Beşiktaş'ın yeni Koçu Dusan Alimpijevic'in EuroLeague hayali EuroCup'tan geçiyor!

Burak Alaca
01.09.2023 - 18:15 | Son Güncellenme: 01.09.2023 - 22:47

Gelecek sezon Basketbol Süper Ligi ve EuropCup'ta mücadele edecek Beşiktaş'ta yeni Koç Dusan Alimpijevic, Siyah-Beyazlılar ile olan hedeflerini paylaştı.

Beşiktaş'ın yeni Koçu Dusan Alimpijevic'in EuroLeague hayali EuroCup'tan geçiyor!

Burak ALACA-AJANSSPOR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve BKT EuroCup'ta gelecek sezon iddialı olmak isteyen Beşiktaş'ın yeni Koçu Dusan Alimpijevic, Siyah-Beyazlılar ile olan vizyonunu, kulübe adaptasyon sürecini ve  hedeflerini Ajansspor ile paylaştı.

"Burada büyük bir operasyon var"

Burak Alaca: Öncelikle tekrardan hayırlı olsun. Koça yeni takımına adaptasyon sürecinin nasıl ilerlediğini sormak istiyorum.

Dusan Alimpijevic: Kulübe alışmam çok kolay oldu. Burada büyük bir operasyon var, iyi çalışanlar ve yeni insanlar yapının bir parçası. O yüzden benim de adapte olmam kısa sürdü. Bundan sonra da umarım böyle devam eder.

"Taraftar savaştığımızı görecek"

Burak Alaca: Daha önce Kızılyıldız ve Bursaspor gibi taraftar gücü yüksek kulüplerde görev aldınız. Beşiktaş'a imza atarak bu anlamda Türkiye'nin en önde gelen camilarından birine geldiniz. Taraftarlar başarıya aç ve sizin gelişiniz bu anlamda onlara umut oldu. Bu durum size neler hissettiriyor?

Dusan Alimpijevic: Bu yüzden buradayım. Herkes de bu yüzden burada. Öncelikle hedefimiz taraftaraları maça daha çok çekmek. Taraftarın olduğu maçların farkını biliyoruz. Biliyorum ki 20 milyonluk bir taraftar grubu olan bir kulüpteyim ve biliyorum ki taraftarlar savaştığımızı görüp bizi destekleyeceklerdir.

İlgini Çekebilir
Dusan Alimpijevic: 3 yönetici iç çamaşırıyla beni bekliyordu
Habere Git

"Süper Lig'de farkı yaratan yerli oyuncu rotasyonu"

Burak Alaca: Bursaspor döneminizde yerli oyunculara rotasyonda önemli süreler vererek dikkat çektiniz. Beşiktaş'ta da U20 Dünya Kupası'nda parlayan Samet Yiğitoğlu ve Kerem Kuthan Konan gibi genç yıldızlara sahipsiniz. Yerli oyuncuları rotasyonda nasıl kullnacaksınız?

Dusan Alimpijevic: Takımımızda bulunan yerli oyuncuların hepsi koç uygun görürse milli takımda oynayacak potansiyele sahip oyuncular. Benim için yerli ya da yabancı ayrımı yok. Ben oyuncuların ne kadar çalıştığına bakarım. Yerli oyuncular bence ülke atmosferi, salon ve dil gibi sebeplerden çok daha rahat adapte oluyorlar yapıya. Basketbol Süper Ligi çok kaliteli bir lig, zaten herkesin çok iyi oyuncuları var. Bu sebepten farkı yerli oyuncuların yarattığına inanıyorum.

"Fizikselliğe dayalı sert bir takım basketbolu oynayacağız"

Burak Alaca: Bu sezon hem yerli hem yabancı oyuncular göz önünde bulundurulduğunda zirveye oynayabilecek bir kadro kurdunuz. Kadronun son hali size neler hayal ettiriyor?

Dusan Alimpijevic: Tabii ki basketbolun güzel taraftlarından biri de kağıt üstünde güzel hesaplar yapılır ama sahada ne olacağını asla bilemeyiz. Bu sene yaptığımız transferlerden şu an için çok memnunum. Sezon içinde inişler çıkışlar olacaktır, eforumuzun yetersiz kaldığı noktalar olacaktır. Fizikselliğe dayalı sert bir takım basketbolu oynayacağız.

"İki ligde de play-off'a kalacak bir potansiyele sahibiz"

Sorunun devamında kurdukları kadronun iki kulvarda da play-off'a kalacak güçte olduğunu vurgulayan Alimpijevic "Basketbol Süper Ligi ve EuroCup'ta takımların kaliteyi bu sezon %20-30 oranında arttırdıklarını düşünüyorum. Bizim takımımız bu iki ligde de play-off'a kalacak potansiyele sahip. Buna göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Bazı oyuncultansiyelli, bazıları ise kendilerini kanıtlamış isimler. İyi bir grubumuz olduğunu düşünüyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Dusan Alimpijevic, Beşiktaş'ta!
Habere Git

"Süper Lig'de kolay maç yok"

Burak Alaca: Basketbol Süper Ligi'nde rekabet düzeyi her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ve Anadolu Efes hegemonyasını Türk Telekom, Pınar Karşıyaka gibi takımlar sarsmayı başardı. Sizin kurduğunuz iddialı yapı ile bu sezon ligdeki vizyonunuz nedir?

Dusan Alimpijevic: "Basketbol Süper Ligi'nde 11 takımın tepeye oynayabileceği bir lig. Neredeyse bütün takımlar büyük eklemeler yaptı. Takımlar sürekli yatırım yapıyor, ligde kolay maç yok." dedi.

EuroLeague'e giden yol EuroCup'ta şampiyonluk

Burak Alaca: EuroCup'ın uzun süredir eleştirilen formatı bu sezon değiştirildi. Eski formatta Bursaspor ile çok dezanvantajlı bir konumdan finale kadar tırmanıp kupanın kulpundan tutmuştunuz. Üstelik Virtus Bologna ve Partizan KK gibi EuroLeague kalibresinde takımların olduğu bir sezonda. Beşiktaş ile yarım kalan hedefinizi tamamlayacağınızı düşünüyor musunuz?

Dusan Alimpijevic "Ben hayal kurmayı severim ve kimse bunu benden alamaz. EuroLeague takımları ile aynı yerel ligde oynayan takımlar için bu bütçe farkıyla EuroLeague'e gitmek biraz zor oluyor. EuroCup'ta şampiyon olarak bir üst seviyeye çıkmak gibi bir hedef daha gerçekçi olabiliyor. Grubumuzda iyi rakiplerimiz var, biz de bu kekten mümkün olan en büyük payı alıp gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz.

"Onuralp Bitim'i bu noktada görmek beni mutlu ediyor"

Bursaspor'da 2 yıl birlikte çalıştığınızve gelişimine katkıda bulunduğunuz Onuralp Bitim'in NBA ekibi Chicago Bulls ile kontrat imzaladı. Onuralp Bitim ile söylemek istediğiniz bir şey ya da anlatmak istediğiniz bir anınız var mı?

Dusan Alimpijevic: Onuralp Bitim çok iyi bir oyuncu. Kendisini çok yukarı seviyelerine taşıdı. Genç yerli bir oyuncu olarak, bir yabancı oyuncu kadar etki etmişti. Onun bu noktalara gelmesi beni mutlu ediyor.

İlgini Çekebilir
Türk Telekom koçundan EuroLeague mesajı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler