Erencan Yardımcı analizi

27.07.2019 - 11:06 | Son Güncellenme: 01.02.2021 - 23:52

Erencan Yardımcı kimdir, mevkisi ne, kaç yaşında, analizi, istatistikleri, gibi araştırma yapanlar hangi takımda oynuyor ve nereli gibi araştırmalar da yapıyorlar. Erencan Yardımcı hangi takıma transfer oldu ve ne kadar bonservis alındı? İşte tüm detaylar... Erencan'ın Eyüpspor ile sözleşmesi ne zaman bitiyor

Erencan Yardımcı analizi

İşte Erencan Yardımcı'nın güçlü ve zayıf yönleri

Erencan Yardımcı


Profil :

Galatasaray alt yapısında yetişen 17 yaşındaki genç oyuncu Erencan Yardımcı ilk kez Galatasaray A takım formasını hazırlık maçlarında giydi. A Takım’da hırsı ile dikkat çeken Erencan Yardımcı geçen sezon 17 yaş altı liginde 13 gol atarak dikkatleri üzerine çekti ve Galatasaray A takım ile kampa davet aldı. Fatih Terim ile Hasan Şaş’ın özel olarak ilgilendiği genç oyuncu hakkında Ajansspor yazarlarımızdan Ali Bozkurt bilgilendirme yaptı. Ali Bozkurt’un yazdığı analizin detayları;

Yaş: 17
Boy: 1.90(?)
Kullandığı Ayak: Sağ ayak
Mevkii: Santrafor
Yan Mevkii: Sağ Kanat
Güncel Piyasa Değeri: Bilinmiyor(?)
Güncel Takımı: Galatasaray
Uyruk: Türkiye

Sözleşme Bitiş Tarihi: 20.06.2022

Güçlü – Güçsüz Yönleri

Erencan Yardımcı gibi 17 yaşındaki oyuncuların analizini yaparken detayları fazla ele almamakta dikkat ediyorum. Bunun en büyük sebebi ise bana göre bu yaştaki oyuncuların yetenekleri tam oturmamış oluyor ve her an eksi olarak yazdığımız yönleri birkaç maç içinde artı olarak karşımıza çıkabilir. Bunun yanı sıra güçlü olarak yazdığımız özellikleri kendi yaş gruplarında belli oluyor ve üst seviyelerde yetersiz kalabiliyor. Gelişimi için bu gibi genç oyuncuları hemen yukarı hemen aşağı çekmemekte dikkat etmeliyiz. Yaptığı iyi işler kadar kötü işlerini de desteklersek kazancımız olacaktır. Güçlü fiziği ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu bu profilin de en dikkat çeken özelliklerinden birisi de, genç yaşına rağmen fiziği yeteri kadar iyi derecede. Türkiye alt liglerinde bu yaşta bu fizikle mücadele etmek sizin için daha iyi olabilir. İyi bir çıkış yakalayacağı ortadadır. Fiziğine dikkat eden ve geliştirmek için elinden gelen her şeyi yapan, Erencan Yardımcı bunun yanı sıra fırsatçılığı ile dikkat çekiyor. Sezgisi yüksek ve nerede duracağını çok iyi biliyor. Kurnazlığı sayesinde takımın skor değiştirmesine yardımcı oluyor. Hızlı olması iyi bir artısı olduğu kadar geniş alanda daha iyi pozisyonlar çıkarabilmesini sağlıyor. Teknik olarak yetenekli ve tekniğini çok iyi geliştiriyor. Top sürmesini sevmesi ve bunu becerebilmesi bölgesinde oynayan oyunculara nazaran daha iyi hareketler çıkarabilmesini sağlıyor.

Topu 2. bölgeden alıp 3. bölgeye taşıması ve buna hızını eklemesi Erencan Yardımcı’ya A Takım kapısını açmasına sebep olan özelliklerinden başta gelenlerdir. Alt yapı zamanlarında çoğu kez kanatta denendi fakat Erencan kanat olarak verilen görevleri çok iyi yerine getiremedi kendisini ileri uçlara daha yakın hiseden ve rakiplere baskı kurarak kazandığı pozisyonları gole çevirmek için elinden gelenleri yapmaya odaklamış durumda bunun birazda tam olarak kafasının oturmamasına bağlayabiliriz. Hava hakimiyeti yerinde olan ve hava toplarında kazandığı toplar fazla, hava topları yanı sıra bileklerine hakim olması bu iki özelliği karşılaştırınca santrafor olarak olması gereken en önemli özelliğini profiline eklemiş durumda.

Kanat olarak oynadığı zamanlar dikine gitmesi ve takıma ayak uydurmaması eksi olarak yazılabilir. Tek başına yükü üzerine alması yaşına göre iyi olarak gözükmeyebilir. Yaş olarak bu yüksek tempoyu kaldıramacağı kesin ama zorlaması da onun için olumludur. Kanat olarak yakaladığı pozisyonlarda orta açmaması, içeriye pas yollamaması eksi olarak yazılır. Pozisyonları kendi başına bitirmek istemesinin yanı sıra asist yapmayı düşünse daha fazla skora katkısı olacaktır.

Ayaklarına hakimliği, bileklerini iyi yönetebilmesi Erencan için bitiricilikte iyi işler çıkaracağını söyleyebilirim. Bitiricilik özelliğini Süper lig takımlarında bulunan bazı ileri uçta ki oyuncuların yapamadığı ortada. Bu özelliğini daha da geliştirmesi şarttır. Böyle devam ettiği sürece Galatasaray’ın santrafor ihtiyacını karşılayabilir. Saha içinde birden fazla bölgede oynayabilmesi maç içinde bölge değiştirmesine ve modern futbola ayak uydurmasına yardımcı oluyor.

Maddeler:

 

- Fiziği olumlu
- Bileklerine hakim bir oyuncu
- Hava toplarında olumlu
- Paslarda olumlu
- Yeni taktik ve görüşlere açık
- Birden fazla bölgede oynayabiliyor
- Hırslı
- Sezgisi yüksek
- Teknik oyuncu
- Takım oyununa odaklı
- Çalışkan bir oyuncu

 

Analiz her 3 ay da bir güncellenecektir. Kamp dönemi bittikten sonra daha da ortaya çıkacak olan yeteneklerini yazmak daha keyifli olacaktır. Hazırlık maçları ve antremanlar detaylı şekilde incelenmektedir.



Hazırlayan: Ali Bozkurt
Yayınlanma Tarihi: 27.07.2019

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com
 
Senin için hazırladığımız haberler