Leeds United, liderliği kaçırdı! Premier Lig...

Aleyna Gürgen
22.04.2024 - 23:46 | Son Güncellenme: 23.04.2024 - 01:08

EFL Championship'in 44. haftasında Leeds United, misafiri olduğu Middlesbrough'u kendi evinde 4-3 mağlup etti. İşte maçın özeti ve detaylar...

Leeds United, liderliği kaçırdı! Premier Lig...

Ligi ilk 2 sırada bitiren ekiplerin Premier Lig'e yükseldiği EFL Championship'in 44. haftasında Leeds United ve Middlesbrough karşılaştı. Riverside Stadyumu'nda oynanan maçı misafir takım Leeds United 4-3 kazandı. 

Middlesbrough iyi başladı ama tutunamadı

Middlesbrough, Leeds United'ı misafir ettiği maçın ilk dakikalarında golü buldu. Ekibin 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Isaiah Jones karşılaşmanın 7. dakikasındaki golü ile Middlesbrough'ı 1-0 öne geçirdi. Leeds, geriye düştüğü maçın 14. dakikasında ise Crysencio Summerville'in penaltı golüyle fileleri havalandırması sonrası 1-1 beraberlik yakaladı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında ise Patrick Bomford 18. dakikada bulduğu gol ile Leeds United'ı deplasmanda 2-1 öne geçirdi. 

Lath'ın getirdiği beraberlik 9 dakika sürdü

Emmanuel Latte Lath, Leeds United karşısında 30. dakikada attığı gol ile karşılaşmaya 2-2'lik dengeyi getirdi. Maçtaki beraberlik ise yalnızca 9 dakika sürdü. Wilfried Gnonto 39. dakika fileleri havalandırarak Leeds'i yeniden 3-2 öne geçirdi. Middlesbrough karşısında 14. dakikada penaltı golü bulan Crysencio Summerville maçın 61. dakikasında ikinci golünü kaydetti ve Leeds, ev sahibi ekip ile arasındaki farkı 4-2 yaptı. 

Maçın son golü puana yetmedi

Emmanuel Latte Lath karşılaşmanın 87. dakikasında attığı gol ile maçın kapanışını yaptı. Middlesbrough'ın Fildişili forveti Lath'ın fileleri havalandırması ise ekibinin puan alması için yeterli olmadı. Leeds United, misafiri olduğu Middlesbrough'ı 4-3 mağlup etti.

Senin için hazırladığımız haberler