Başakşehir, Eyüpspor gibi Rusya'dan 2 Oyuncuyu Transfer Etmek İstiyor

Akın Ungan
01.04.2022 - 14:40 | Son Güncellenme: 01.04.2022 - 14:53

Medipol Başakşehir, Eyüpspor gibi Rusya'da oynayan futbolcuları transfer etmek istiyor. Zenit ve Dinamo Moskova'dan Yaroslav Rakitsky ve Ivan Ordets için harekete geçildi.

Başakşehir, Eyüpspor gibi Rusya'dan 2 Oyuncuyu Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR - HABER

Medipol Başakşehir, Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşın ardından FIFA tarafından özel izin ile Ukraynalıyı kadrosuna katmak istiyor. Rus kulüplerinde forma giyen futbolcular ile anlaşma sağlanması durumunda transfer gerçekleşecek.

Anlaşma olursa özel izin sayesinde transfer olacak

Metaratings'in haberine göre Başakşehir, Zenit'in stoperi Yaroslav Rakitskyi ve Dinamo Moskova'da forma giyen stoper Ivan Ordets'i transfer etmek istiyor. Ukraynalılar ile anlaşma sağlanırsa TFF'nin de onayladığı FIFA özel izni ile kadroya eklenecek.

Savaş nedeniyle transfer izni verildi

FIFA, transfer sezonu bitmiş olsa bile Rus ya da Ukraynalı kulüplerde mücadele eden Ukraynalı veya yabancı futbolcuların farklı ülkelerin takımlarında forma giymesinin önünü açtı.

TFF onayladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), FIFA'nın aldığı kararı onayladı. Böylece Türk kulüpleri, savaş bölgesinde forma giyen futbolcuları, takımlarına transfer edebilecek.

İlgini Çekebilir
Eyüpspor'dan çifte transfer! İmzalar atıldı...
Habere Git

İlk yararlanan Eyüp oldu

Eyüpspor, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaştan dolayı FIFA'nın verdiği transfer izninden ilk yararlanan Türk kulübü oldu. TFF 1. Lig ekibi, Dynamo Kiev'den Gerson Rodrigues ve Vorskla Poltava'dan Olivier Thill'i kadrosuna kattı.

Senin için hazırladığımız haberler