Benzerlikte Fenerbahçe Beko'dan Ayrılan Anadolu Efes EuroLeague Şampiyonu Oldu

Akın Ungan
21.05.2022 - 21:59 | Son Güncellenme: 21.05.2022 - 22:03

Fenerbahçe ve Anadolu Efes Euroleuge'de çıktıkları finallerde, hem final four'un yapıldığı kent hem hakemler hem sonuçlar konusunda ilginç bir benzerlik yaşadı. Bu benzerlik Efes'in Real Madrid'i devirmesiyle son buldu.

Benzerlikte Fenerbahçe Beko'dan Ayrılan Anadolu Efes EuroLeague Şampiyonu Oldu

AJANSSPOR HABER

Anadolu Efes, Belgrad'da oynanan Euroleague finalinde Real Madrid'i 58-57 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu. Anadolu Efes ile Fenerbahçe'nin birbirine benzer final maçları Belgrad'da ayrıldı.

Kupayı CSKA Moskova'ya kaybettiler

Fenerbahçe basketbol takımı 2015-16 sezonunda efsane koç Zeljco Obradovic yönetiminde finale çıktı. Berlin'de yapılan finalde CSKA Moskova'ya uzatmada 101-96 yenilen sarı lacivertliler turnuvayı ikinci bitirdi. Ayın şekilde Anadolu Efes, 2018-19 sezonunda Ergin Ataman yönetiminde ilk finaline CSKA karşısında çıktı. Vitoria'da yapılan maçtan galip çıkın Rus takımı kupayı kaldırdı.

İkinci finallerinde kupayı aldılar

Hem Fenerbahçe hem Anadolu Efes ilk finallerinden sonra çıktıkları ikinci final-four'dan zaferle ayrıldı. Fenerbahçe, İstanbul'da yapılan dörtlü finalde Olimpiakos'u 80-64 yenerek Türkiye'ye ilk Euroleague kupasını getirmeyi başardı. Anadolu Efes de geçen sezon Köln'de Barcelona'yı 86-81 mağlup etti ve şampiyon oldu.

Üçüncü sene Belgrad, Real Madrid tesadüfü

Fenerbahçe ve Anadolu Efes, Euroleague'de  üst üste 3 kere finale çıkarken ilginç bir tesadüf zinciri yaşandı. İki takım da üçüncü final maçlarını Belgrad'da yaptı. Tesadüfler bununla da kalmadı. İki takımın finaldeki rakibi İspanyol devi Real Madrid oldu.

Hakemler bile aynı!

Üstelik hem Fenerbahçe'nin hem Anadolu Efes'in Real Madrid finalini yöneten üç hakemden ikisi aynı isimler oldu. Luigi Lamonica ve Boris Ryzhyk temsilcilerimizin Real Madrid'e karşı olan final maçlarında düdük çaldı.

İlgini Çekebilir
Enfes Efes! Üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Habere Git

Fenerbahçe kaybetti, Efes kazandı

Belgrad'da yapılan finalde Fenerbahçe, Real Madrid'e 85-80 yenilerek üst üste ikinci kez kupayı kaldırma fırsatını kaçırdı. Anadolu Efes ise büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Real Madrid'i 58-57 yenerek kupayı kaldırdı. İki takımın böylece ilginç tesadüflere birbirine benzeyen yolları ayrılmış oldu.

Senin için hazırladığımız haberler