Siraçhan'ın transferi nasıl oldu? "Fenerbahçe de devredeydi"

İsmail Keles
13.08.2023 - 16:07 | Son Güncellenme: 13.08.2023 - 16:26

Galatasaray'ın renklerine kattığı İlhami Siraçhan Nas'ın babası Mehmet Nas, 21 yaşındaki oyuncu için Fenerbahçe'nin de devreye girdiğini açıkladı.

Siraçhan'ın transferi nasıl oldu? "Fenerbahçe de devredeydi"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın renklerine kattığı isimlerden biri de Ankaraspor'dan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu İlhami Siraçhan Nas oldu. Oyuncunun babası ve daha önce Süper Lig'de Samsunspor, Gençlerbirliği, Manisaspor ile Sivasspor formaları da giyen eski futbolcu Mehmet Nas transfer süreciyle ilgili konuştu.

Sıraçhan'ın futbola başlama süreci

Futbola 2016 yılında veda eden eski futbolcu Mehmet Nas, Hürriyet gazetesine açıklamalar yaparken, "Siraçhan, futbola genç yaşta başladı. Gençlerbirliği’ne gittiğim zamanlarda Siraçhan küçük yaştaydı. Benimle beraber tesislere ve antrenmanlara geliyordu. Televizyonda gördüğü futbolcularla aynı ortamda olması Siraçhan’ı futbola biraz daha heveslendirdi" dedi. 

"Gençlerbirliği altyapısında beğenilmedi"

Siraçhan'ı kötü alışkanlıklardan uzak dursun ve spor yapsın diye futbola yönlendirdiklerini söyleyen Mehmet Nas, "Belli bir yaşa geldikten sonra yetenekleri iyice ortaya çıktı. Gençlerbirliği'ne denemeye gönderdim. O dönemki altyapı hocaları tarafından beğenilmedi. Tercihimizi Ankaraspor’dan yana kullandık. A takıma çıktığı dönem devre arası kampı için kadroda düşünülmediği söylendi. Sivas Belediyespor’da takım arkadaşım Ozan Kılıçoğlu vardı. Siraçhan’ı Sivas Belediyespor’a gönderdik. Burası Siraçhan için futbol hayatında dönüm noktalarından biridir. Sivas Belediyespor’da 1,5 sene futbol oynadı, Ankaraspor’la sözleşmesi devam ediyordu. Kiralıktan döndükten sonra bu sene şans geldi ve şansını da kullandı. Allah’a şükür şu anda da hak ettiği yere geldiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Tayfur Bingöl'den transfer iddialarına yanıt!
Habere Git

"Fenerbahçe transferi yüzde 99 bitirmişti"

Galatasaray'a transfer sürecini de anlatan Mehmet Nas, "Ligin ikinci yarısından beri Galatasaray takip ediyordu. 2 ay önce Galatasaray transfer etmek istediğini söyledi. O sürede transferde yavaşlama oldu. Transfer askıda kalınca, Fenerbahçe devreye girdi. Fenerbahçe daha çabuk davrandı ve maddi konularda anlaşıldı. 10 gün önce Siraçhan’ın Fenerbahçe’ye transferi yüzde 99 bitmişti. Fenerbahçe ile maddi konularda anlaşılmıştı fakat bazı şartlarda değişiklik olmuştu. Siraçhan’ın da zaten daha farklı düşünceleri vardı. Erden Timur Bey, Siraçhan ile konuştu. Erden Bey’in transferde epey bir etkisi vardır. Erden Bey olaya el attı ve transferi bitirdi" sözleriyle gelişmeleri aktardı. 

Baban oğluna güvenoyu

Siraçhan'ın futboluyla kendini kanıtlayacağını savunan Mehmet Nas, "Futbolcu olarak bir şey söylemek istemiyorum ama Siraçhan’ı herkes yakında görecektir. Bazı şeyleri konuştuğunuz zaman insanlar ister istemez, “Babası olduğu için oğlunu övecek tabii ki” diyecekler. Siraçhan’la ilgili insanlara zamanla ben bir şeyler anlatmaya çalıştım ama insanlar anlamadı. İnsanlar 2 senedir, “ya Siraçhan böyleymiş” demeye başladı. Ben artık konuşmayı bıraktım. Allah nasip ederse Siraçhan kendini gösterecek ve herkes ne olduğunu görecektir" sözleriyle oğluna güvenini ortaya koydu. 

İlhami Siraçhan Nas kimdir?

20 Haziran 2002 tarihinde Ankara'da doğan Siraçhan, TFF 2. Lig'de 69 maça çıktı. Kariyeri boyunca 95 resmi maçta forma giyen genç orta saha, takımına 10 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. 

Senin için hazırladığımız haberler