Yılmaz Vural, tuttuğu takımı açıkladı! Şaşırtan itiraf!

12.05.2018 - 00:02 | Son Güncellenme: 12.05.2018 - 00:02

Yılmaz Vural, tuttuğu takımı açıkladı! Şaşırtan itiraf!

Son olarak Eskişehirspor'da görev alan deneyimli çalıştırıcı Yılmaz Vural, Kırmızı-siyahlı takımdaki geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Vural, ilk kez gönül verdiği takımı da paylaştı. 

Eskişehirspor'da kazandıkları başarıyı anlatarak sözlerine başlayan Yılmaz Vural, "Sevgili Halil Ünal Başkan, Eskişehirspor’un bana ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu çok önemli bir kelimedir. Benim profesyonel olarak gelmem doğal olarak normal değil, bu kariyerler kolay yapılmıyor. İnsanlar takım düşerse benim düşürdüğümü de söyleyebilirler. Ben amatör bir duyguyla başkanın bu söyleminden sonra futbolcularla konuşup karar vereceğimi söyledim. 

Hürriyet ile konuştuk. Sağ olsunlar bu başarıda da önemli payları var. Çok şükür Allah’a inanılmaz bir birliktelik ile bu işi başardık. Futbolda her şey ekonomi, tekrar aynı duruma gelmemek adına Halil Başkan 7 Haziran’da bir kongre kararı aldı. Eskişehir gelenekleri olan ve büyük takımları zorlamaya aday bir kulüp. Gönül ister ki böyle bir kulübün ayakta kalması adına bu başarımızın devamı olsun. Hedef koyulmadan olmuyor" dedi. 

Kendi işinize odaklanamıyorsunuz. Halil Başkan tekrar devam etmek ister ve ekonomi sorununu çözerse şampiyonluk hedefiyle Eskişehirspor içerisinde olmak beni mutlu eder" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de teknik adamlığın zor olduğunu ifade eden deneyimli çalıştırıcı, "Türkiye’de teknik direktörlük mesleği yok. Avrupa’da size bir futbolcu grubu ve hedef veriyorlar. Ben de iki tane ekstrem olaylar yaşadım. Giresun’da 3 maçta ayrılıp Eskişehir’de 5 maçta başarılı oldum. 

Bu çocuklar 1 ay aldıkları eğitimden sonra Adanaspor gibi bir takımı mağlup ettiler. Altyapı hocalarımız 1500-1600 gibi bir maaş ve pek çok sıkıntı içerisinde bunu başarmışlar. Eskişehirspor Türkiye Ligi’nde üst sıralarda olmalı. 23 sene sonra bu camianın içinde yer almak beni çok mutlu etti" açıklamasında bulundu. 

Yılmaz Vural, hangi takımı tutuyor?

Yılmaz Vural, ilk kez tuttuğu takımı da açıkladı. Vural, "Sakaryalıyım, memleketim Sakarya. Tuttuğum takımda Sakaryaspor. Pek çok arkadaşımızla Bandırmaspor maçını izledik. Biraz sıkıntılı bir maç oldu.

Yılmaz Vural, Eskişehirspor'da devam edecek mi?

Eskişehirspor'da devam etmek istediğini belirten Vural, "Eskişehirspor'da devam etmekten çok mutlu olurum ancak bu iş ekonomiyle ilgili. Bu konunun çözülmesi lazım. Türkiye’de antrenörlük yapmak kolay bir iş değil.

Oyuncuların ekonomisini çözmek, geleceğini düzeltmek, bu işin meslek olduğunu bilinciyle derneklerine sahip çıkmalarını sağlamak adına Hakan Ünsal’ın başkanlığını yaptığı TPFD’de bir toplantı yaptık. Oyuncular kendi derneklerine sahip çıkacak düzeyde değiller. Eskişehir’de son oynadığımız maçta 18-19 yaşında kardeşlerimizi oynattık.

Sakaryaspor baskılı oynamasına rağmen gol bulamadı. Zor olan bu müsabakadan, 2 puan kaybı ile ayrıldı. İş ikinci maça kaldı, görüntü Bandırma’dan yana. Umarım kendi memleketim olan Sakaryaspor bu turu aşar ve 1.Lig’e geri döner" şeklinde konuştu. 

Yılmaz Vural, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. 

İşte detaylar...

Senin için hazırladığımız haberler