Daniele Santarelli'den dikkat çeken Yasemin Güveli ve Melissa Vargas sözleri

Aleyna Gürgen
27.02.2024 - 19:19 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 20:00

Filenin Sultanları'nın başantrenörü Daniele Santarelli yeni açıklamalarında Yasemin Güveli, Melissa Vargas, Milletler Ligi ve VakıfBank'tan bahsetti.

Daniele Santarelli'den dikkat çeken Yasemin Güveli ve Melissa Vargas sözleri

Hem Filenin Sultanları hem de Imoco Volley Conegliano'nun başantrenörlüğünü yürüten Daniele Santarelli, TRT Spor'dan Enes Yalnız için özel açıklamalarda bulundu. İtalyan çalıştırıcı Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan bahsetti. 

İlgini Çekebilir
Melissa Vargas'tan çarpıcı sözler: "Herkesin net bir fikri var ama..."
Habere Git

"Türkiye'ye geldiğimde hiçbir şeyi özlemiyorum"

Daniele Santarelli açıklamalarında Türkiye'yi evi gibi gördüğünü şu sözlerle açıkladı: "Burası benim ikinci evim ve hep bu şekilde hissediyorum. Geçtiğimiz yazdan sonra çok iyi hissediyorum. O süreç benim için sürpriz oldu. Ne beklemem gerektiğini bilmiyordum çünkü Türkiye’deki voleybola dair bilgim vardı ama oyuncuları, taraftarları ve birçok şeyi bilmiyordum. Geçen yazdan sonra artık ne yapabileceğimizi biliyorum. Baskı çok büyük olacak çünkü herkes bu iki önemli kupayı kazanmak istiyor."

Santarelli açıklamasında ayrıca "Tabii ki benim ülkem İtalya ama Türkiye'ye geldiğimde hiçbir şeyi özlemiyorum. Bana Türkiye'ye tekrar hoş geldin dendiğinde 'evine tekrar hoş geldin' demişsin gibi hissediyorum. Şu anda iki evim varmış gibi." dedi.

"Olimpiyatlar benim için ilk olacak"

Geçtiğimiz yaz Filenin Sultanları ile 2024 Paris Olimpiyatları'na vize alan Daniele Santarelli bu deneyimin kendisi için bir ilk olacağını belirtti. İtalyan başantrenör Milletler Ligi için ise şunları söyledi: "Milletler Ligi’ni kazanmak bizim için o kadar önemli değil ama kazanmak istiyoruz. Oynadığımız her maç ve kupa için mücadele etmemiz gerekiyor. Ancak Olimpiyatlar bizim için en önemli turnuva olacak. Olimpiyatlar benim için ilk olacak. Şimdi en iyi voleybolumuzu oynamak istiyoruz. Bunu hak ettik.’’

İlgini Çekebilir
Sultanlar Ligi yıldızları Endonezya'yı yaktı kavurdu!
Habere Git

Melissa Vargas milli takımda olacak mı?

Geçtiğimiz haftalarda sakatlığı ile korkutan Melissa Vargas, Fenerbahçe Opet'e transfer olmasının ardından sahalara döndü. Santarelli ise milli voleybolcunun milli takımda yer alıp almayacağını şu sözlerle açıkladı: "Vargas yeterince dinlendi. Bir set oynadığını gördüm ve bu benim için sürpriz oldu. Melissa’yı görmek için sabırsızlanıyorum. Onun için uzun zaman sonra oynadığı için çok mutluyum. Kısa bir süre sonra sakatlandı. Bu süreç onun vücudu ve zihni için çok önemliydi. Artık oynamak istediğini düşünüyorum. Daha fazla dinlenmeye ihtiyacı yok.’’

"Aklımda bazı genç oyuncular var"

Kendisine bu yaz bir süpriz olup olmayacağı sorulan Santarelli bu soruya "Artık sürprizlerin bittiğini düşünüyorum. Şimdi mevcut süreci geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor. Ne yapabileceğimizi biliyoruz ve şimdi kim olduğumuzu göstermek için kalan bir adım önemli. Aklımda bazı genç oyuncular var ve bazı oyuncular büyük olmayacak listemize girebilir. Milletler Ligi genç jenerasyonu hazırlamak için doğru an olmayabilir ama bazı oyuncular listede olabilir. Ama bu yaz pek sürprizlerimiz olmayacak.’" diyerek yanıt verdi. 

İlgini Çekebilir
Eda Erdem'in heykeli için geri sayım başladı: "Kalbimde kelebekler uçuşuyor"
Habere Git

Santarelli'den Yasemin Güveli açıklaması

Eczacıbaşı Dynavit'te kadro dışı bırakılmasının ardından Çukurova Belediyesi'ne transfer olan Yasemin Güveli performansı ile sık sık gündeme geliyor. Daniele Santarelli ise yeni açıklamalarında Güveli'yi takip ettiğini belirtti ve şunları söyledi: "‘Yasemin’i takip ediyorum ve sezon boyunca bazı problemler yaşadığını gördüm. Farklı bir takım ve ambiyans bulduğu için çok mutluyum. Şimdi çok iyi oynuyor. Önemli olan bu ve benim istediğim de bu. Her Türk oyuncunun en iyisini gösterebileceği yerini bulmasını istiyorum."

"Olimpiyatlar’a istediğimiz gibi hazırlanmak için zamanımız olmayacak"

Milletler Ligi'nde bazı oyuncuları dinlendirip dinlendirmeyeceği sorulan İtalyan başantrenör bu sorunun cevabını bilmediğini söyledi. Daniele Santarelli tüm oyuncuların dinlenmeyi hak ettiğini şu ifadelerle vurguladı: "Bilmiyorum. İlk olarak bu sezonun sonunun kimlerle ulaşacağını anlamam gerekiyor. Türkiye Ligi ve Şampiyonlar Ligi arasında hangi takımın sona ulaşacağını görmek gerekiyor. Bütün oyuncuların kısa bir dinlenmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Oyuncularla konuşmadım çünkü şu an doğru zaman değil. Oyuncu listemizin uzun olacağını düşünmüyorum. Yaz kısa sürecek. Bu yüzden Olimpiyatlar’a istediğimiz gibi hazırlanmak için yeterli zamanımız olmayacak."

İlgini Çekebilir
Yasemin Güveli: Yüklerimden kurtulmuş gibiyim
Habere Git

"Başkanı babam gibi hissediyorum"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ı babası gibi hissettiğini söyleyen Santarelli şu şekilde konuştu: "Başkanımız farklı çünkü başkanı babam gibi hissediyorum. Geçen yaz tanıştık ve birlikte dört ay geçirdik. Bana karşı hep iyi oldu. Beni korumak istiyor ve bunu fazlasıyla hissettim. Bu duygu bana geçti ve yapmacık değil. Her zaman başkanımızı görmek ve sarılmak çok güzel."

İlgini Çekebilir
Sporun en yüksek mahkemesi Rusya'nın Olimpiyat itirazını reddetti!
Habere Git
İlgini Çekebilir
İtalya Ligi Başkanı'ndan VakıfBank'a Fair Play eleştirisi
Habere Git

"Giovanni Guidetti hâlâ aynı kişi"

Temsilcimiz VakıfBank, Daniele Santarelli'nin çalıştırdığı Imoco Volley Conegliano'ya Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki ilk maçında 3-1 mağlup oldu. Imoco Volley Conegliano başantrenörü Santarelli ise ikinci maç öncesi şunları söyledi: "Bu maçta güçlü olduğumuzun farkındayız ama VakıfBank'ı küçümsemeden sahaya çıkacağız. Onların sahasında her şeyimizi verdik ve aynısını evimizde de yapmak zorundayız çünkü VakıfBank asla ölmeyen bir takım. Bu sene normalden daha fazla zorlanıyorlar ama buna güvenmemeliyiz çünkü Giovanni Guidetti hâlâ aynı kişi."

Senin için hazırladığımız haberler