dakikasında sarı-lacivertli takımın savunma arkasına sarkan Umut Nayir, kaleci Altay Bayındır'ı geçti ve topu boş ağlara gönderdi 1-1. Bu sezon 18 maçta görev alan 29 yaşındaki golcü oyuncu 8 gol ve 2 asist ile oynuyor.

İlgini Çekebilir
Seferovic'e İtalya'dan talip
Habere Git

Emre ile Batshuayi tartıştı

Sarı-lacivertli takımda Michy Batshuayi ile oyuna sonradan giren Emre Mor bir pozisyonda tartışma yaşadı. İki oyuncuyu takım arkadaşı İrfan Can Kahveci sakinleştirdi.

Arda Güler'in annesi ve babası tribünde

Gaziantep FK maçında sonradan oyuna giren Arda Güler, Ümraniyespor maçında yedekler arasında yer aldı. Genç yıldızın annesi Serap Güler ve babası Ümit Güler de tribünden maçı izledi.

Tomislav Glumac kendi kalesine attı

Fenerbahçe bir kez daha öne geçti. 89. dakikada topla buluşan ve ceza sahası içine giren Ennar Valencia'nın içeriye kestiği ortada Tomislav Glumac topu kendi kalesine attı 1-2.

İlgini Çekebilir
Adana Demirspor'da ayrılık! Bileti kesildi
Habere Git

Umut Nayir'ın golü VAR'dan döndü

Ümraniyespor 90+8'de skoru 2-2'ye getirdi. Ceza sahası dışında topla buluşan Geraldo, ceza sahası içine giren Umut Nayir'i gördü. 29 yaşındaki golcü düzgün bir vuruş yaptı ve topu filelere gönderdi. VAR'a giden hakem Abdülkadir Bitigen gol öncesi Batshuayi'ye faul yapıldığını açıkladı ve golü iptal etti. 

Onur Atasayar kırmızı kart gördü

Ümraniyespor'da Onur Atasayar, 90+11. dakikada arka arkaya gördüğü iki sarı kart sonrası kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Fenerbahçe'de Batshuayi de Onur'a kırmızı kartın çıkmasını engellemek için çalıştı ancak başarılı olamadı.

Fenerbahçe'den üst üste 3. deplasman galibiyeti

Ümraniyespor'u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de ilk kez üst üste üç deplasman galibiyeti aldı. 

  • Antalyaspor: 1-2
  • Gaziantep FK: 1-2
  • Ümraniyespor: 1-2
İlgini Çekebilir
Everton'dan Lampard kararı!
Habere Git

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu HangiKredi Ümraniyespor'u 2-1 yendi.


67. dakikada Emre Mor'un sağ kenardan ceza sahası içine gönderdiği topa Rossi kafayla vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

72. dakikada HangiKredi Ümraniyespor gole çok yaklaştı. Sekidika'nın sol çaprazdan içeri ortaladığı top, savunmadan döndü. Topu önünde bulan Geraldo'nun vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak dışarı çıktı.


74. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Szalai'nin uzun mesafeli pasında topu kontrol eden ve rakibinden kurtulan Batshuayi, ceza alanında kaleci Orkun Özdemir ile karşı karşıya kaldı. Orkun'u da çalımlayan Batshuayi'nin vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1.

78. dakikada ev sahibi ekip, beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan Avounou'nun savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Umut Nayir, ceza alanında kaleci Altay Bayındır'ı çalımlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.


89. dakikada sol kanattan Zajc'ın pasında savunmanın arkasına hareketlenen Valencia'nın sol köşeden içeri çevirdiği topu Glumac, kendi kalesine gönderdi. Topun filelere gitmesinin ardından maçın yardımcı hakemi, ofsayt bayrağını kaldırdı. İlk anda ofsaytı işaret eden maçın hakemi, VAR incelemesinin ardından golü geçerli saydı.


90+8. dakikada Ümraniyespor'da Geraldo'nun pasında savunmanın arkasına sarkan Umut Nayir, altıpasın gerisinden sağ çaprazdan yerden vurdu. Meşin yuvarlak filelere gitti. İlk anda golü veren maçın hakemi, VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu saha kenarından izledi. Pozisyonun başlangıcında Batshuayi'ye faul yapıldığını belirleyen hakem Abdulkadir Bitigen, golü iptal etti.


Mücadele, Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan detaylar

Stat: Ümraniye Belediyesi Şehir

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Ceyhun Sesigüzel, Murat Tuğberk Curbay

HangiKredi Ümraniyespor: Orkun Özdemir, Popov, Allyson (Dk. 44 Avounou), Glumac, Onur Atasayar, Sackey, Oğuz Gürbulak (Dk. 85 Mrsic), Kartal Yılmaz (Dk. 85 Serkan Göksu), Onur Ayık (Dk. 70 Sekidika), Bettaieb (Dk. 70 Geraldo), Umut Nayir


Fenerbahçe: Altay Bayındır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Szalai, Lincoln Henrique (Dk. 67 Zajc), Arao, İrfan Can Kahveci (Dk. 67 Alioski), Crespo (Dk. 46 Emre Mor-Dk. 90+5 İsmail Yüksek), Rossi (Dk. 82 Serdar Dursun), Valencia, Batshuayi

Goller: Dk. 74 Batshuayi, Dk. 89 Glumac (Kendi kalesine) (Fenerbahçe), Dk. 78 Umut Nayir (HangiKredi Ümraniyespor)

Kırmızı kart: Dk. 90+10 Onur Atasayar (HangiKredi Ümraniyespor)

Sarı kartlar: Dk. 12 Lincoln Henrique, Dk. 88 Batshuayi, Dk. 90+4 Emre Mor, Dk. 90+15 Zajc (Fenerbahçe), Dk. 81 Oğuz Gürbulak, Dk. 90+1 Orkun Özdemir (HangiKredi Ümraniyespor)

Senin için hazırladığımız haberler