Gary O'Neil Premier Lig Ekibi Bournemouth'un Teknik Direktörü Oldu

Kerem Ergün
27.11.2022 - 19:06 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 19:37

39 yaşındaki İngiliz teknik adam Garry O'Neil, İngiltere Premier Lig ekibi Bournemouth'un yeni teknik direktörü oldu. O'Neil kulüpte geçici antrenördü. Detaylar...

Gary O'Neil Premier Lig Ekibi Bournemouth'un Teknik Direktörü Oldu

AJANSSPOR - DIŞ BASIN

İngiltere Premier Lig ekibi AFC Bournemouth'da teknik direktör bilmecesi çözüldü.

Geçicilikten kalıcılığa getirildi

AFC Bournemouth, bugün (27 Kasım) resmi internet sitesinden yayımladığı açıklamayla kulüpte geçici teknik direktör olarak görev yapan Gary O'Neil'in resmi olarak teknik direktörlük görevine getirildiğini açıkladı. Açıklamada O'Neil ile 1+1 yıllık bir sözleşme yapıldığı belirtilirken takımın CEO'su Neill Blake'in de görüşlerine yer verildi. Blake şunları söyledi: 

  • "Gary geçici teknik direktör olarak muhteşem bir iş çıkardı. Yönetim olarak O'Neil'ı kalıcı teknik direktörlük görevine getirmekten dolayı mutluyuz."
  • "Kulübe katıldığından beri onun davranış tarzından çok etkilendik. Bu sebeple ona kulübü ileri götürmesi için bir şans vermeye karar verdik."
  • "Premier Lig'de Everton'a karşı kazandığımız galibiyetin ardından taraftarların onu nasıl kucakladığını gördük. Bu sebeple herkesin onunla olan işbirliğini sürdürdüğümüz için mutlu olduğunu düşünüyoruz."

NOT: Blake'in bahsettiği maç Premier Lig'in 16. haftasında oynandı ve Bournemouth rakibini 3-0 yendi.

9-0 ona yaradı

İngiltere Premier Lig'in 4. haftasında AFC Bournemouth, deplasmanda Liverpool ile karşılaştı. Maçı Liverpool 9-0'lık skorla kazandı. Bu sonuç teknik direktör Scott Parker'in görevine mal oldu. Parker ile yollarını ayıran AFC Bournemouth, Gary O'Neil'i geçici olarak teknik direktörlük görevine getirdi.

O'Neil'in geçici teknik direktörlük performansı:

  • İngiltere Premier Lig: 11 maça çıktı. Bu 11 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.
  • İngiltere Lig Kupası: 1 maça çıktı, o maçı da kazandı.
İlgini Çekebilir
9-0'ın bedeli ağır oldu! Bournemouth'tan Scott Parker kararı...
Habere Git

Geçen sene takıma katıldı

Gary O'Neil 24 Şubat 2021 tarihinde AFC Bournemouth kulübünde yardımcı antrenör olarak göreve başladı. Kirazlar lakaplı ekip geçen sezon Premier Lig'e yükselirken O'Neil takımda yardımcı antrenörlük yapıyordu. 

Not: Bournemouth geçen sezon İngiltere Championship Ligi'ni 2. sırada bitirerek Premier Lig'e yükselmeye hak kazandı. Takımın başında O'Neil'in koltuğunu devraldığı Scott Parker yer alıyordu.

2019'da futbolu bıraktı

AFC Bournemouth Teknik Direktörü Gary O'Neil, futbolculuk kariyerinde West Ham United ve Queens Park Rangers gibi takımlarda forma giydi. Merkez orta saha mevkisinde oynayan İngiliz futbol adamı, kulüp takımları adına çıktığı 541 maçta 35 gol, 41 asistle oynadı. İngiltere Milli Takımı'nda hiç maça çıkmayan O'Neil, son olarak o sezon ikinci ligde mücadele eden Bolton'ın formasını giydi ve 1 Temmuz 2019 tarihinde futbolu bıraktı.

Bournemouth araya 14. girdi

O'Neil'in çalıştırdığı AFC Bournemouth, Premier Lig'ee 2022 FIFA Dünya Kupası arası verilmeden önce 15 maça çıktı. 15 maçta 16 puan toplayan Kirazlar 14. sıraya yerleşti. İngiltere Lig Kupası'nda da Everton'u eleyen Bournemouth, turnuvanın son 16 turunda bir başka Premier Lig ekibi olan Newcastle United ile karşılaşacak.

İlgini Çekebilir
Bournemouth’tan Kanye West’e tepki: Artık şarkıları çalmayacak
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler