Yusuf Namoğlu'ndan flaş Cüneyt Çakır ve VAR açıklaması! 'Yarı final ya da final..'

29.06.2018 - 17:04 | Son Güncellenme: 29.06.2018 - 20:04

Yusuf Namoğlu'ndan flaş Cüneyt Çakır ve VAR açıklaması! 'Yarı final ya da final..'

MHK başkanı Yusuf Namoğlu 2018 Dünya Kupası'nda görev yapan Cüneyt Çakır ve ekibi hakkında ayrıca uygulanan VAR sistemi hakkında flaş açıklamalar yaptı

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Namoğlu şunları ifade etti

'Cüneyt Çakır, kendi kararlarından emindi ama VAR ile teyit etti'

"Cüneyt Çakır'ın yönettiği son maç, çok zor maçtı. Oyuncularda çok stresli idi ama iyi yönetti. Kendi kararlarından emindi ama VAR ile teyit etti. Cüneyt’in yönetiminden memnunlar. VAR uygulamalarının özelliğinde var. Kararında inançlı ise devam et dediler"

'Maçın atmosferine bağlı olarak...'

"Başka bir hakem olsa o maç bitmeyebilirdi. Maçın atmosferine bağlı olarak avantajlardan vazgeçersiniz oyunu kontrol altında tutmak için. Her maçı aynı şekilde yönetmiyor kendine göre bir yönetim anlayışı var. Çok önemli bir pozisyondu ve belki Nijerya devam edecekti ancak doğru hareket etti."

'Final ya da yarı final bekliyoruz'

"Biz açıkcası final ya da yarı final bekliyoruz. Bana göre de hak ediyor. UEFA ve FIFA sorumluları zaten ona inanıyor ve güveniyor. Yaklaşık 35 tane hakem başladı tahmin ediyorum bir kısmı ayrılacak turnuvadan. Çeyrek finale kadar görev dağıtımı yapacaktır"

'Bu sistem artık kaçınılmaz hale gelmiştir'

"Kesinlikle VAR sisteminde iyi bir geri dönüşüm var. Dünkü maçta mesela penaltı pozisyonu vardı. Önce penaltı kararı vardı sonra topukla müdahelesi olduğunu gördü ve iptal etti. Bu sistem artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Hakemin kaçırdığını yakalamıştır"

Senin için hazırladığımız haberler