Hasan Arat'tan teknik direktör ve transfer açıklaması

Orhan Gülek
09.05.2024 - 19:57 | Son Güncellenme: 09.05.2024 - 23:07

Süper Lig takımlarından Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, teknik direktör ve transfer konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Arat'ın açıklamaları.

Hasan Arat'tan teknik direktör ve transfer açıklaması

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, TRT Spor canlı yayınında teknik direktör ve transfer konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

"Sportif olarak gerçekten zor bir başlangıç yaptık"

Arat, "Sportif olarak gerçekten zor bir başlangıç yaptık. Bu başlangıç bizi çok üzdü. Tahmin etmediğimiz kurumsal sıkıntılarla karşı karşıya kaldık ancak sportif sıkıntılar, kurumsal sıkıntıların çok daha önüne geçti. Ben taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bize olan güvenleri asla eksilmedi. Salı günü gördünüz, Beşiktaş tribünleri yıllardan beri ilk kez bu kadar coşkuluydu. Biz o maçı taraftarımızla beraber kazandık. Beşiktaş futbolcusu, taraftarı ve çocuklar için oynadı. Benim de en büyük isteğim buydu.

"Serdal Adalı'yı maçtan sonra soyunma odasına ben götürdüm"

Serdal Adalı'yı maçtan sonra soyunma odasına ben götürdüm. Ben Beşiktaş'ta yetiştim. Burada kuralları çok çok iyi bilirim. Bizim camia seçimlere yakın heyecanlanır ama Beşiktaş'a dokunulduğu an herkes bir arada kenetlenir. Maç bitti, 'Serdal yürü soyunma odasına gidiyoruz' dedim. Seçim bitti artık, Serdar Adalı da benden daha az Beşiktaşlı değil ki.

"Beşiktaş şu anda örnek teşkil ediyor"

Bir başkan, rakip başkan adayıyla birlikte soyunma odasına giriyorsa ve o da izim sarıldığımız gibi evlatlara sarılıyorsa, Beşiktaş çok önemli bir mesaj veriyor demektir tüm Türkiye'ye. Şu yaşanan kritik dönemde, sporda yaşanan kırılma döneminde Beşiktaş şu anda örnek teşkil ediyor. Böyle işler spontane olur. Ben arkadaşıma güveniyorum, önce karşınızdakine güveneceksiniz. Beşiktaş öyle büyüyecek ki, WhatsApp mesajları ile birbirleri ile konuşanların yerine iyilik gelecek.

"Devlet kapılarını açtı Beşiktaş'a"

Şu an herkes sahadaki sonuçlara bakıyor. 4 aydan beri ne ile uğraşıyorsunuz diye soran yok. Çok ağır şeyler yaşanmış Beşiktaş'ta. Benim gayrimenkullerim talan edilmiş ya! Beşiktaş devletiyle barışık bir camia. Devlet kapılarını açtı Beşiktaş'a, ilişkilerimiz şu an mükemmel.

"Santos ile yolları ayırırken çok üzüldüm ama kupayı riske edemezdik"

Beşiktaş 3 sezondur Kasım aylarında havlu atıyor... Bu kabul edilemez bir tablo. 40 puan fark olur mu ya? Bu bize yakışmaz, Beşiktaş bunu asla hak etmiyor. Fernando Santos'un gelişine camia çok destek verdi. Çok üzüldüm yolları ayırırken ama kupayı riske edemezdik. Çok iyi bir kontrat yaptık. Böyle bir hocayı o kısa sürede getirmek gerçekten önemliydi. Görüştüğümüz bazı hocalar vardı. Bizim Alanyaspor maçını seyredince vazgeçtiler. Bütün bu ortalamaya baktığınızda en iyi ortalamaya Serdar Topraktepe sahip. Fernando Santos'a 'Matematiksel olarak sizi savunabileceğim bir veri yok' dedim. Kalması yönünde oy kullanan da kimse olmadı. Benim yönetim kurulu üyelerim kıymetlidir. Her birini de dinlerim.

"Rebic'in bize maliyeti 6 milyon Euro"

Ante Rebic'in bize maliyeti 6 milyon Euro ya. Nereye yollayacaksınız bu oyuncuyu bu koşullarda? Aynı noktadayım, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni teknik direktörümüz yüzde elli ihtimalle Türk, yüzde elli ihtimalle yabancı olacak. 

"Rachid Ghezzal'ın opsiyonunu kaldırdık"

Rachid Ghezzal neden bu kadar iyi oynamaya başladı? Sözleşme şartını değiştirdik, opsiyonunu kaldırdık. Böyle bir kontrat yapılmaz. Al-Musrati'ye laf atıyorlar değil mi... Şampiyonlar Ligi'nin en iyi üçüncü 6 numarası bütün tekniklerde. Adamın şansı tutmadı, başına gelebilecek en kötü şeyler geldi. Benim camiam sahip çıkacak. Bu benim oyuncum. Bunların çoğu benim çocuklarımdan küçük. Bunlar çok gençler, haklarında yazılanları okuyunca moralleri bozuluyor" dedi. 

"Gelmek isteyenler var Solskjaer ve van Bronckhorst gibi"

Basında yer alan teknik direktör adayları hakkında sözlerine devam eden Arat, "Nuri Şahin, Şenol Güneş ve Sergen Yalçın'ın dışında bir yerli teknik direktör adayımız daha mevcut. Yerli olunca illa da Türkiye'de olması gerekmiyor. Sergen Yalçın ve Şenol Güneş, Beşiktaş'ın çok değerli insanları. Ben her iki hocamın da her zaman Beşiktaş'ın gündeminde olacağına inanan bir insanım. Serdar Topraktepe var tabii, önce onunla görüşeceğiz. Her şey olabilir, asla asla demeyeceksin. Nuri Şahin bugün Şampiyonlar Ligi finalindeki ilk Türk yardımcı hoca konumunda. Hemen gelmek isteyenler var, Solskjaer, van Bronckhorst gibi. Tercihimizi daha çok Türk hoca yönünde evriltmeye başladık. Arkadaşlarımın çoğu daha sıcak Türk hoca fikrine.

"Ernest Muçi ve Semih Kılıçsoy'a çok sayıda teklif geliyor"

Ernest Muçi'ye çok sayıda teklif geliyor. Semih Kılıçsoy'a da aynı şekilde. Takımlara Avrupa Şampiyonası öncesi konuşmayız yanıtını verdik. 

"Montero'nun bile 2025'te bitiyor sözleşmesi"

Afrika'ya fazla gitmeyeceğiz öyle görünüyor. Bu sene sözleşmesi biten çok az oyuncu var. Montero'nun bile 2025'te bitiyor sözleşmesi. Ben ne yapacağım söyleyin bakayım? Hüseyin Yücel, basketbol için düşündüğü parayı futbola ayırmaya karar verdi şimdi. İyi bir şey ortaya çıkarmak zorundayız çünkü.

"Semih Kılıçsoy, Beşiktaş'ın kırmızı çizgisidir"

Semih Kılıçsoy, Beşiktaş'ın kırmızı çizgisidir. İnşallah Avrupa Şampiyonası'na gidecektir. Bakar mısınız 3 kişiyi devirip gidiyor. Bugün Real Madrid-Bayer Münih maçına koy, o açıklıkta oynanan oyunda Semih alır gider. Çok özel bir yetenek. Samet Aybaba onun her şeyiyle bizzat ilgileniyor. Sayın Montella ile 3 hafta konuştuk, çok olumlu konuştu. Türkiye'ye kaç tane Semih gelmiş, 10 yaşından beri bu çocuk gol atıyor. Semih'e saygı duyacaksınız" şeklinde konuştu.

"Sergio Ramos'u getiremezsiniz, öyle bir dünya yok"

Sergio Ramos hakkında konuşan Arat, "Transferde tedbirli davranacağız, bonservisi genç oyuncuya vermeyi tercih ederiz, Muçi gibi... Defansta tecrübeli, şef bir oyuncuya ihtiyacımız var. Sergio Ramos'u getiremezsiniz, öyle bir dünya yok. 30 milyon Euro'luk oyuncuyu getirecek bir bütçemiz yok. Takım içi dengeleri de bozar bu durum. Gençleri heyecanlandıracak, çocukları heyecanlandıracak bir transfer planımız var. Forvet pozisyonu gibi. Böyle bir kahraman oyuncu fırsatı olursa tabii ki de alacağız. Transferi hoca ile birlikte kararlaştırıp yapacağız. Hoca transfer yapmaz mı, olur mu öyle şey?" açıklamasını yaptı.

"Benim hayalim de "Siyah Duvar" yaratmak"

"Siyah Duvar" yaratmak istediğini ifade eden Arat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Borussia Dortmund'un PSG ile oynadığı yarı final maçına gittim. "Sarı Duvar" çok etkileyici, benim hayalim de "Siyah Duvar" yaratmak. Gençlik ve Spor Bakanlığına 2 Nisan'da talebimizi ilettik tribünlerin bir kısmına ayakta izleyici alabilmek için. 'UEFA izin vermiyor' dediler, Dortmund'a, Bayern'e nasıl veriyorlar? Bakanlıktan izin alındığı takdirde sorun olmayacağını öğrendik. Münih'e maça gittiğimde Mario Gomez'e Semih'in Trabzonspor maçındaki şutunu gösterecektim, Bütün maçlarını izliyorum zaten dedi. Red Bull'un başında şu an Gomez. 75 bin kişilik bir stadyumda Bayern Münih başkanı herkesi bırakıp bana 'Hoş geldin' diyorsa ben bundan şeref duyarım, ben Beşiktaş'ı, Türkiye'yi temsil ediyorum orada. Beşiktaş dünyada en önemli 25 kulübün içerisinde."

"Sergen Yalçın ile bir telefon görüşmemiz oldu"

Sergen Yalçın ile görüşüp görüşmediği yönünde ise Arat, "Sergen Yalçın ile bir telefon görüşmemiz oldu. Benim camiamın kıymetlisidir, arayıp hal hatır sorarım. Ancak bu resmi bir görüşme değildi." dedi.

"Hepsine gerekli işlemi yapıyoruz"

Üyeliklerle ilgili ise Arat, "30 Kasım'da 3000 üye kaydı oluşturuluyor. 1400 tane makbuz kesiliyor. Böyle bir şey mümkün mü? Hepsine gerekli işlemi yapıyoruz. Eksik evrak olanlardan tamamlamalarını istedik." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler