Beşiktaş'tan Cenk Tosun'a Sözleşme Jesti | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
29.01.2023 - 08:42 | Son Güncellenme: 29.01.2023 - 08:52

Beşiktaş transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Beşiktaş, Cenk Tosun'un 1+1 yıllık mukavelesindeki opsiyonu devre dışı bırakacak. İşte detaylar.

Beşiktaş'tan Cenk Tosun'a Sözleşme Jesti | Transfer Haberleri

Valerien Ismael'in takımdan ayrılmasıyla birlikte teknik direktör Şenol Güneş'in forma şansı verdiği ve bu sezon çıktığı 20 maçta 11 gol, 2 asistlik performans sergileyen Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un sözleşmesindeki opsiyon devre dışı bırakılacak.

Beşiktaş, Cenk Tosun'un sözleşmesini uzatma kararı aldı

Sabah'ta yer alan habere göre; Beşiktaş yönetimi, sezon başında 1+1 yıllığına kadrosuna dahil ettiği Cenk Tosun'un başarılı performansı sonrası opsiyon maddesinin şartlarını beklemeden sözleşmenin uzatılması ve iyileştirilmesi kararını aldı. 

25 maç, 15 gol katkısı

Cenk ile yapılan anlaşmanın opsiyonun maddesinde "25 maça çıkması halinde ya da lig karşılaşmalarında 15 gole katkıda bulunması durumunda sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl daha uzar" ibaresi bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de tek hedef 3 puan! Rakip Kasımpaşa...
Habere Git

İmzalar önümüzdeki ay

Şu ana dek ligde 18 maça çıkan ve 8 gol, 1 asist katkısı sağlayan Cenk'in kalan bölümde şartları tamamlaması beklenmeyecek. 

Beşiktaş, Cenk'e 2 yıl daha uzatmayı önerecek

31 yaşındaki golcüyle kısa süre içerisinde masaya oturacak olan yönetim, yıllık 10 milyon TL'ye imza atan oyuncusuna iyileştirilmiş teklifini sunacak ve sözleşmesini 2 yıl daha uzatmayı önerecek. Tarafların önümüzdeki ay yeni anlaşmayı imzalaması ve Cenk ile nikah tazelenmesi bekleniyor.

Beşiktaş, Cenk Tosun ile 14 puan kazandı

Beşiktaş, Cenk Tosun'un skora katkı yaptığı 6 maçın 4'ünü kazanırken 2'sinde berabere kaldı ve hanesine toplam 14 puan yazdırdı.

İlgini Çekebilir
Başakşehir, Ndayishimiye'nin alternatifini buldu! İşte sözleşme detayları...
Habere Git

Salih Uçan'dan kötü haber

Beşiktaş'ın Alanyaspor ile oynadığı maçta kasığından sakatlanan Salih Uçan'ın MR'ı çekildi. Yapılan kontroller sonrası yıldız futbolcunun Karagümrük maçında takımdaki yerini alamayacağı belirtildi. 29 yaşındaki futbolcunun tedavisine başlandı.

Kuntz'un da gözdesi oldu

Geçtiğimiz sezon çok ağır bir diz sakatlığı yaşayan ve 1 yıl sahalardan uzak kalan Mert Günok, Şenol Güneş'le birlikte kaleyi teslim aldı ve Beşiktaş'a bu süreçte olağanüstü bir katkı sağladı. Son olarak Alanya maçında 3 net kurtarış ve 1 kritik müdahale ile rakibinin gole ulaşmasına engel olan 33 yaşındaki eldiveni Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz ve ekibi tribünden takip etti. Daha önce 22 kez milli formayı giyen Mert'in, Avrupa Şampiyonası elemelerinde kaleyi koruması bekliyor.

Valerien Ismael'in yerine ikinci kez Beşiktaş'ta teknik direktörlüğe getirilen Şenol Güneş, takımı adeta uçurdu. Siyah-beyazlı takımda 2018-19'da ligdeki ilk 8 maçta 15 puan toplayan deneyimli çalıştırıcı, ikinci dönemindeki oyunuyla bunu aşmayı başardı. Bu sezon 6 galibiyet-1 beraberlik- 1 mağlubiyetle hanesine 19 puan yazdırdı. Rakiplerine 17 gol atan Güneş'in ekibi, kalesinde sadece 7 gol görürken 2.38 puan ortalaması yakaladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, genç beki resmen açıkladı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler