Mehmet Demirkol: "Fenerbahçe'de bir soru işareti var"

Akın Ungan
01.05.2024 - 23:44 | Son Güncellenme: 01.05.2024 - 23:58

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'deki sakatlıkları, bazı oyunculardaki form düşüşünü ve teknik direktör İsmail Kartal'ın performansını değerlendirdi.

Mehmet Demirkol: "Fenerbahçe'de bir soru işareti var"

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates YouTube kanalında açıklamalarda bulundu. Demirkol, Fenerbahçe'deki sakatlıkları, oyuncuların formlarını ve teknik direktör İsmail Kartal'ın performansını değerlendirdi.

"İsmail Yüksek'in Avrupa Şampiyonası'nı da kaçırma ihtimali var"

Mehmet Demirkol, "Fenerbahçe'de bir soru işareti var. İsmail Yüksek'in maalesef Avrupa Şampiyonası'nı da kaçırma ihtimali var. Ciddi bir sakatlık geçirdi. Fenerbahçe'deki bu darbeye bağlı olmayan sakatlıklar çok dikkat çekici. Oosterwolde'de de aynı şey oldu. Diyecekler ki bunun menisküsle ne alakası var? Alakası var, bunun etrafındaki kaslarla da alakası var" dedi.

"İsmail Hoca biraz ezberin dışına çıkmak zorunda"

Demirkol, şunları kaydetti: "Fenerbahçe'nin hata nerede bunlarla önümüzdeki sezon epey bir uğraşması gerekecek. Burada hata nerede bunu bulması gerekecek. Daha kısa vadede de İsmail Hoca biraz ezberin dışına çıkmak zorunda. Batshuayi ile Dzeko'yu birlikte sahaya atacak bir yöntem bulmak zorunda. İki yöntem var, birisi 3-5-2. Bu kadar iyi stoperlerin varken üçlü oynamaktan çekinmemek gerekir ama İsmail Hoca daha en baştan 'ben üçlü oynamam' dedi. Ferdi ve Osayi gibi iki tane beki olan bir takım üçlü sistemi çok rahat oynar. İki santrforun da formda, merkez defansif ortasaha oyuncun da yok. Fenerbahçe'nin Szymanski-Fred-İrfan (Tadic) gibi bir ortasaha üçlüsü, iki kenarda Ferdi-Osayi, ileride Batshuayi-Dzeko gibi bir plana geçmek gibi bir durumu var ya da Djiku'yu zaman zaman oynadığı ön libero denen 'çapa' pozisyonuna koyacak. Bakalım ne yapacak merak ediyoruz çünkü Szymanski de formsuz, Galatasaray da formunu gittikçe yükseltiyor. Bütün istatistikleri altüst etti. İsmail Hoca'dan Fenerbahçe'ye bir dokunuş gerekiyor"

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol açıkladı! İşte Beşiktaş'ın en güçlü teknik direktör adayı
Habere Git

Mehmet Demirkol, "İsmail Hocaya kariyerinin bir döneminde 2.60 puan ortalaması yakalayacaksın deseler herhalde göbek atardı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler