Piers Morgan'dan Leeds United Oyuncularına Taraftar Eleştirisi

Orhan Gülek
02.05.2023 - 00:23 | Son Güncellenme: 02.05.2023 - 00:35

The Sun köşe yazarı Piers Morgan, Bournemouth maçı öncesi imza için bekleyen taraftarları görmezden gelen Leeds United oyuncularına sert eleştirilerde bulundu.

Piers Morgan'dan Leeds United Oyuncularına Taraftar Eleştirisi

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier Lig'in 34. haftasında deplasmanda Bournemouth'a 4-1 mağlup olan ve maç öncesi taraftaları görmezden gelen Leeds United’ın oyuncularına tepkiler sürüyor. The Sun köşe yazarı Piers Morgan, İngiliz ekibin oyuncularının kibirli ve bencil pislikler olduğunu söyledi.

Taraftarları görmezden geldiler

Premier Lig ekiplerinden Leeds United, dün Bournemouth ile karşılaştı. Leeds’in 4-1 kaybettiği maçın ardından en çok konuşulan konu ise oyuncuların taraftarları görmezden gelmesi oldu. Maç öncesi takımlarını desteklemek isteyen bazı Leeds taraftarları ekibin kaldığı otelin resepsiyonuna geldi. Oyuncular ise aralarında kendilerine el sallayan küçük bir çocuğun da bulunduğu taraftarlara bakmadan otelden ayrıldı. 

“Kibirli, bencil pislikler”

Vitality Stadyumu’nda gerçekleşen maçın ardından Leeds United oyuncularının taraftarları görmezden geldiğine dair birçok paylaşım yapıldı. Birçok futbolsever oyuncuları eleştirirken, The Sun köşe yazarı Piers Morgan da duruma tepki gösterdi. Twitter üzerinden paylaşılan videoyu alıntılayan Morgan, oyuncular için “Bencil kibirli pislikler” ifadelerini kullandı. 

“Taraftar olmadan futbol hiçtir”

Piers Morgan’ın paylaşımının ardından birçok sporsever duruma tepki gösterdi. Futbolcuların taraftarlara olan tutumunu eleştiren kullanıcılar, Morgan’ın paylaşımına şu ifadelerle destek verdiler: 

  • “En sevdikleri oyuncudan bir gülümseme görmek ve bir ‘Merhaba’ duymak onların dünyasını değiştirirdi. Ama onlar yanlarından geçip sadece telefonlarına bakıyorlar.”

 

  • “Kendilerinden utanmalılar. Taraftar olmadan futbol bir hiçtir!”

 

  • “Kabaca ve aldıkları o paralar… Sadece gülümseyip selam ve birkaç imza verip saygı gösterin”

Leeds United'dan açıklama: “Hiçbir mazeretimiz yok”

Sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından İngiliz ekipten açıklama geldi. Yaşananlardan dolayı takımın çok üzgün olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Videodaki Leeds forması giyen küçük çocuğa ekip tarafından daha fazla sevgi gösterilmemiş olmasının bizi ne kadar üzdüğünü kelimelerle açıklayamayız. Maç günü yürürken taraftarlarla etkileşim halinde olduğumuzdan emin olmak adına fotoğraf ve imza için duruyoruz. Bununla birlikte maça zamanında yetiştiğimizden de emin olmalıyız. Ancak hayranları fark etmemek için hiçbir mazeretimiz yok.”

Ekip küçük taraftarı arıyor

Öte yandan Leeds United yönetimi, videodaki küçük taraftara ulaşmaya çalışıyor. İngiliz ekip tarafından yapılan açıklamanın devamında videoda görülen küçük taraftarın ailesinden ekiple iletişime geçmesi rica edildi. 

Premier Lig’de Leeds United

Dün Bournemouth ile karşılaşan Leeds United maçı 4-1 kaybetti. Bu sezon 34 lig maçına çıkan İngiliz ekip 7 maçta galip gelirken 18 karşılaşmayı kaybetti. 9 maçta ise berabere kalan Leeds United elde ettiği 30 puan ile Premier Lig’de West Ham’ın hemen ardında, 16. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler