Uzun transferi yapmak isteyen Anadolu Efes'e NBA'den opsiyon çıktı

Burak Alaca
20.10.2023 - 23:44 | Son Güncellenme: 21.10.2023 - 11:15

Uzun rotasyonuna transfer yapmak için NBA piyasasını araştıran EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'in ilgilenebileceği tanıdık bir isim takımı tarafından serbest bırakıldı.

Uzun transferi yapmak isteyen Anadolu Efes'e NBA'den opsiyon çıktı

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'in Genel Menajeri Alper Yılmaz daha önce uzun rotasyonuna bir ekleme yapacaklarını duyurumuştu. Bu anlamda NBA pazarından düşecek alternatifleri değerlendirmesi beklenen Efes'in dikkatini çekebilicek bir isim serbest kaldı.

Spurs deneyimli uzunu serbest bıraktı

San Antonio Spurs yaz aylarında kadrosuna kattığı 31 yaşındaki Kanadalı uzun Khem Birch'ü serbest bıraktı. 2.06 boyu ve 105 kiloluk fiziğiyle hem 4 hem 5 pozisyonunda oynayan oyuncunun Anadolu Efes'in radarına girmesi bekleniyor.

7 sezondur NBA'de

7 sezondur NBA'de 4 sezon Orlando Magic, 3 sezon ise Toronto Raptors formaları ile boy gösteren Khem Birch burada tam 282 maça çıkarken; 5.1 sayı, 4.3 ribaunt, 1.0 asist ortalamları ile mücadele etti.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'ten İspanyolların tekerine taş!
Habere Git

Avrupa'ya Uşak'ta adım attı

NBA'in Gelişim Ligi'nde profesyonel basketbol kariyerine başlayan yıldız, 2015-2016 sezonunda o dönem Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Uşak Sportif'e transfer olarak Avrupa basketboluna adım atmıştı. Burada 32 maça çıkan uzun 10.5 sayı ve 9.1 ribaunt ortalamaları epey dikkat çekmişti.

Ege'den Ege'ye EuroLeague hamlesi

Uşak Sportif'te gösterdiği başarılı performansın ardından Avrupa devlerinin radarına giren Kanadalı yıldız EuroLeague'in Yunan devi Olympiacos'a imza attı. 2016-2017 sezonunda burada forma giyen 2.06'lık Birch, gösterdiği performans ve atletizmi ile dikkat çekerek NBA yolunu tuttu.

Senin için hazırladığımız haberler