Ümraniyespor'da Recep Uçar: "Hikayemiz güzel bitecek"

Akın Ungan
26.12.2021 - 16:07 | Son Güncellenme: 26.12.2021 - 16:21

TFF 1. Lig'de Ümraniyespor, Gençlerbirliği ile karşılaştı. Maçın ardından Ümraniye Teknik Direktörü Recep Uçar, açıklamalarda bulundu.

Ümraniyespor'da Recep Uçar: "Hikayemiz güzel bitecek"

Spor Toto 1. Lig’in 19. haftasında Ümraniyespor, evinde Gençlerbirliği'ni konuk etti. Zorlu mücadeleyi 3-1 kazanan ev sahibi ekipte Teknik Direktör Recep Uçar, değerlendirmelerde bulundu.

"Maçın zor geçeceğini tahmin ediyorduk"

Maçı yorumlayan Uçar, "İlk yarının son maçında son 5 maçın 4’ünü kazanan Gençlerbirliği takımına karşı oynadık. Geçişlerde iyi olan bir ekip olduğunu biliyorduk. Maçın zor geçeceğini tahmin ediyorduk. Bugünkü maçın gidişatının en belirleyici unsuru hava şartlarıydı. İlk yarı rüzgarı arkamıza alarak oyunu domine eden taraftık. 3’ü 4’ü yakalayabilecek pozisyonlar bulduk. Bulabilsek, ikinci yarı daha kolay olabilirdi. İkinci yarı Gençlerbirliği rüzgarla beraber geride olmanın etkisiyle üstünlük kurdu. Biz kontralar ile çıkmak istedik ama hava müsaade etmedi. Genel olarak bu şartlarda iyi savunma yaparak birkaç şut dışında çok pozisyon vermeden bitirdik. Kontratak ile 3-1 kazanmasını becerdik." ifadelerini kullandı.

"İlk yarıyı lider tamamlayan oyuncularımı kutluyorum"

Teknik adam, "Bugün ilk yarıda 39 puanla lider tamamlayan oyuncularımı kutluyorum. İnşallah sene sonunda hikayemiz güzel bitecek. Buna ulaşmak için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz” şampiyonluk yolunda ilerleyen takımını tebrik etti.

Ligde liderler

Ümraniyespor, Spor Toto 1. Lig'in ilk devresini, BB Erzurumspor'un 3 puan önünde, lider olarak tamamladı. Geride kalan 18 maçta 12 galibiyet alırken, 3 kez berabere kaldı ve 3 kez de mağlup oldu. Ümraniyespor, ligde 34 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.

Gençlerbirliği, topladığı 26 puan ile 9. sırada yer aldı. Ligin ilk yarısında 8 galibiyet aldı ve 8 kez mağlup oldu. 2 kez ise berabere kaldı. Takım, 23 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesine gelen 25 şuta engel olamadı.

Senin için hazırladığımız haberler