Hakim Ziyech'in sakatlık riski Galatasaray'daki kontratına yansıdı! İşte o madde

Akın Ungan
31.10.2023 - 11:00 | Son Güncellenme: 31.10.2023 - 11:20

Galatasaray'ın Premier Lig devi Chelsea'den satın alma opsiyonuyla kiraladığı Hakim Ziyech'in kontratında yer alan önemli detay ortaya çıktı. Detaylar.

Hakim Ziyech'in sakatlık riski Galatasaray'daki kontratına yansıdı! İşte o madde

Sezon başında kadrosunu yıldız isimlerle güçlendiren Galatasaray, Premier Lig devi Chelsea'den Hakim Ziyech'i satın alma opsiyonuyla kiraladı. Sarı-Kırmızılılar'ın Faslı yıldız ile imzaladığı sözleşmede önemli bir detay ortaya çıktı.

Sakatlık riski vardı

Geçen sezon Chelsea'de 24 maça çıkan ve 3 asist kaydeden Hakim Ziyech'te en büyük soru işareti sağlık durumuydu. Sarı-Kırmızılılar ile adı anıldığı süreçte Ziyech'in sakatlık riski bulunduğu iddia edildi. İngiliz ekibin transfer listesine koyduğu Ziyech Galatasaray'ın yolunu tutarken, Okan Buruk'un yıldız oyuncuyu kadroya monte etmesi de zaman aldı.

Galatasaray'dan diz sakatlığına önlem

Sakatlık riski bulunan ve Chelsea'nin bu yüzden ayrılık kararı aldığı iddia edilen Hakim Ziyech'in Galatasaray ile yaptığı sözleşmede bu konuya dair bir madde de yer aldı. Sarı-Kırmızılılar, daha önce Chelsea'de diz sakatlığı yaşayan ve yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan, devam eden sezonlarda ise çeşitli sakatlıklarla karşı karşıya kalan Ziyech ile sözleşme imzalarken özellikle diz sakatlığını göz önüne aldı.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek yönetiminden Muslera'ya şartlı sözleşme
Habere Git

2 şarta bağlı uzatma maddesi

Sabah'ta yer alan habere göre bu sezon Galatasaray'dan 3 milyon 587 bin 500 Euro garanti ücret kazanacak olan Hakim Ziyech'in kontratında, 'belirli maç sayısına ulaşması ve diz sakatlığı yaşamazsa sözleşmesi uzar' maddesi bulunuyor. Ayrıca Hakim Ziyech'in sözleşmesinin uzaması halinde 1,5 milyon Euro prim kazanacağı da bildirildi.

Galatasaray'da 19 maçın 9'unu kaçırdı

Galatasaray'a geldiği dönemde fizik kondisyon olarak yetersiz görülen Hakim Ziyech, antrenman eksiğinden dolayı 4 maç kaçırmıştı. 15 günlük sürenin ardından Sarı-Kırmızılılar'da süre almaya başlayan Faslı sağ kanat, ayağından bir sakatlık yaşadı. 1 ay sahalardan uzak kalan Ziyech, Galatasaray'da 5 maç daha kaçırdı. Bu sezon toplam 19 resmi müsabakaya çıkan Galatasaray'da Hakim Ziyech'in kaçırdığı maç sayısı 9 oldu.

Okan Buruk artık as kadroya yerleştirecek

Galatasaray formasıyla 5 maça çıkan ve toplam 235 dakika şans bulan Hakim Ziyech, 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 1 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Okan Buruk'un, sakatlığını atlatan Ziyech'i artık as kadroda tercih edeceği kaydedildi.

Senin için hazırladığımız haberler