Yeni Malatya, FB TV'deki taktikle golü buldu

13.12.2020 - 15:34 | Son Güncellenme: 13.12.2020 - 15:34

Fenerbahçe TV'de maç öncesi analiz yapan gazeteci Gürkan Kubilay, "Yeni Malatyaspor nasıl hücum etmeli?" başlığıyla "Kubilay ya da Umut Bulut'un kafasına orta yapılmalı" dedi. Yeni Malatyaspor 3-0 kazandığı karşılaşmada ikinci golü Umut Bulut'un kafasından buldu.

Yeni Malatya, FB TV'deki taktikle golü buldu

Ahmet UYKAN-AJANSSPOR

Fenerbahçe, Kadıköy'de Yeni Malatyaspor 3-0 yenilerek büyük şok yaşarken FB TV'de maç öncesi yayınlanan programda verilen tavsiye şaşkınlık yarattı. FB TV müdürü Tunç Elibol ile yorumcu Dr. Gürkan Kubilay'ın yer aldığı 'Maç Başlıyor' isimli programın bir bölümünde adeta rakip takım Yeni Malatyaspor'un Fenerbahçe'yi nasıl yenebileceği anlatıldı.

"Ortalar Umut' ın kafasına yapılmalı"

Daha çok istatistiki veriler ve detaylı analizlerle tanınan Gürkan Kubilay, "Yeni Malatyaspor bugün nasıl hücum etmeli" başlığı altında bir spot hazırlattı.

Ekrana yansıtılan görselde ise şunlar yazılıydı:

  • Adem Büyük'ü stoperlerle yalnız bırakmamalı.
  • Endirekt vuruşlarda kalabalık gelerek Semih Kaya ile gol ya da asist aramalı.
  • Kubilay ya da Umut Bulut'un kafasına orta yapılmalı.

"Gürkan Hoca, Malatya TV' ye transfer olmuş!"

Kubilay'ın yaptığı bu analizler üzerine sarı lacivertli taraftarlar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Yapılan yorumlarda, "İyiymiş. FB TVde, rakip Fenerbahce'yi nasıl yenmeli konulu program. Gürkan Hoca Malatya TV' ye transfer olmuş, kutlarım! İniversin soyunma odasına Hamza Hamzaoğlu'na da anlatsın" ifadeleri kullanıldı.

"Fenerbahçe önlem alsın diye anlatmış"

Buna karşılık bazı Fenerbahçeli taraftarlar ise Kubilay'ın sarı lacivertli takımın önlem alması adına bu tespitleri yaptığını savundu.

Bir taraftar, "Yeni Malatya nasıl hücum ederse başarılı olur göstermiş işte. Art niyet yok bu görselde" yorumunu yaptı.

"Mağlubiyetin sorumlusu futbolcular"

Gürkan Kubilay ise 3-0'lık Yeni Malatyaspor mağlubiyetinin sorumlusu olarak futbolcuları gösterdi. Kubilay, "Şut, orta, pas bir tarafa. Yeni Malatyalı oyuncu top aldığında ona en yakın F. Bahçeli 5 metre uzakta ise senin hırsın yoktur. Mücadele etmiyorsundur. O formayı hak etmiyorsundur. Silkinip toparlanırlar mı?" ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler