Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim: "İlk defa böyle bir şey yaşadım"

Özgür Koç
29.04.2024 - 13:44 | Son Güncellenme: 29.04.2024 - 14:53

Yunanistan Süper Ligi play-off şampiyonluk grubundaki 8. maçında sahasında Aris'e 1-0 mağlup olarak şampiyonluk yarışında büyük yara alan Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim, "İlk defa böyle bir şey yaşadım" dedi.

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim: "İlk defa böyle bir şey yaşadım"

AJANSSPOR - HABER

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, Aris yenilgisinin ardından düzenlenen basın toplantısında flaş açıklamalarda bulundu. 

"Ne yazık ki hiçbir şey yapamadık"

"Oynamak istediğimiz oyunda hiçbir şey değişmedi. Evimizde oynadığımız üç maçta da ilk golleri yedik. AEK'ya karşı, PAOK'a karşı, Aris'e karşı doğrudan ilk dakikada gol yedik. Play Off'larda bunu tersine çevirmek kolay değil. Bugün adım atmalı ve daha iyi tepki vermeliydik. İlk yarıda bunu başaramadık. Ama ne yazık ki hiçbir şey yapamadık. Özellikle diğer maçtan istediğimiz sonucu aldığımızı gördüğümüzde daha iyi idare edeceğimizi düşünmüştüm. İdare edemedik. Hakemler hakkında konuşmayacağım. Şampiyonluğu kazanmak istiyorsak bu gibi durumların üstesinden gelmeliyiz. Kritik anlarda tepki vermeliyiz. Bugün bunu başaramadık."

İlgini Çekebilir
Fatih Terim'e mağlubiyetin ardından bir şok daha! Röportaj verdiği sırada...
Habere Git

"Sezon bitince çok şey söyleyeceğiz"

"Hiçbir maçtan ve yenilgiden sonra oyuncularım hakkında hiçbir şey söylemedim. Ligi ve sezonu bitirelim. Bu bittikten sonra pek çok şey söyleyeceğiz. Benim düşüncelerim ve her şey. Geldiğimde söylediğim gibi hep birlikte oynayacağız, şans bulamayan oyuncu yok. Kazansak da kaybetsek de aynı duygulara sahip olmamızın önemli olduğunu düşünüyorum."

"Bir hata varsa bunu kendi üzerime alacağım"

"Antrenörler, oyuncular, taraftarlar, tüm kulüp, hepimiz aynı hedefe sahip olmalıyız. Ben her zaman adil olmaya çalışırım. Ama ne zaman görev çıksa, her zaman birine neden çıktığını sorarlar. Eminim bir nedeni vardır. Örneğin Bart bir buçuk aylığına uzaktaydı, onu aniden içeri alamazdım. İlk günden beri aynıyım ve söylediğim her şeye sadık kaldım. Belki sezon bittiğinde Koropi'de bir toplantı yaparız ve her şeyi konuşuruz. Bugün maçtan sonra eğer bir hata varsa bunu kendi üzerime alacağım. Bugün röportajda daha önce hiç yaşamadığım bir şey yaşadım. Hayatta elbette her zaman bir ilk vardır. Bana göre takımlarım her zaman asla pes etmeyen bir karaktere sahip olmuştur. Ben de burada aynısını yapmaya çalışıyorum. Bunun için çalışıyoruz."

İlgini Çekebilir
Yunan basınından Terim'e sert tepki: ''Gençlik döneminde takılıp kalmış''
Habere Git

"Yakında göreceğiz"

"Bu tür takımlar en iyi takımlardır. Yapmanız gereken mücadeleyi ortaya koyduğunuzda, taraftarlarınız kazansanız da kaybetseniz de sizi destekler. Bazı şeyler kolay kolay değişmez. Değişmenin bir yolu var ve bunu yakında göreceğiz."

Taraftarların tepkisi hakkında: "İlk defa böyle bir şey yaşadım"

"Tabii ki haklılar. Maç bittikten sonra dışarı çıktım ve her şeyi üzerime aldım. İlk defa böyle bir şey yaşadım. Özellikle kaybettiğinizde ve devre arasında diğer maçtan istediğinizi aldığınızda ve işinizi yapamadığınızda bunun olması anlaşılabilir bir durum. Elbette. Bu tepkilerin hiçbirini alamayabiliriz. Ben ve takım tüm senaryolar üzerinde çalışıyoruz. Kupayı kazanmak önemli ama benim asıl hedefim şampiyonluktu. Bu daha önemli. İki ya da üç kez fırsat ayağımıza geldi ama değerlendiremedik. Futbol böyle bir şey. Bir hafta önce ikisini de alabilecek tek takım bizdik. Şimdi ise sadece birini alabiliriz. Gerçek de bu."

Yunanistan Kupası finali

"Çok üzgünüm ama bu beni işimde etkilemiyor. Hepimiz finale hazır bir şekilde gideceğiz. Kupayı kazanmak için ve daha sonra Koropi'de bir kahve içmek ve orada her şeyi konuşmak için sizi bekleyeceğiz".

Ne yaşanmıştı?

Panathinaikos'un sahasında Aris'e 1-0 yenildiği karşılaşmanın ardından Fatih Terim saha kenarında yayıncı kuruluşa röportaj vermek üzereyken, tribünde kalan 2 bin kadar yeşil beyazlı taraftarları tarafından yuhalandı. Terim taraftarın protestosu nedeniyle röportajı kısa tutarak içeri girdi.   

Senin için hazırladığımız haberler