VakıfBank Spor Kulübü'nden Eczacıbaşı Dynavit'in zafer serisine son!

Aleyna Gürgen
25.10.2023 - 20:39 | Son Güncellenme: 25.10.2023 - 21:16

Vodafone Sultanlar Ligi'nde Vakıfbank, Eczacıbaşı'nı 3-0 mağlup ederek, serisine son verdi. İşte maçın özeti ve setlerin sonucu.

VakıfBank Spor Kulübü'nden Eczacıbaşı Dynavit'in zafer serisine son!

Sezona üçte üçle başlayan voleybolun iki devinin mücadelesinde gülen Vakıfbank oldu. Sarı-Siyahlılar, Eczacıbaşı'nı 3-0 mağlup ederek yoluna namağlup devam ederken rakibine ilk yenilgiyi tattırdı.

İlk sette kıyasıya rekabet

Mücadelenin ilk seti baştan sona kadar büyük bir çekişme içinde geçti. Vakıfbank sette 13-11 öne geçtikten sonra avantajını korumayı başardı. Ev sahibi ilk seti 25-23 alarak, 1-0 öne geçti. VakıfBank’tan ilk sette Jordan Thompson 8 sayı kaydederken Eczacıbaşı’ndan Tijana Boskovic ise 10 sayı kaydetti.

VakıfBank avantajını katladı

Eczacıbaşı ikinci sete 2-0 önde başladı. 12-12’lik denge sağlanan maçta VakıfBank önde devam ettiği karşılaşmada skoru 18-15 yaptı. Sarı-Siyahlı ekip ikinci seti de 25-20 kazandı ve setlerde 2-0 öne geçti. Eczacıbaşı’ndan Tijana Boskovic, VakıfBank karşısındaki ilk iki sette toplamda 18 sayı kaydederken takımın geri kalanı 20 sayı kaydetti. Sarı-Siyahlı ekipten Zehra Güneş ise VakıfBank’a iki sette 9 sayı katkı sağladı. 

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları’nda ikinci Melissa Vargas alarmı: Aleksia Karutasu
Habere Git

Misafir ekibe set yok

VakıfBank maçın üçüncü setine 5-3 önde başladı. Misafir ekip Eczacıbaşı ise aldığı sayılar ile skoru 11-7 yaptı. VakıfBank yaptığı baskı ile yeniden 23-19 öne geçmeyi başardı. Üçüncü seti de 25-22 alan Vakıfbank, Eczacıbaşı'nı 3-0 yenmeyi başardı. VakıfBank'tan Zehra Güneş 12, Jordan Thompson 16, Gabi Guimaraes 7, Bianka Busa ise 2 sayı kaydetti.

Eczacıbaşı'nın en skorer oyuncuları ise 25 sayı ile Tijana Boskovic, 14 sayı ile Hande Baladın, 10 sayı ile Sinead Jack Kısal ve 6 sayı ile Irina Voronkova oldu.

VakıfBank liderliğini korudu

Bu akşam Eczacıbaşı Dynavit'i konuk eden VakıfBank Spor Kulübü derbiyi 3-0 kazanarak bu sezon Vodafone Sultanlar Ligi’nde çıktığı 4 maçı da kazanmış oldu. Sarı-Siyahlı ekip Vodafone Sultanlar Ligi'nde ilk sıradaki yerini korurken Eczacıbaşı’nın 3 maçlık zafer serisi ise sona erdi. 

İlgini Çekebilir
VakıfBank, Galatasaray'a set vermedi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler