(Yazılı Özet) Manchester City-Leeds United Maç Sonucu:2-1

Burak Alaca
06.05.2023 - 18:59 | Son Güncellenme: 06.05.2023 - 19:23

Premier League'de Manchester City evinde konuk ettiği Leeds United'ı İlkay Gündoğan'ın kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı. İşte detaylar...

(Yazılı Özet) Manchester City-Leeds United Maç Sonucu:2-1

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier League'in 35. haftasında Manchester City, Leeds United'ı Ethiad Stadyumu'nda ağırladı. Ev sahibi City karşılaşmadan 2-1 galip ayrılık liderlik yarışında farkı 4'e çıkardı.

Gurbetçi yıldız ilk yarıda şov yaptı

Manchester City forması giyen gurbetçi futbolcu İlkay Gündoğan karşılaşmanın ilk yarısında Riyad Mahrez'in pasları ile topu iki kez ağlara yolladı ve takımını 2-0 öne geçirdi. 32 yaşındaki orta saha oyuncusu ilk yarıda 99 denemede 93 pas isabeti buldu.

Penaltı kaçırdı

İlk yarıdaki performansı ile takımına üstlünlüğü getiren İlkay Gündoğan dakikalar 84'ü gösteriken kullandığı penaltı. vuruşunu gole çeviremedi ve hat-trick'in kıyısından dönmüş oldu.

İlgini Çekebilir
İlkay Gündoğan transfer iddialarını doğruladı! Sezon sonunda...
Habere Git

Rodri 200 dedi

Karşılaşmanın 90+3. dakikasında İlkay Gündoğan'ın yerine oyuna dahil olan İspanyol orta saha oyuncusu Rodri, Manchester City forması ile 200. maçına çıkmış oldu. 26 yaşındaki oyuncu 2019/2020 sezonunda Atletico Madrid'ten kadroya katılmıştı.

Sam Allardyce puansız başladı

Leeds United düşme tehlikesini daha ciddi hissetmeye başladığı son haftalardan sonra teknik direktör Javi Garcia ile yolları ayırıp yerine Premier League'de düşme tehlikesi olan takımları kurtarması ile nam salan Sam Allardyce'ı getirdi. Manchester City karşısında ilk maçına çıkan deneyimli çalıştırıcı puan alamamış oldu.

City koltuğu kaptı Leeds'i zor günler bekliyor

Arsenal ile maç sayısını 34'te eşitleyen Manchester City zirvede puan farkını 82 ile 4'e yükseltti. Leeds United ise 1 maç fazlası 30 puanla düşme hattının bir basamak üstünde kaldı. Leeds'in altında maç eksiği bulunan iki ekip olan Notthingham Forrest ile puan farkı bulunmazken, Everton ile ise yalnızca 1 puan bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Haaland, Premier Lig tarihine geçti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler