Premier Lig'de Leeds United, Marcelo Bielsa İle Yollarını Ayırdı

Akın Ungan
27.02.2022 - 14:09 | Son Güncellenme: 27.02.2022 - 15:39

Leeds United, son 6 maçta kazanamayan Marcelo Bielsa ile yollarını ayırdı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Arjantinli hoca ile görüşecek mi? Detaylar.....

Premier Lig'de Leeds United, Marcelo Bielsa İle Yollarını Ayırdı

Premier Lig ekiplerinden Leeds United, alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Marcelo Bielsa ile yollarını ayırdı. Kulüp, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kulüp açıkladı

Leeds United, Marcelo Bielsa ile yollarını ayırdığını, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. Yapılan açıklamada, "Leeds United, kulübün teknik direktörü Marcelo Bielsa ile yollarını ayırdığını doğrulayabilir." ifadeleri kullanıldı.

Başkan Radrizzani: "Verdiğim en zor karardı"

Leeds United Başkanı Andrea Radrizzani, Bielsa ile yolların ayrılması hakkında konuştu. Başkan, "Bu, Marcelo'nun kulüpteki başarısını da göz önünde bulundurarak Leeds United'daki görev sürem boyunca vermek zorunda kaldığım en zor karardı" dedi.

Son 6 maçta galip gelemedi

Leeds United, Premier Lig'de çıktığı son 6 maçın hiçbirini kazanamadı. Maç takvimindeki zorluğun dikkat çektiği mücadelelerde takım, son 5 maçın hepsinde 3 ve daha fazla gol yedi.

Leeds United'ın son 6 maçı

Leeds United'ın son 6 maçı şu şekilde:

  • Leeds United 0-1 Newcastle United
  • Aston Villa 3-3 Leeds United
  • Everton 3-0 Leeds United
  • Leeds United2-4 Manchester United
  • Liverpool 6-0 Leeds United
  • Leeds United 0-4 Tottenham Hotspur

Fenerbahçe ile anılıyordu

Vitor Pereira ile yollarını ayıran ve takımın başına geçici olarak İsmail Kartal'ı getiren Fenerbahçe, gelecek sezon için teknik direktör arayışlarını sürdürürken, Ali Koç'un Marcelo Bielsa ile ilgilendiği iddia edilmişti. Leeds United'ta yaşanan bu ayrılığın ardından gözler, Fenerbahçe ve Ali Koç yönetimine çevrildi.

Bielsa'nın kariyeri

21 Temmuz 1955 doğumlu Marcelo Bielsa, Club Atlético Newell's Old Boys'ta Scout olarak futbol adamlığına başladı. 1987/88 sezonunda kulübün 2. takımında teknik direktör olarak işe başlayan Bielsa, 1990/91'de A takımın başına getirildi. Atlas Guadalajara, CF América, Club Atlético Vélez Sarsfield, Espanyol, Athletic Bilbao, Marsilya, Lazio ve Lille gibi kulüplerde teknik direktörlük yapan tecrübeli çalıştırıcı, Milli takımlardan Arjantin ve Şili'yi de yönetti.

Bu sezonki performansı

Bu sezon Leeds United ile beklenenin altında kalan Marcelo Bielsa takımın başında 30 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 mağlubiyet elde eden teknik adam, 0,97 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler