Passolig, Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinden pandemi hakkı ve 2 sezon istedi

İsmail Keles
08.11.2023 - 17:27 | Son Güncellenme: 08.11.2023 - 20:28

Son dakika spor haberi: Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği, e-bilet firması Aktifbank (Passolig) ile sözleşme uzatmama kararı aldı. Ancak Passolig, TFF ve Kulüpler'den pandemi hakkını istiyor.

Passolig, Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinden pandemi hakkı ve 2 sezon istedi

SALİM MANAV - AJANSSPOR

Elektronik bilet işletmesi Passolig ile yapılan anlaşma 2023/24 sezonu sonunda tamamlanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı, 27 Ekim 2023 Cuma günü yaptığı toplantıda e-bilet konusunu gündemine taşıdı ve Aktifbank (Passolig) ile devam etmeme kararı alındı.

TFF, kulüplere Aktifbank adına doğabilecek tazminatın ödenmesi için taahhütname gönderdi.

Passolig pandemi hakkını istiyor

TFF ve Kulüpler Birliği, Aktifbank (Passolig) ile sözleşme uzatmama kararı aldı. Ancak Passolig, TFF ve Kulüpler'den pandemi hakkını istiyor. Passolig, 10 yıllık mukavele sürecinde pandemi sebebiyle yaklaşık 2 sezon biletli seyircinin maça gelmediğini, bu sebeple 2 sezon daha devam edilmesini talep etti. 

TFF ise bu süreçte Passolig dava açarsa ve haklı çıkarsa oluşabilecek tazminatın kulüpler tarafından ödenmesi için taahhütname gönderdi.

TFF'nin kulüplere gönderdiği yazıya Ajansspor ulaştı

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Taner Senseven imzasıyla kulüplere gönderilen yazıda, e-bilet konusunda kendilerini yetkilendirecek taahhütname göndermeleri istendi. 

Senin için hazırladığımız haberler