Acun Ilıcalı TFF'ye seslendi! "Reçeteyi veriyorum"

Akın Ungan
11.03.2024 - 01:12 | Son Güncellenme: 11.03.2024 - 01:36

Fenerbahçe, Pendikspor'u 4-1 yendi. Sarı-Lacivertliler, Pendikli futbolcuların oyunu yavaşlattığını savunarak şikayette bulunurken Acun Ilıcalı konuyla ilgili konuştu.

Acun Ilıcalı TFF'ye seslendi! "Reçeteyi veriyorum"

Trendyol Süper Lig'in 29'uncu haftasında Fenerbahçe ile Pendikspor karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, Kadıköy'de geriye düştüğü maçı 4-1 kazanmayı başardı. Oyunun sık sık durması dikkat çekti.

114 dakika oynandı, top 47 dakika oyunda kaldı

Maç, toplam 114 dakikada oynanırken, topun oyunda kalma süresi 47 dakika olarak açıklandı. Futbolseverler televizyonları başında tam 135 dakika kaldı.

Fenerbahçe cephesi isyan etti

Maçın ardından Fenerbahçe cephesi, Pendiksporlu futbolcuların oyunu yavaşlatmak için çaba sarfettiğini savunarak durumdan şikayet etti. Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki, "Bu tür futbol oynayan bir ekibin, bu tür performans gösteren bir hakemin Süper Lig'de olması Türk futboluna ihanettir!" dedi.

İlgini Çekebilir
Kadıköy'de gol yağmuru! Kanarya son dakikalarda açıldı
Habere Git

"Önümüz kesiliyor oyun içinde"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise "Ben, oyuncularım buna ne yapabiliriz. Sürekli oyun duruyor. Önümüz kesiliyor oyun içinde. Ne futbol oynayabildik ne pozisyon bulabildik ilk yarıda. Yapamazsınız zaten bu şekilde izin verilmiyor" ifadelerini kullandı. Topun sadece 47 dakika oyunda kalması hakkında Kartal, "Bu ne olduğunu gösteriyor. Bu, rakibin oyunu ne kadar yavaşlattığını, futbolun önüne geçtiğini anlatıyor" şeklinde konuştu.

Acun Ilıcalı: "Bunun Fenerbahçe'si, Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı yok"

Beyaz TV'ye konuşan Acun Ilıcalı, konuyla ilgili öneride bulundu. Ilıcalı sözlerine şu şekilde başladı: "Bugün maçtaki oyuncu sakatlığı olayını birisine anlatsak 'Bu kadar olmamıştır' der. Futbol kurallarının açığını bulma çabası görüyorum ben burada. Her 1.5-2 dakikada bir biri yere yatıyor. Maç oynanmıyor! Bunun Fenerbahçe'si, Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı yok. Ben 10 yaşından beri futbol seyrediyorum, böyle bir şey görmedim"

"Sürenin maçın sonuna eklenmesinin bir esprisi yok"

Konuşmasını sürdüren Ilıcalı, "Bir oyuncu kenara gittikten sonra dipdiri, koşa koşa oyuna giriyorsa bunu inandırıcı bulmamız mümkün mü? Burada kaybedilen sürenin maçın sonuna eklenmesinin bir esprisi yoktur. Bu, bir takımın oyununu bozmak üzerine olan bir sistem" ifadelerini kullandı.

"Federasyona yalvarıyorum"

Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) seslenen Acun Ilıcalı, "Reçeteyi veriyorum. Uygulanırsa bu konu biter. Federasyonumuz kuralı hemen getirmeli. İngiltere'de bir oyuncu için sağlık ekipleri sahaya girerse, sonraki 2 atak boyunca o oyuncuyu ölse sahaya almıyor hakem. Bunun çözümü var! Federasyona yalvarıyorum, 'iki atak boyunca bu oyuncu sahaya giremeyecek' şeklinde bir kural alınmalı. Türkiye'de futbol seyredilebilirlikten çıktı, bir tek Türkiye'de oluyor bu, Yunanistan'da dahi olmuyor. TFF buna izin veremez! Oyuncunun karnına top geliyor, sağlık ekibi sahaya giriyor, niye? 'Geçmiş olsun' mu diyecekler?" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler