F.Bahçe'de Erol Bilecik ve Selahattin Baki Konuştu: "Algı Sonuçsuz Kaldı!"

İsa Kethüda
24.01.2023 - 16:16 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 17:24

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik ve Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Ümraniyespor maçında yaşanan hakem kararları hakkında açıklamalar yaptı.

F.Bahçe'de Erol Bilecik ve Selahattin Baki Konuştu: "Algı Sonuçsuz Kaldı!"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik ve Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, dün akşam Ümraniyespor karşılaşmasında yaşanan hakem kararları ve birçok konu hakkında FB TV'de açıklamalarda bulundu.

Erol Bilecik: "Tekrar keyifli bir hava yakalamaya çalışıyoruz"

İlk olarak söze başlayan Erol Bilecik, "Kamuoyunun da tanık olduğu gibi güzel bir galibiyet aldık ama zorluydu. Hem dünkü galibiyet hem kupadaki Rizespor maçını da dahil ettiğimiz zaman üst üste 3. galibiyetimizi aldık. Tekrar keyifli bir hava yakalamaya çalışıyoruz. Avrupa Ligi'nde grubu lider tamamladık. Türkiye Kupası'nda Kayserispor karşısında yolumuza devam ediyoruz. Ligde zirve yarışını sürdürüyoruz. 3 kulvarda da rekabetin içindeyiz. Ufak bir iniş yaşadığımız süreci geçirdik. Futbolda sezon uzun. Elbette inişler çıkışlar olacak. Kısa bir düşüş yaşadık. İvme almış vaziyetteyiz. Çok daha iyi olacağız.

"Küçük bir kırılmayı geride bıraktık"

17 hafta var. Son ana kadar mücadelenin merkezinde olacağız. Kenetlenip, ligin kalanında şampiyonluk özlemimizi gidermek üzere mücadelemize devam edeceğiz. Kırılma anlarında kenetlenmenin önemini kavramamız gerekiyor. Küçük bir kırılmayı geride bıraktık.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'den Fenerbahçe'ye ültimatom! Konuşurlarsa para cezası...
Habere Git

"Fahiş hakem hatalarına rağmen kazandığımız için bunlar pek gündeme gelmiyor"

Biz futbolu sadece sahada yapmayı hedefliyoruz. Ama görüyoruz ki futbol sadece sahada değil, bütün mecralarda oynanıyor. Algı yönetimi ile bambaşka noktalara çekiliyor. İşin üzücü tarafı hakem hataları sonucuna bakıldığı zaman son yıllarda en fazla puan kaybeden kulüplerin başında açık ara Fenerbahçe geliyor. Erken kartlar bize çıkıyor. Saha içinde 'acaba nasıl sindirelim bu takımı' operasyonları yaşadık. Fahiş hakem hatalarına rağmen kazandığımız için bunlar pek gündeme gelmiyor. Özellikle 2. gol öncesinde ofsayt bayrağı var ki VAR bu haksızlığın önüne geçmeseydi haksızlık olacaktı.

"Ne acıdır ki sezon başından beri en fazla cezayı Fenerbahçe yemiş"

Geçtiğimiz günlerde sözde söylemlerle Fenerbahçe formasıyla karar veren PFDK söylemini işittik. Ne acıdır ki sezon başından beri en fazla cezayı Fenerbahçe yemiş.

Toplamda en büyük ceza yiyen Fenerbahçe, ama bu cezayı tebliğ eden PFDK Başkanı'nın Fenerbahçe forması meselesi var. Saha dışındaki algı yönetimi hadise bundan başka bir şey değil. Her zaman gerçeklerin gün ışığına çıkma gibi bir huyu var. PFDK Başkanı'nın sosyal medyada birçok tweeti varmış gibi algı yapıldı.

"En fazla kırmızı kart gören de Fenerbahçe olmuş vaziyette"

PFDK Başkanı daha sonra bu tweetlerin kendisine ait olmadığını, kendisinin başka bir hesabı uzun zamandır kullandığını açıkladı. Fakat bu algıyı yapanlar görmezden geldi. En fazla kırmızı kart gören de Fenerbahçe olmuş vaziyette. Son haftalarda 11 kişi bitirdiğimizde mutlu olur olduk. Futbolu saha içinde oynayalım. Buradan özellikle Galatasaray camiasına seslenmek istiyorum.

İlgini Çekebilir
PFDK'dan Cimbom ve Trabzon'a ihtar, Fener'e para cezası
Habere Git

"Hakem Fenerbahçeli şirketlerde çalışıyor algısında olduğu gibi alakası yok"

19 Ekim 2022 MHK Başkan Yardımcısı olan Murat Ilgaz'ın görevden alınmasını istiyoruz, Fenerbahçe Kongre üyesi dediler. Akıllara zarar... Bir kurumun başkan yardımcısı dahi hedef alındı. Ortaya çıktı ki Murat Ilgaz'ın en ufak bir alakası yok... Hakem Fenerbahçeli şirketlerde çalışıyor algısında olduğu gibi alakası yok.

"96 gün geçmiş ne bir yayın var ne de bir görüntü var"

Bu kurguyu yapanın başına yıkarız, her hafta Galatasaray TV'de hakem hatalarını yayınlayacağız dediler. 96 gün geçmiş ne bir yayın var ne de bir görüntü var. Sözünün arkasında durmak gerekir. Bu ligi bitirtmeyiz dediler. Sonra şovumuz devam edecek dediler. Arasından 30 gün bile geçmemiş...

"Ali Koç'un da Kulüpler Birliği Başkanı olmasını da kullanıp algı yaratmaya çalışıyorlar"

Ofsaytımsı tartışması ile futbolda infial yaşandı. Hafızalardan kolay kolay silinmez. PFDK Başkanı hakkındaki sözleri de gerçekle alakası olmadığı ortaya çıktı. Bunlar kendilerine yakın gördüklerini görmezden geliyor. İşlerine gelmeyeni hedefe koyuyorlar. Bu Türk futbolunun marka değerini bertaraf ediyor. İstedikleri gibi at da koşturamıyorlar. Gri pozisyon varsa hep Fenerbahçe aleyhine sonuçlanması gerekirmiş gibi düşünüyorlar. Ali Koç'un da Kulüpler Birliği Başkanı olmasını da kullanıp algı yaratmaya çalışıyorlar.

İlgini Çekebilir
Cimbom bloklanamaz! Yine rekor
Habere Git

"Başkanımızın gün bitmeden Galatasaray camiasına bir çağrısı olacak"

Basında görev yapan 5 arkadaşa seslenmek istiyorum. Özellikle basın mensubu olmak çok değerli. Toplumun bilmediği noktaları paylaşan yapılar. Gerçek anlamda bu yapıyı kıymetli kılan ilgi ve bilgidir. Bu arkadaşların Galatasaray'a karşı ilgi konusunda en ufak bir sıkıntıları yok ama bilgi konusunda eksiklikleri var. Gökhan Dinç, Haluk Yürekli, Nevzat Dindar, Ali Nacik bu isimlerin kendilerine çeki düzen vermelerinde fayda var. Başkanımızın gün bitmeden Galatasaray camiasına bir çağrısı olacak" dedi. 

Selahattin Baki: "Hakemin gözleri önünde Batshuayi'ye yapılan faul vardı"

Ümraniyespor maçında yaşanan hakem kararları ile ilgili konuşan Selahattin Baki ise, "İnce ince bir kıyım vardı. 2 tane çok büyük dönüm noktasında kalın kalın kıyılmaya çalışıldı Fenerbahçe'ye. Ama VAR'dan döndü. Ofsayttan golü iptal ettiler, VAR'dan döndü. Fenerbahçe tam yoluna devam ediyordu, hakemin gözleri önünde Batshuayi'ye yapılan faul vardı. Burada maçın durması gerekiyordu, Fenerbahçe golü yedi.

"Bizi derinden etkileyecek hata VAR'dan dönmüş oldu"

Maçın sonucunu merkezinden etkileyecek pozisyon olmaktan ziyade belki de sezonu etkileyecek. Fenerbahçe camiası bazen bu tür düşüşlerde kırılgan bir kafa yapısına giriyor. Bizi derinden etkileyecek hata VAR'dan dönmüş oldu. Hakemin bizi doğraması maçtan hemen sonra bu da tarihe geçecek bir andır Fenerbahçe'ye bugüne kadar en uzak duran eski hakem yorumcuları, futbolcular, gazeteciler hepsi Fenerbahçe'ye hakkının teslim edildiği gerçeğinde birleştiler.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ve Galatasaray istiyordu... Transferde flaş gelişme
Habere Git

"Fenerbahçe yoluna devam ediyor"

Bir algı yaratılmaya yeltenildi ancak futbolun emektarları Fenerbahçe'nin hakkaniyetinde birleşince bu algı sonuçsuz kaldı. Antalyaspor maçında da benzer bir algı yapılmaya çalışıldı, Antep maçının uzatma dakikalarıyla ilgili polemiklere çekilmeye çalışıldık, ama Fenerbahçe yoluna devam ediyor. Bununla beraber başka takımların aleyhine pozisyon olduğu zaman ortaya çıkmayan, kafayı bizimle bozmuş bir rakibimizin yöneticisi son derece sportif ruhun dışında Fenerbahçe'yi aşağılayıcı tweet atıp, 5 dakika sonra bu tweeti silmek zorunda kalan bir yöneticiyi de gördük.

"Her zaman tek hedef Fenerbahçe aşağı düşsün"

Tüm algılara rağmen Fenerbahçe yoluna devam ediyor. Federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi ve tüm kurumları dikkatli olmaya davet ediyoruz. Futbolun sahada oynanmasını sağlayacak tüm yöntemlerin, kuralların, adaletin sağlanabileceği bir yapının TFF'nin ve PFDK'nın bunlara devam etmesini diliyorum. Her zaman tek hedef Fenerbahçe aşağı düşsün... Sezon başından Dünya Kupası'na kadar olan dönemde iyi bir tempo yakaladık. Dünya Kupası sonrası iniş-çıkışlar yaşadık. Son zamanlarda oyun olarak olmasa bile skor olarak tekrar ivme yakaladık. Artık futbol dışına çıkan, gerilen bir ortamda kazandılar. Herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. 

Erol Bilecik ve Selahattin Baki son sözlerini şöyle tamamladı:

Selahattin Baki: "Teknik direktörümüz ve başkanımız arasında problem olduğuna dair iddia var. Ben aralarında en fazla mesai yapan yönetici olarak ilk görüşmelerinden bugüne ilişkileri son derece iyi seviyede olduğunu söyleyebilirim .Her ne hikmetse takım iyi giderken bu tür dedikodulara maruz kalmıyoruz. İki tökezlediğimizde dedikodular ortaya atılıyor. Lütfen bu tür haberlere itibar etmeyelim. Başkanımız ve hocamız arasında hiçbir problem yok. Rakibimizin bir oyuncusunu (Aboubakar) 'doğru söylemiyor' durumuna düşürmek istemem. Ama Fenerbahçe'den ne başkan, ne yönetici ne de futbol departmanından hiçbir şekilde temasımız olmadı. Ancak olsa olsa Fenerbahçe adını kullanan bir menajer kendisine ulaşmak istemiş olabilir. Aboubakar'ı Beşiktaş'a getiren menajerlerin Türkiye ayağından biri bana mesaj attı. Bu dedikoduları biz çıkarmadık dedi"

Erol Bilecik: "Hocamız ile başkanın uyumu noktasında muazzam bir uyum var. Bundan memnuniyet duyuyyoruz. Fenerbahçe tüm tarihi boyunca elde ettiği her başarıyı tamamiyle yüzde 100 mücadele ile kazanmış bir kulüptür. Fenerbahçe her zaman bu mücadeleyi verirken tüm gücünü bir olmaktan almış. Bu olmadığı takdirde hayata geçmesi mümkün değil. İyi ve kötü günde beraber olmak ana anahtar. Hemen ilk kırılganlıkta sipere kulübü, sipere oyuncularımızın konulması yanlış. Değerli hocamız, sporcularımız ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Tabii ki iniş ve çıkışlar olacak. Fenerbahçe saha içinde ve saha dışında ağır bir mücadele veriyor. Değerli Fenerbahçeliler, bu büyük resmi görmeniz gerekir. Fenerbahçe'nin, yönetimin arkasında durmanız gerekir.

İlgini Çekebilir
Ümraniyespor - Fenerbahçe maçında iki golcüden 5 yıldızlık hareket!
Habere Git

Güçlü Fenerbahçe'nin olmasının engellenmesini amaçlıyorlar. Buna izin vermeceğiz, vermeyeceksiniz. Bir olalım, bütün olalım. Tüm kupalara talibiz ama futbol tarafında baktığınız zaman her maç önem taşıyor. Bu hikayenin sonunun güzel olacağı hakkında hiçbir şüpheniz olmasın. En büyük Fenerbahçe."

Senin için hazırladığımız haberler