İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu: "Ceza gelmiş, küme düşmüşüz sorun değil"

Özgür Koç
20.12.2023 - 16:01 | Son Güncellenme: 20.12.2023 - 16:32

Süper Lig'de dün akşam oynadıkları Trabzonspor karşılaşmasında takımını sahadan çeken İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu basın toplantısı düzenledi.

İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu: "Ceza gelmiş, küme düşmüşüz sorun değil"

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Başkan Yardımcısı Bayram Saral'ın ligde dün akşam oynadıkları Trabzonspor karşılaşmasında takımı sahadan çekme kararıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında ilk olarak söz alarak sarı siyahlı kulübün dün akşam Trabzonspor karşılaşmasında sahadan çekilme kararıyla ilgili basın bildirisini okudu.

"Sahadan çekilme kararımızın Trabzonspor futbolcuları ve yöneticileriyle hiçbir ilgisi yok"

"Sahadan çekilme kararının Trabzonspor futbolcuları ve yöneticileriyle hiçbir ilgisi bulunmadığı gibi çekilme kararının başka kulüplerle ilişkilendirmeye çalışılması olayı ana mecrasından çıkarmaya yönelik beyhude çabalardır. Aynı şekilde sahadan çekilme kararını salt bu maçtaki hakem hatasına bağlanması olayı basite indirgemektir. Türk futbolunun son dönemlerde içinde bulunduğu gergin ve huzursuz ortamın nasıl oluştuğu, son olarak dün akşamki maçta yaşanan olaylardan geçilerek gelindiğini anlamak için bazı hususların kamuoyuyla paylaşılması gerektiği düşüncesindeyiz. Ligin ilk haftasından itibaren aleyhimize yapılan bariz hakem hataları nedeniyle en çok zarar gören kulübün İstanbulspor olduğu, ciddi puan kayıplarına maruz kaldığı aşikardır. "

Sarıalioğlu: "Bunun sorumlusu hakemler ve TFF'dir"

Basın bildirisinin okunmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, "Trabzonspor maçına denk geldi. Bir VAR 5 dakikada karar veremiyor 73. dakika da maçtan çekiyorsak bunun sorumlusu hakemler ve TFF'dir. Bu sadece bu maça denk gelmesi tesadüftür. Hiç kimse benim kadar Trabzonlu değildir. Benden daha çok Trabzonsporlu olamazlar. Biz doğduk doğalı onlarla büyüdük. İstanbulspor'un sahibiyiz. İstanbulspor için de elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

"Federasyon başkanının yüzünü söylemediğim bir konuyu arkasından konuşmadım"

"Federasyon 3'te beni aradı. Telefon sessizdeydi cevap veremedim. Müslüm Bey aradı (Özmen) sonra ise Bayram Bey aradı. Federasyon başkanı ile konuştuk. Kendisini dinledim. Aday olduğu süreçten bu yana ne düşünüyorsam hepsini söyledim. Federasyon başkanının yüzünü söylemediğim bir konuyu arkasından konuşmadım. Bize randevu vermediler. Bugün aradılar istediğiniz zaman gelebilirsiniz dediler."

"Ceza gelmiş, ligden küme düşmüşüz bunlar sorun değil"

"Bugün Süper Lig'de oynuyorum. Buraya kadar geldim. Bugün geriye dönük 1 TL borcum yok. Futbolcuya veya SSK'ya kimseye yok. Gelecek borç listemiz cebimizde geziyor. Ceza gelmiş, ligden küme düşmüşüz bunlar sorun değil. Burada süreklilik, adalet olması lazım. İstanbulspor'un Vanspor, Zonguldakspor'dan başka olmaması lazım. Her takım için adalet olması lazım. Takımı sahadan çektiğimiz için buradayız. Sonucu ne olursa olsun. Hiç önemli değil."

"Ferhat Gündoğdu seçildiği zaman mutlu olmuştuk"

"Ferhat Gündoğdu seçildiği zaman mutlu olmuştuk. Askeri disiplenle bu işi başaracağını düşünmüştük. Sonuna kadar destek olmuş arkasında durmuştum. Değişmesinin yanlış olduğunu o zaman da söylemiştim. Bugün de çağrılıp değerlendirmesi gereken bir MHK Başkanıdır. O zaman ki yapılan toplantıda bütün kulüplerimiz destekledi."

"Futbol Federasyonu istifa etmez, görevden alınır"

"Futbol Federasyonu istifa etmez, görevden alınır. İstifa edecek bir yetkisi yok. Haftaya Sivasspor deplasmanına gideceğiz. Maçları oynamaya devam edeceğiz. Yapacak birşey yok."

"Umuyoruz ki sahadan çekilme bir değişme neden olur"

"Umuyoruz ki sahadan çekilme bir değişme neden olur. Benim inip birini tokatlayacak durumum yok. Tüm oyuncularıma da söyledim. Hakemlerden helallik alın diye. Trabzonspor ile de görüştük. Başkanını tanırım. Kardeşim gibidir. Onları da uğurladık. Trabzonspor biziz zaten. Trabzonspor benim."

"Futbolcularımıza galip gelmiş gibi primlerini vereceğim"

"Benim burada tek özür dilemem gereken birileri varsa sporcularım ve teknik ekibimdir. Başka kimseden özür dileyemem. Onların da çocukları, ailesi var. Onlara da bu maçta galip gelmiş gibi primlerini vereceğim. Aynısı tekrar yaşanırsa tekrardan yapardım."

Senin için hazırladığımız haberler