Türk voleybolcu Yeliz Askan Başa, kariyerini Porto Riko'da sürdürecek

Özgür Koç
11.12.2023 - 17:31 | Son Güncellenme: 11.12.2023 - 17:36

Türk voleybolunu uluslararası alanda uzun süredir temsil eden deneyimli oyuncu Yeliz Askan Başa, kariyerini Porto Riko'da sürdürecek. Detaylar haberimizde...

Türk voleybolcu Yeliz Askan Başa, kariyerini Porto Riko'da sürdürecek

Voleybol kariyerinde Türkiye dahil 11 farklı ülkede forma giyen 36 yaşındaki pasör çaprazı Yeliz Başa, Porto Riko Ligi takımlarından Cangrejeras de Santurce'ye transfer oldu.

Tecrübeli oyuncu Türkiye'de Beşiktaş, Halkbank ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor'un yanı sıra Supreme Volleyball Club (Tayland), Creamline Cool Smashers (Filipinler), Vicenza Volley (İtalya), Bandung BJB Tandamata (Endonezya), Nakhon Ratchasima Huione QminC VC (Tayland), Llaneras de Toa Baja (Porto Riko), Partizani (Arnavutluk), HC Duc Giang Tia Sang (Vietnam), Jakarta Popsivo Polwan (Endonezya), Gresik Petrokimia (Endonezya), VK Prostejov (Çekya), NEC Red Rockets (Japonya), Suwon Hyundai Hillstate (Güney Kore) takımlarında da forma giydi.

Japonya'da şampiyonluk yaşadı

Tecrübeli oyuncu 2012-13 sezonunda sözleşme imzaladığı Japonya'nın NEC Red Rockets takımıyla şampiyonluk yaşadı. Japonya'ya giden ilk Türk kadın voleybolcu olan Başa, bir önceki sezon sonuncu olan takımı ile 28 maçta 23 galibiyet alarak V-Leauge'ini birinci bitirdi. Yeliz Askan Başa birçok maçta MVP ödülü alarak, takımının birinciliğe ulaşmasında büyük katkı sağladı.

Yeliz Başa, 2013-14 sezonunda Güney Kore'nin Hyundai Hillstate takımıyla sözleşme imzalayarak Japonya'dan sonra Güney Kore'ye de giden ilk Türk voleybolcu olarak tarihe geçti.

Senin için hazırladığımız haberler