Fenerbahçe, Marcelo Bielsa için harekete geçiyor

28.02.2022 - 09:42 | Son Güncellenme: 28.02.2022 - 09:52

Preimer Lig ekibi Leeds United'dan ayrılan dünyaca ünlü Arjantinli teknik direktör Marcelo Bielsa Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Marcelo Bielsa için harekete geçiyor

Yeni sezon için A klas bir teknik direktör arayışlarını başkan düzeyinde sürdüren Fenerbahçe’de Marcelo Bielsa heyecanı yaşanıyor.

Geçen sezon başkan Ali Koç’un çok istediklerini belirttiği Marcelo Bielsa’nın Leeds United ile yollarını ayırması sonrası gözler dünyaca ünlü Arjantinli teknik adama döndü.

Ali Koç'un bu hafta Bielsa ile görüşmesi bekleniyor  

Hürriyet'in haberine göre; Bielsa’nın uzun süredir gündemde olan Joachim Löw ve Jorge Jesus’a ciddi bir alternatif olabileceği belirtilirken başkan Ali Koç’un tecrübeli teknik adamla bu hafta görüşebileceği gündemin birinci sırasına yerleşti.

İlgini Çekebilir
Dimitris Pelkas'tan flaş karar! Ali Koç'un planlarını altüst etti
Habere Git

7 farklı ülkede çalıştı

Marcelo Bielsa, dünyanın farklı noktalarında çalışma konusunda öne çıkan teknik adamlardan biri. Teknik direktörlük kariyerine ülkesi Arjantin'de Newell's ile başlarken sonrasında Meksika'da Atlas ve America'da, İspanya'da Espanyol ve Athletic Bilbao'da, Şili'de millî takımda, Fransa'da Marsilya ve Lille'de, maça çıkmadan ayrılsa da İtalya'da Lazio'da, İngiltere'de Leeds United'da görev yaptı. 

Ali Koç açıklamıştı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz yaz Marcelo Bielsa ismi gündeme gelirken henüz temas gerçekleştirmediklerini açıklamış fakat Arjantinli hoca için olumlu ifadeler kullanmıştı. Kendisiyle henüz bir görüşme gerçekleştirmediklerini belirten Ali Koç, temasları olmasa da aranılan hoca için kalibrenin Bielsa düzeyinde tutulduğunu belirtmişti. 

Bu açıklamasından yaklaşık iki ay sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısında eleştirilere Bielsa örneği üzerinden cevap vermişti. Başkan Ali Koç, "Bir kesim biz ne yapsak eleştiriyor. Bielsa dedin niye onu getirdin bunu getirdin eğer o hocayı getirseydik hayatında kupa kazanmamış diyeceklerdi" ifadelerini kullanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler