Kayserispor transfer yasağına itiraz etti! İşte cezaya konu oyuncular

Akın Ungan
08.05.2024 - 21:30 | Son Güncellenme: 08.05.2024 - 21:38

FIFA, Kayserispor'a haksız fesih gerekçesiyle iki dönem transfer yasağı getirdi. Karara itiraz edildiğini belirten basın sözcüsü Samet Koç cezaya konu oyuncuları açıkladı.

Kayserispor transfer yasağına itiraz etti! İşte cezaya konu oyuncular

AJANSSPOR HABER

Bu hafta Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kayserispor FIFA'nın kendisine verdiği şok karar ile sarsıldı. Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç, FIFA tarafından getirilen transfer yasağı ile ilgili açıklama yaptı.

"İtirazımız yapıldı"

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘haksız fesih sebebiyle’ gelen yasağa itiraz ettiklerini söyleyen Basın Sözcüsü Koç cezaya konu olan oyuncuları açıkladı. Kayseri temsilcisinin Basın Sözcüsü Samet Koç: “Büyük Kayserispor Taraftarı, bir süre önce açıklanan kararla haksız fesihlerin konu edildiği transfer yasağı hükmüne itirazımız avukatlarımız tarafından yapılmıştır. Sürecin sonuçlanması ile birlikte kamuoyu bilgilendirilecektir. Cezaya konu oyuncuların içerisinde Jocelyn Janneh, Salifou Soumah, Andrea Bertolacci ve Denis Alibec bulunuyor.

Yasak iki dönem

FIFA’nın 'haksız fesih sebebiyle' Kayserispor'a verdiği transfer yasağı Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre iki dönem geçerli.  Öte yandan Kaysersipor’un FIFA’nın vermiş olduğu 2 dönem transfer yasağı kararına, ‘haksız’ bulunduğu gerekçesiyle itiraz ettiği öğrenildi. 

İlgini Çekebilir
Devler peşindeydi! Semih Kılıçsoy'dan transfer sinyali
Habere Git

"Yanlış anlaşıldı"

Kayserispor’a, FIFA tarafından 14 Mart’ta  süresiz transfer yasağı geldiği iddia edildi. Gelen yasağın yanlış anlaşıldığı söyleyen Başkan Ali Çamlı: “FIFA'nın kararında transfer yasağı falan söz konusu değil. Bizim muhatap olduğumuz konu bir menajerlik şirketinin CAS'ta görülen bir davadan dolayı talep ettiği 14 bin avroluk ödeme. Süresiz transfer yasağı ibaresinden taraftarımız, Kayserispor'un bundan sonra transfer tahtasının sürekli kapalı olacağını anlıyor, bu konu böyle değil. Süresiz transfer yasağı demek yasağa söz konusu ödemenin yapıldığı anda yasağın kalkması demek. Hukuki süreç bu şekilde. Asıl sıkıntılı süreç süreli yasaklardır. Süreli yasaklar, yasağın belirtildiği dönemde ödeme yapsanız bile transfer yapamayacağınız anlamına gelir." İfadelerini kullandı

Senin için hazırladığımız haberler